Wijnbar en biercafé Verward maakt Hoogstraat nog leuker

Verward wordt de nieuwe wijn- en bierbar op de hoogstraat. Goede bieren, wijnen, koffie en bistrohappen kunnen we hier verwachten.

1 Apr 2016 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Wijnbar en biercafé Verward maakt Hoogstraat nog leuker

Verward wordt de nieuwe kekke bier- én wijnbar op de Hoogstraat. Goede bieren, mooie wijnen en net even een andere bistrohap dan elders. Dat is wat we hier kunnen verwachten.

Wie

Ward de Zeeuw, samen met Bas Fraterman. Jaren geleden begonnen beiden bij de IJsclub in Kralingen, en later samen werkzaam bij Dertien. Ward als sommelier, Bas in de keuken. Nu, zestien jaar later, is het tijd voor een eigen stek: Verward op de Hoogstraat.

Wat

Een mooie wijnbar mist goede bieren, en een goed biercafé heeft niet de beste wijnen. Klinkt op zich logisch, maar bij bier- én wijnbar Verward kunnen we het straks allebei vinden. Goede bieren, goede wijnen, goede koffie en mooie bistro happen is wat je kunt verwachten. Op de tap komt pils van Lindeboom, een ale van de Engelse brouwerij Thornbridge, en op de wisseltap een lokaal brouwsel van bijvoorbeeld de Kaapse Brouwers of Brouwerij Noordt. Voor de wijnen werken de twee met twaalf verschillende wijnleveranciers. Ward legt uit dat elke leverancier zijn eigen expertise heeft, en dat Verward op deze manier de mooiste producten voor de beste prijzen kan bieden. 

Wat schaft de pot?

De menukaart zal bestaan uit mooie bistrohappen, verzorgd door Bas. Kleine gerechten zoals schelpen en mosselen, slakken, een kaasplank, een goede salade of een wisselende daghap. Belangrijk is dat de producten vers en biologisch zijn, en dat er met lokale leveranciers gewerkt wordt. Voor de koffie is er ook gekozen voor lokaal: Man met Bril koffie zal hier geserveerd worden. Qua design kunnen we hout en staal verwachten, en een kekke bar van De Timmerij. Stoer, maar geraffineerd.


Waarom

Een eigen zaak neerzetten staat bij Ward al zes jaar op de planning. Voor een zaak met kwaliteit is echter wel de juiste kennis nodig. Zes jaar later vindt Ward dat de tijd rijp is: Verward is geboren.

Waar

Op de Hoogstraat 69, waar zich voorheen Memory Lane bevond, in het bruisende Hoogkwartier.

Nog iets bijzonders?

Ja zeker. Om Verward te realiseren loopt er een crowdfund project. Voor de lange bar met 8 tappunten, een mooie wandkast erachter die de eyecatcher van de zaak moet worden, en het aanleggen van een wijnkelder is wat nodig.Met een startbedrag van €48.000 hebben de mannen al 35 procent binnen, maar nu de rest nog. De investeerders krijgen een totaal rendement van 25% terug verspreid over 5 jaar, en worden afhankelijk van het bedrag nog beloond met een extraatje. Een mooie fles wijn of een bierproeverij staat je te wachten. 

Wanneer

Bas stopt deze maand bij Dertien om volop te verbouwen op de Hoogstraat, en met het nog lopende crowdfund project doen de twee er alles aan om 1 juli open te kunnen. Wij kijken ernaar uit!

Investeren in Verward? Klik hier.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Stoofboot: stoofvlees, friet en een biertje op de Rotte

Bar Alaska en Rivercity slaan de handen ineen voor de Stoofboot. Een rondvaart over de Rotte met stoofvlees, dekentjes, goed gezelschap en een biertje.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.

The Oyster Club waar fancy dining en het nachtleven elkaar treffen

Voor een volledige avondje uit, zit je bij the Oyster Club aan het Rodezand op de juiste plek. Begin met sushi en een cocktail en eindig op de dansvloer.