De pop-up van Bij de Bruin: je moet er een keer geweest zijn

Bij de pop-up van Bij de Bruin op de Oude Binnenweg in Rotterdam serveren ze wodka, wijn, thee en je kunt er lunchen en dineren, ook met kaviaar.

25 Feb 2022 Thomas Klouwens

blogger Thomas kon eten voordat hij kon lopen, koken voordat hij kon praten, en sinds hij wel kan praten doet hij dat in principe alleen maar over eten. Als stagiair op de redactie van de Buik kan Thomas zijn ei kwijt.

De pop-up van Bij de Bruin: je moet er een keer geweest zijn

Nu Bij de Bruin tijdelijk gesloten is wilden uitbaters Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar wel blijven ondernemen. Toevallig kwam het pandje vrij waar ze nu in zitten. Nog steeds op de Oude Binnenweg, twee deuren naast The Rumah en tegenover de tijdelijke locatie van Melief Bender. Hun pop-up is ongeveer 3 meter breed en met de keuken en achtergelegen toilet erbij zo’n 17 meter lang. "Toen we Bij de Bruin begonnen zeiden we tegen elkaar dat als we ooit iets anders zouden beginnen we sowieso een groter pand wilden, nu zitten we hier", zeggen Patrick en Miquel lachend.

Kijkdoos 


"We wilden niet al te serieus zijn hier, dat werkt niet op zo’n klein oppervlak", vertelt Miquel. "Als uitgangspunt hebben we een bekend horecaetablissement in New York gebruikt. Maar het is puur als inspiratie, we wilden het concept niet kopiëren. Eerst hebben we de muren en het plafond rood geschilderd. Het plafond is wat hoger dus daar wilden we ook wel wat aan ophangen." Patrick: "Die Chinese lampionnen had ik al een keer gezien op de West-Kruiskade, dus die kwamen er sowieso in. Toen hebben we 's Zomers Bloemen ingeschakeld en samen met hen de rest volgehangen." Rode ballen, roze bloemen en barbiepoppen aan het plafond en de enorme blauwe, houten kast aan de muur tegenover de groene bank: er is genoeg te zien. Miquel: "Dat was ook de bedoeling. Als het een standaardinrichting zou zijn in zo’n kleine ruimte ben je snel uitgekeken. Nu is het een soort kijkdoos." 

Kleine keuken, veel variatie 


Bij de Bruin is open van woensdag tot en met zondag van 10:00 tot minimaal 22:00 uur. Patrick: "We willen de gasten zo veel mogelijk bieden, maar zijn wel beperkt door dit kleine keukentje. Daarom werken we samen met andere ondernemers uit de buurt om een complete kaart aan te bieden." Op die kaart staan verschillende baguettes tradition voor de lunch, die zijn van Une Baguette s’il vous plait. De vleeswaren en kaas komen van De Kaashoeve verderop in de straat. In de avond serveren ze een dagmenu dat door een gastkok wordt bereid. Vanaf maart is het Job Pattinasarany die van donderdag t/m zaterdag in de potten en pannen staat te roeren. Er staan ook pizza’s op het menu, die komen van Houtman en Menkveld, net als de quiches. Op zondag pakt Bij de Bruin uit en hebben ze een groot all day breakfast met entertainment. Voor de dorstige mens hebben ze ook een uitgebreid aanbod, waaronder veel wodka en thee. Van beide hebben ze zo’n 25 soorten in huis. De thee halen ze om de hoek bij Theemaas

Wat er nog komen gaat 


Patrick: "Binnenkort komt er een kleine viskaart bij, waar onder andere een proeverij van 'kaviaar' op komt te staan. Dat worden dan Cavinoir, vegan Cavinoir en zalmeitjes, geserveerd met blini’s en een klein flesje wodka met een rietje." Hoe het verder zal verlopen met de pop-up is nog niet zeker. "Bij de eerste lockdown zei ik dat ik nooit meer zo veel ging werken, nu werk ik meer dan ooit", zegt Patrick. "Het is ook gewoon je passie toch", vult Miquel aan. Grote kans dat deze pop-up een meer vast karakter krijgt als ook de oude locatie straks weer opent, want ze zijn nog lang niet klaar met ondernemen.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.

By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Pastrami in de Pannekoekstraat bij Lemon’s Deli

Lemon's Deli heeft bekende favorieten zoals (huisgemaakte) pastrami, maar je kan er ook take-away maaltijden of culi-cadeaus halen