De tijd dat je alleen maar een zakje chips kon eten bij Tikibar is voorbij! In het piepkleine keukentje is Perry de Man namelijk Rotterdams eerste deli begonnen. Per’s Deli voert een op New Yorkse deli’s geïnspireerde keuken, waarbij het draait om de smaak en niet de poespas erom heen.
De keuze voor horeca was niet vanzelfsprekend voor Perry. Hij heeft namelijk eerst een opleiding gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Door bijbaantjes in de horeca is Per toch een beetje verliefd geworden op het vak. Begonnen in de afwas, maar zichzelf uiteindelijk opgewerkt naar een eigen zaak. Ervaring heeft Perry opgedaan bij onder andere Ter Marsch (de cheeseburger bij Per's Deli is dan ook heerlijk). Hier was het vooral keihard knallen en had hij weinig mogelijkheden om creatief te zijn. Na een jaar werken bij Ter Marsch is hij naar de buren gegaan, Ballroom. Hier kon hij creatiever zijn en heeft hij echt de kneepjes van het vak geleerd.
Vaste gast

Tijdens zijn studie en na het werken was Perry een graag geziene gast bij Tiki’s. Het eten was hier wel altijd een dingetje. Je kon een burgertje halen, een sateetje en een kokossoepjes. Dit werd allemaal bereid door een Indonesische kok. Afgelopen jaar voerde Tikibar zelfs helemaal geen keuken meer. Ook tijdens het uitgaan moet je echter goed kunnen eten vindt Perry. Drunk people need good food too! is dan ook de slogan die je op de visitekaartjes van Per’s Deli ziet.
Toen de kok van Tiki’s de handdoek in de ring gooide, was Per precies op een punt gekomen dat hij graag wat voor zichzelf wilde beginnen. Hij besloot de eigenaar te benaderen met een idee voor een nieuwe keuken. Die was enthousiast, maar wilde niet meer verantwoordelijk zijn voor de bestellingen en het salaris van de chef. Perry’s reactie: zelf gaan rocken met een zaakje in Tiki’s. Vooral het gemengde publiek spreekt hem aan. Iedereen komt bij Tiki’s: van expats tot gruizige oude rockers en de Rotterdamse skate scene.
Op = op

Per’s Deli is nu drie weken open en het gaat erg goed. Door het formaat van de keuken heeft hij wel weinig opslagmogelijkheden. Hij stapt dus elke dag op fiets naar de bakker om verse boodschappen te halen. Perry heeft berekend dat hij opslag capaciteit heeft voor 30 broodjes, dus op is op.
Perry is de deli begonnen omdat hij al sinds kinds af aan verliefd is op New York. Een groot voorbeeld voor hem is de deli Katz in New York. Hij heeft veel gelezen over Katz, maar is hier nog niet geweest. Zij serveren simpele gerechten met een sublieme smaak en dat is precies wat Per’s Deli ook doet. Op de kaart komt een klassieke cheeseburger, op een simpel wit bolletje met cheddarcheese, een uitje en een beetje ketchup. Less is in dit geval more, want als je de burger proeft besef je pas hoe een echte cheeseburger hoort te smaken. Per’s Deli gaat ook pastrami serveren. Hiervoor gebruikt Perry brisket, het puntstuk van de borst van een rund. De brisket ligt as we speak in de pekel en vanaf donderdag kun je ‘m komen proeven op een simpel broodje met een beetje mosterd. Verder eet je er macaroni & cheese balletjes en sandwiches. Ook serveert Perry cornedbeef. Alles klassiek New Yorks dus.
Toekomstplannen

Perry’s ambities reiken verder dan zijn nieuwe hoekje in de Tikibar. Hij droomt van een mooi hoekpand om een Deli te beginnen waar mensen eerlijke en smaakvolle gerechten kunnen krijgen. Liefst onder het genot van een goeie kop filterkoffie. Grote rookoven midden in de zaak en gaan. Maar eerst opstarten in Tiki’s. Perry wil de kwaliteit van zijn gerechten kunnen bewaken en zichzelf bovendien niet voorbijlopen. Wel experimenteert hij al met ideeën voor gerechten.
Wanneer je trek heb gekregen of benieuwd bent naar hoe hij het allemaal doet in dat kleine keukentje, kom dan langs in de Tikibar. Per’s eten doet het trouwens uitstekend in combinatie met een van de uitstekende cocktails. Per’s Deli is geopend vanaf 18:00 en hij gaat door tot 00:00.