Het loopt tegen vijven in de middag. De airco staat te loeien, de inspiratie is ver te zoeken en vanachter mijn bureau hoor ik buiten zomerse gezelligheid. Tijd voor een borrel. Een Whatsappje, twee trappen dalen en een zonnebril later zit ik samen met mede-Buiker Martine op het terras van wijnbar l'Ouest. Zo, twee cava graag!
Op het terras van l’Ouest zit je altijd eerste rang voor de namiddagzon. De houten zitjes doen gezellig Frans aan en met een bubbel in je glas is mensen kijken op de Mauritsweg nóg leuker. Wanneer de magen beginnen te rommelen, werpen we een blik op de kaart voor een olijfje of nootje. ‘Er is sinds vandaag een nieuwe kaart, willen jullie deze zien?’ En zo geschiedde het dat we uiteindelijk een plateau du chef bestellen. Een proeverij van de kaart die onder andere bestaat uit mediterrane tapas, charcuterie en fromage.
Van het aperitief stappen we over op een chardonnay. Net op tijd voor de zes verschillende hapjes die worden geserveerd met een mandje brood van Jordy’s Bakery. Heerlijk ook om mee te dippen in de frisse, huisgemaakte pesto. De portobello gevuld met Spaanse valdeon, de camembert en patatas bravas zijn binnen een mum van tijd op.
De avond begint te vallen en het terras vult zich met dinerzoekers, verliefde stellen en buurtgenoten. De roes van de zon versterkt een mogelijke after dinner-dip. Die gaan we uit de weg met een cappuccino. Maar wat is een koffie op een terras zonder lekker likeurtje? Martine bestelt een frangelico, een Noord-Italiaanse drank op basis van hazelnoten, cacao en vanillebessen. Ik kan natuurlijk niet achterblijven.
Het is een gezellige avond. Het is zo’n terras waar je af en toe ook even met je buren kletst, waar je als terras nee-
schuddend kijkt naar de straatschoffies die voorbij slenteren en waar iedereen zijn hoofd draait om die bijzonder mooie Tesla te spotten. Gelegen in deze sjieke en gay-minded area vind je hier werkelijk alle rangen en standen van de bevolking. Van die bekende Rotterdammer tot een verdwaalde, nieuwsgierige Amsterdammer.
Langzaamaan wordt het terras opgeruimd. Een snelle blik op ons horloge leert ons dat het ruim over elven is. Dan maar de rekening. En nog één drankje dan om het af te leren. De laatste dan. Echt..!