Net voor de opening van Station Bergweg onthult de Buik nog vier culinaire, creatieve ondernemers die een plek krijgen in het voormalig station van de Hofpleinlijn. De eerste zeven ondernemers stelden we hier en hier al aan jullie voor en nu is het tijd voor: bier, pizza, pintxos en pita’s. Lees snel met ons mee.
Inmiddels is de twaalfde ondernemer ook bekend, die hebben we er per begin april 2024 ook bijgezet.
Helemaal onderaan het artikel hebben we nog wat extra foto's geplaatst, onder meer van gerechten die je kunt verwachten en enkele sneak peaks van bars in Station Bergweg.
Zeven ondernemers die we al eerder bekendmaakten
- Le Petitjean met hun inmiddels beroemde patisserie en viennoisserie zal vol inzetten op zoete (en hartige) pastry en koffie
- Stooges komt met comfort food van on-Rotterdams niveau of zoals ze zelf zeggen: beter dan nodig is.
- Eurobrouwers opent haar eerste bar buiten de geboorteplaats Schiedam en biedt maar haar eigen bieren en wilde bieren een ode aan de Europese biercultuur.
- Chez Jan presenteert haar bekende hotdogs én nieuwe bijzondere signature hotdogs
- aRC brengt huisgemaakte cocktails, mocktails, kombuchas en limonades
- Bar Pekel brengt koudgepekelde vissen als kleine bargerechten én ander comfort food voor aan de bar, in combinatie met natuurwijnen
- Guerrillah Tacos presenteert taco’s geïnspireerd op de Mexicaanse foodtrucks in Californië
Bij de opening zullen er 11 creatieve foodondernemers acte de presence geven en hieronder presenteren wij de laatste vier culicreatieven.
Pintxos en raciones bij Bar Bilbao
Met alle respect kunnen we Derk Jan Wooldrik de culinaire en creatieve nestor van Station Bergweg noemen. De bekende Rotterdamse chef is ook artiest (hij speelt de blues en schildert) en veel Rotterdammers hebben in een van zijn zaken gegeten, bijvoorbeeld bij Café Marseille of Bar Alaska. Derk Jan (of DJ) heeft de handen in een geslagen met bekende decorbouwer Ben Zuydwijk en zij het de entree omgebouwd tot Bar Bilbao. In Bilbao is al jaren een Bar Rotterdam en nu is het omgedraaide ook een feit: in Rotterdam is er nu een Bar Bilbao.
DJ gaat hier samen met chef Kenny pintxos en raciones serveren ofwel de hier komt een ode aan het Baskenland. Met de beroemde kleine gerechtjes op prikkers (pintxos) en wat grotere volledige gerechten (raciones). DJ en Kenny gaan op zoek naar de echte huiselijke recepten van abuelas, waarbij inktvis gehuld in zwarte saus een van de opvallende gerechten wordt.
Pizza en panuozzo bij Pizza Palace
In de oude Happy Italy stond een schitterende nieuwe pizzaoven. Deze krijgt een tweede leven bij Pizza Palace van
Daan Wagner en Dave Petitjean (inderdaad de broer van Maurice Petitjean van Le Petitjean). Daan is een bekend gezicht in de Rotterdamse horeca en was onder meer brouwer bij
De Gele Kanarie en Dave werkte eerder voor
Old Scuola.
De heren gaan samen pizza’s bakken in Station Bergweg, maar ook panuozzi ofwel broodjes gebakken van pizzadeeg afkomstig uit dezelfde pizzaoven. Er komt een klein aantal toppings, denk aan: tomatensaus met lamsgehakt of basilicum-munt-pesto met courgettelinten.
Pita’s van Pita Pita Popup
Dit is de popup locatie van Station Bergweg. Hier zullen vaak wisselende ondernemers staan. Inmiddels is de pita pop-up (hieronder) ten einde en hebben we onigiri en Kaas van Booij Kaasmakers gehad.
Een van de stands voorin Station Bergweg wordt een wisselende pop-up. De eerste ondernemer die daarin trekt zijn Sven Brokaar en Keinti Gkolosi. Sven is bekend van
Mecca Oasis even verderop aan de Noordsingel. Bij Mecca serveren ze de mediterrane gerechten, zoals hun beroemde hummus en verse falafels. Keinti is een
seafood chef die veel gewerkt heeft met de Aziatische keuken. Zijn invloeden komen uit Latijns-Amerika, Japan en het gebied rondom de Middellandse zee.
Denk voor het menu bij Pita Pita popup aan
gevulde pitabroodjes zoals Kimchi Chicken, Golden Squid, Green Pyramid. Ook komen er andere gerechten met in mix van wereldwijde smaken, verpakt in de hartelijkheid van versgebakken pitabroodjes.
Bier bij Kobar
Van dorst zul je niet omkomen in Station Bergweg, want naast de eerdergenoemde bieren, wijnen en cocktails komt er ook de bar van de twee mannen achter Kobier: Casper en Arthur. Deze bar gaat Kobar heten en gaat een zorgvuldige en wisselende selectie van de mooiste bieren en wijnen uit de collectie van Kobier brengen. De bieren zullen vaker wisselen dan de wijnen. Zij zullen een vast assortiment schenken met vooral Nederlandse bijzondere bieren verspreid over alle provincies en geregeld zijn er buitenlandse exclusieve bieren. Zo is er qua bier altijd wat nieuws te proeven en werken de wijnen goed samen met de gerechten van de andere culinaire ondernemers in Station Bergweg. Dus voor de liefhebbers is ‘pairing’ een optie.
Casper en Arthur zullen de sfeer van de bar laten aanleunen tegen het rauwe van Station Bergweg en Rotterdam zelf, maar wel in combinatie met de verfijning die dit type horeca vraagt. Aandacht voor details staat hierbij centraal.
Nikkou Ramen

Nikkou Ramen is een fenomeen in Shiga (Japan) en sinds enkele jaren ook in Delft. Mensen komen vanuit heel het land naar de kleine zaak aan het Oosteinde. Met de stand helemaal achterin (naast Chez Jan) komt deze Japanse noedelsoep ook naar Rotterdam. De ramen van Nikkou behoort tot de beste van het land en wellicht wereldwijd. Dus zeker even doorlopen tot achterin en een kom bestellen.
Opening van Station Bergweg
Foto's van gerechten die je kunt verwachten in Station Bergweg

Gerecht van Bar Bilbao: gevulde artisjok

Gerecht van Pizza Palace: panuozzo

Gerecht van Pita Pita Popup: gevulde aubergine
Bar Bilbao

Bar Pekel

aRC