Een dagje ‘Rrrollend naar huis’

Rrrollend Rotterdam staat weer voor de deur! Wij gingen alvast polshoogte nemen op de Delftse editie.

7 Jun 2017 Anouk de Boer

blogger Sportieve rechtenstudente die bewust bezig is met lekker eten en haar rechtvaardige mening graag deelt

Een dagje ‘Rrrollend naar huis’

Het is de eerste zonnige dag sinds tijden, dus eindelijk weer om lekker naar buiten te gaan. Aangezien foodtruckfestivals tegenwoordig helemaal hip en happening zijn, besloten wij een kijkje te nemen bij één van de populaire foodfestivals van dit moment: Rrrollend.

Bourgondisch genieten voor nul- tot honderdjarigen

Het weekend dat wij er zijn, vindt het festival plaats op het Lijm & Cultuur terrein in Delft. In het midden staan twee grote bars, gemaakt van grote zeecontainers. Eén van de bars is een speciaalbierbar, net een bruine kroeg, maar dan buiten. Om de bars heen staan grote biertafels met banken en chille kussens om te kunnen loungen. De foodtrucks staan kriskras door elkaar, waardoor er meerdere kleine eetpleintjes ontstaan. 


Pim, manager bij Rrrollend, vertelt ons dat het evenement in 2014 ‘als een grapje’ begonnen is. Het experiment is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol foodfestival met 25 edities in 22 steden, waarvan twee edities in Rotterdam. Het is wel een stuk kleiner dan andere foodfestivals. Pim vertelt dat ze willen voorkomen dat mensen zich als ‘kuddedieren op een plein voelen’. Het is een laagdrempelig evenement, waar iedereen van nul tot honderd jaar welkom is om bourgondisch te genieten. Overdag zijn er liveoptredens en kidsentertainment, ’s avonds zorgen dj’s voor een ‘loungesfeertje’. 

Knapperige pizza’s, pulled mushrooms en varkens op de barbecue

Enfin, de sfeer mag dan goed zijn, uiteindelijk draait het natuurlijk om het eten. Elke foodtruck is verplicht om één gerechtje aan te bieden voor 1 munt, zo kun je veel proeven en blijven de prijzen te overzien. Daarnaast staat diversiteit voorop, op het terrein mogen bijvoorbeeld maximaal twee hamburgertrucks staan. 


Na twee cocktails is het de hoogste tijd om de gerechtjes uit te proberen. Mijn eetvriendinnetje eet sinds kort geen vlees meer en kiest voor minitortilla’s met pulled mushrooms en coleslaw, die bíjna net zo lekker zijn als mijn tortilla’s met pulled beef. Daarna gaat ze voor een minipizza, die zalig blijkt te zijn, door de hele dunne, knapperige bodem. Mijn aandacht wordt ondertussen getrokken door een foodtruck aan de andere kant van het terrein, waar een grote groep mensen zich om een van de rokers heeft verzameld. De man voor me in de rij vertelt dat mensen twee uur van tevoren komen, om te zien hoe een volledig varken op de roker bereid wordt. Het is inderdaad een fraai gezicht en de smaak doet er niets aan af. Het vlees met een doordringende barbecuesmaak op een wit, zacht bolletje is absoluut de moeite waard om te proberen. Vervolgens doen we ons te goed aan oesters, bubbels en verse, in de schil gefrituurde frites met zeezout en mayonaise. 

Aardbeien van Gert

Natuurlijk laten we de kans om de zoetigheden uit te proberen ook niet aan ons voorbijgaan. Na het ijsje voor 1 munt, waarbij je kunt kiezen uit twintig toppings, volgt het hoogtepunt van de dag: de aardbeien van Gertje. Grote, sappige aardbeien op een stokje waar Gert voor je neus pure of witte chocolade overheen giet. Een lust voor het oog en een verrukkelijk dessert. Daarna gaan we echt rrrollend naar huis en nemen bij de uitgang nog een zakje kokosmakronen mee voor onderweg. 


Van 9 tot en met 11 juni kun je zelf de ‘rrrollend-naar-huis-experience’ ervaren op het Noordplein in Rotterdam. Een aanrader voor ‘iedereen die trek heeft, maar nog niet weet waarin!’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.