Sprookjesachtig uit eten tijdens Dinnershow Hoshena bij Hotel NY

Dinnershow Hoshena komt naar Hotel New York om je een magische avond te bezorgen met betoverend lekkere gerechten uit NY Basement.

28 Sep 2020 Floortje Dekker

blogger Floortje is student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam waar zij de opleiding redactie medewerker volgt. Naast haar studie doet ze aan kickboksen. Haar lievelingsgerecht? Eigenlijk alles waar pesto in zit.

Sprookjesachtig uit eten tijdens Dinnershow Hoshena bij Hotel NY

Nadat er eerder in London, Dubai en Stockholm al zwevende schalen, vlamvattende tafelkleden en pratende borden waren gespot, komt deze magische dinnershow ook eindelijk naar Rotterdam. Op donderdag 8 oktober opent Hotel New York in Rotterdam haar deuren naar het magische koninkrijk van Hoshena. Tijdens deze show word je meegenomen naar een denkbeeldig maar sprookjesachtig land waar smaken en emoties onlosmakelijk met elkaar verbonden staan. Hier komen koningen, koninginnen, feeën en vulkanen écht tot leven op je dinertafel en kun je tegelijkertijd proeven van een zevengangendiner van NY Basement.

​Dinnershow Hoshena

Dinnershow Hoshena is een interactieve 3D dinnershow waar het sprookjesachtige Koninkrijk van Hoshena tot leven wordt gebracht aan de hand van een betoverend zevengangendiner dat is samengesteld door chef-kok Edward de Ridder. Tijdens het diner word je al vertellend begeleid door de koningin van Hoshena, die wordt geprojecteerd op onder andere een spiegel, een mannequin en je eigen bord! Je ziet feeën langs je bord schieten terwijl je geniet van de heerlijke, sprookjesachtige gerechtjes. Tijdens deze dinnershow worden dan ook al je zintuigen geprikkeld op een magische wijze.

​Samenwerking met Hotel New York


De zoektocht naar de allereerste Nederlandse partner was niet altijd even makkelijk, vertellen Michel en Inge Gesthuizen, eigenaren van M.I. Hospitality Concepts. Ze vertellen dat er drie factoren van groot belang waren tijdens de zoektocht: kwaliteit, locatie en motivatie. En laat Hotel New York nou net alle drie deze factoren hebben. “Wij zijn dan ook bijzonder blij dat we deze samenwerking zijn aangegaan, een zeer grote naam in de hospitality scene in Nederland”, vertellen Inge en Michel Gesthuizen. “Het unieke concept, de passie en het enthousiasme van het team, gecombineerd met de kwalitatief hoogwaardige keuken en de aanwezige knowhow gaan zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor de gasten."

​Zeven gangen van NY Basement

Edward de Ridder zwaait de scepter in de keuken van NY Basement, het fine dining restaurant in de kelder van Hotel New York. "Aan de gerechten die tijdens de show gegeten worden zitten bepaalde eisen," legt Michel van Jaarsveld uit, de marketing maganar van Hotel New York. "Gezien NY Basement toch wat meer fine-dining is past dit ook beter bij de dinnershow." Het diner kan uitgebreid worden met verschillende wijnen en cocktails.

​Nieuwe doelgroep, nieuwe kansen


"Het is een mooie manier om een nieuwe doelgroep te bereiken," vertelt Michel van Jaarsveld verder. "Zeker na de corona tijd is het fijn om weer eens iets nieuws te kunnen doen en het is een mooie en aansluitende uitbreiding, die past bij Hotel New York."

"Gezien er volop animatie is, willen we kinderen ook graag de kans geven om langs te komen. Doordeweeks is dat te laat voor de kinderen, daarom op zondag een vroegere voorstelling," legt Michel uit. Wat het kindermenu gaat zijn, is nog niet zeker.

​Informatie


De dinnershow is elke donderdag tot en met zaterdag te reserveren. Vanaf 18.30 worden de gasten ontvangen en de show is van 19.00 tot 21.30. Op zondag vindt er een namiddagshow plaats, waar de gasten om 15.30 welkom worden geheten en de show tot ongeveer 18.30 zal duren. Voor kinderen is het mogelijk om de dinnershow bij te wonen op de zondagen. Op de overige dagen is het mogelijk om de dinnershow voor maximaal 50 personen exclusief te reserveren.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
NY Basement: verleidelijk op alle fronten

NY Basement zit in het souterrain van Hotel New York. Je drinkt er rokerige cocktails en eet er verfijnde gerechtjes in een bijzondere, intieme sfeer.

Terug in de tijd: Hotel New York

Ook deze week gaan wij 'Terug in de tijd'. Ditmaal bezochten wij Hotel New York en keken we naar de geschiedenis van de Holland Amerika Lijn.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.