Vietnamees restaurant Saigon Càphê komt naar Rotterdam

In de Markthal opent de eerste Rotterdamse vestiging van Vietnamees restaurant Saigon Càphê. Het all day concept is open voor ontbijt, lunch en diner.

26 Aug 2022 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

  • 26 Aug 2022

Vietnamees restaurant Saigon Càphê komt naar Rotterdam

Medio november opent Wing Li, eigenaar van Seoul Sista en YoYo! Fresh Tea Bar, een gloednieuw Vietnamees restaurant in de plint van de Markthal. Het concept van Saigon Càphê is overgewaaid vanuit de regio Amsterdam, waar al drie restaurants draaien. Wing: "Er zijn al wat Vietnamese restaurants in Rotterdam, maar ik pak het samen met mijn partners op een andere manier aan. We willen er een all day concept van maken, zodat je van ontbijt tot lunch tot avondeten in een mooie setting bij ons terecht kunt."  

Saigon Càphê 


Het Vietnamese restaurant komt op de plek waar voorheen Fellini en Oki One zaten. "Kenmerkend aan de Vietnamese keuken is dat je er alle kanten mee op kunt. Je kunt zowel vegan als vlees opties aanbieden, maar ook broodjes en fingerfood doen. Dat maakt het zo interessant om dit in een goed all day jasje te steken", aldus Wing. In het pand is plek binnen verspreid over de twee verdieping plek voor wel 180 personen en het terras biedt nog eens ruimte aan 150 man. "We willen er een gaaf terras van maken. Het terras is gesitueerd op het zuidwesten, dus je hebt er veel zon. Je kunt daar dan prima zitten de hele dag." Naast een fijne plek om op het terras te hangen, is het voor Wing Li belangrijk dat zijn nieuwe zaak Saigon Càphê voor iedereen toegankelijk is: "Ik houd van dit segment. Het wordt eigenlijk een soort fast casual restaurant waar je heel de dag terecht kunt. Door de brede opties die we straks aanbieden, zit voor iedereen wat tussen, of je nou met een verjaardag, date, vriendengroep of bedrijfsuitje komt." 

Het aanbod 


"De Vietnamese keuken is heel divers. Je hebt de noedelsoep pho, Vietnamese broodjes en rollen, verschillende curry's en er zijn ook veel veganistische en vegetarische opties. Seoul Sista is met de Korean BBQ echt een uitgesproken vleesconcept en ik vind het belangrijk dat we meer vegan en 'groene' opties aanbieden bij Saigon Càphê." De kaart van Saigon Càphê is erg uitgebreid: banh mi met garnalen of rundvlees, rijstevelrolletjes met softshell crab, gegrilde eendenborst of tofu en een ruim aanbod hoofdgerechten zoals curry met citroengras en kip, gewokte ossenhaas en gestoofd buikspek. Voor de zoetekauw staan er ook enkele kleurrijke desserts op het menu. In de Rotterdamse vestiging van Saigon Càphê wordt voor het eerst ook ontbijt aangeboden. De kaart is nog in ontwikkeling, maar wat je sowieso terug gaat zien is een variatie Vietnamese koffies. Wing: "Wat heel kenmerkend is voor Vietnam, is de koffiecultuur die ze hebben. Je hebt Vietnamese drip coffee, de egg coffee met eigeel erin en je hebt de dirty coffee. Dit is eigenlijk een soort cappuccino waarvan het schuim helemaal over de rand van de beker gaat." 

Vietnamese biertjes   

Naast de speciale Vietnamese koffies, schenken ze ook Vietnamese biertjes. "We gaan een samenwerking aan met Heineken. Samen met hen introduceren wij ook een nieuw biermerk van de tap. Ook gaan we het Vietnamese bier Tiger Beer een prominente plek geven hier in Rotterdam." De verbouwing is nog in volle gang, maar Wing Li zit niet stil en denkt in mogelijkheden: "We willen het concept nu eerst goed neerzetten in Rotterdam, maar de ambitie is wel om het concept verder uit te breiden. Met alles wat ik doe wil ik altijd de potentie hebben om het door te laten groeien, dus we maken alle concepten schaalbaar. Ik ben heel gelukkig als ondernemer en erg gemotiveerd om dingen door te blijven ontwikkelen. Dat geldt voor YoYo Fresh Tea Bar, Seoul Sista en straks ook voor Saigon Càphê.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De beste smashburgers in Rotterdam: hier eet je ze

Ontdek de 12 beste plekken voor smashburgers in Rotterdam. Van sappige classics tot creatieve specials: er is voor iedereen wat in Rotterdam.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.