In het pand aan de Hartmansstraat wordt op dit moment hard gewerkt. Wing, eigenaar van YoYo Fresh Teabar en Supersauer Korean Streetfood, gaat samen met compagnons Jessie en Man een nieuwe uitdaging aan: een Korean barbecue in Rotterdam, een concept waarbij je zelf je diner maakt op een grill in de tafel.
Wing is geen onbekende in Rotterdam. In 2012 opende hij YoYo Fresh Teabar. Na vijf vestigingen in Nederland begon hij er ook een in Zuid-Korea. Daar werd hij op slag verliefd op de Korean Barbecue. Omdat hij zag dat de Koreaanse keuken steeds populairder werd, maar in Nederland nog niet echt van de grond kwam, startte hij vorig jaar Supersauer in De Markthal. Daar kon je al kennis maken met Koreaans streetfood. Ook Jessie en Man hebben al ervaring in de horeca. Jessie was eigenaar van See You See Me dat voorheen in dit pand zat. Man heeft sinds vier jaar een goedlopend Korean barbecuerestaurant in Amsterdam: Miss Korea. Met Seoul Sista (spreek uit als soul sister) wil het drietal een stapje verder gaan.
Statement

De bouwtekeningen geven ons vast een eerste indruk van hoe de zaak eruit gaat zien. Tegen de achterwand komt een grote container, als knipoog naar de Rotterdamse haven. Verder maken ze indruk met een enorme muurschildering die centraal staat in de zaak. Hierop is een Afrikaanse vrouw in Koreaanse klederdracht getekend, een Hanbok. ‘’Dit is voor mij en de tekenaar Chris een statement van tolerantie. Rotterdam is een stad met veel verschillende culturen die ook nog weleens botsen, maar deze afbeelding vertelt dat het ook gewoon samen kan’’, legt Wing uit. Chris Shim, de tekenaar van dit werk, is een Koreaanse graffitikunstenaar. Eigenlijk zou Chris priester worden, maar hij werd kunstenaar en verspreidt nu via subtiele tekens en teksten in zijn werk het woord van God. Zijn Instagramaccount Royyal Dog heeft inmiddels ruim 30.000 volgers van over de hele wereld.
Wat eten we?

Bij Seoul Sista kun je gebruik maken van de tafels met ingebouwde barbecues om te grillen in Koreaanse stijl. Daarnaast laat Wing je graag kennismaken met andere belangrijke kenmerken van de Koreaanse eetcultuur, zoals de Korean fried chicken, de stews; Koreaanse gember- of ossenstaartsoepen, Koreaanse sushi, kimbap en gefermenteerde groenten zoals Kimchi. Voor de gerechten heeft hij hulp ingeschakeld van de Koreaanse chef van Miss Korea in Amsterdam. ‘’Meneer Kim heeft veel ervaring met wat het Nederlandse publiek lekker vindt. Hierdoor kunnen we wel heel traditioneel eten blijven serveren, maar houden we de smaakbeleving breed, zodat iedereen het lekker vindt’’, licht Wing toe.
Kennismaken

De eerste twee maanden wil Seoul Sista met een all you can eat-concept gaan werken. ‘’Omdat Korean BBQ nog niet zo bekend is in Nederland, kan het publiek op deze manier van alles een beetje proeven. Na die twee maanden kun je er ook voor kiezen om à la carte te eten’’, vertelt Wing. Begin november hopen Wing, Jessie en Man hun deuren te kunnen gaan openen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte.