Het culinaire festival RotterdamseKost staat weer voor de deur. Een heel weekend lang staan er verschillende Rotterdamse restaurants met een pop-up om te slurpen, schranzen, kanen en knagen. Van 5 tot en met 7 juli 2019 strijkt het culinaire festijn neer in Het Park. Wij zochten alvast voor je uit waar je allemaal kunt eten en waar deze stands staan èn hebben nog een geweldige prijs om weg te geven.
De winactie en de plattegrond van het festival staan onderaan dit artikel.
RotterdamseKost Restaurant
Natuurlijk is dit jaar het RotterdamseKost Restaurant er weer. Hier koken jonge, getalenteerde chefs uit Rotterdam met aan het roer Junior Lugte. Samen serveren zij een buttermilk chickenburger en diverse taco’s met huisgemaakte sauzen. Tip: hou vooral de vegetarische taco met pulled pumpkin in de gaten, deze wordt heel bijzonder.
Bbq circus Meerema

Siebren Meerema heeft dit jaar het bbq circus Meerema opgezet. “Het is interactief, geen getrut, terug naar hoe festivals ooit bedacht zijn.” Dat betekent volgens Meerema onder andere een ontmoetingsplek voor mensen. Gasten staan achter de barrels zelf te grillen. “Hoe leuk is dat, mensen zijn actief bezig.” Zo krijg je onder andere yakitory, lam, tonijn en een combi van dijen en groentes en houdt Siebren in de gaten dat alles goed wordt bereid. Voor het echte circuseffect is er ook een vuurspuger en jongleur en nog iets, maar dat houden we nog even geheim.
Hans Worst

Ook de beroemde hotdogs van Hans Worst zijn dit jaar weer op het festivalterrein te vinden. “Dit keer zijn we er weer met onze old school opstelling: de kleine hotdogkar waar het allemaal mee begon”, laat Hans aan ons weten. Van hieruit kan iedereen weer de beroemde Rotterdamse worsten bemachtigen. En extra goed nieuws voor degene die fan zijn de Zwarte Biersaus: deze is nu voor iedereen per fles te koop.
Beach House
Rotterdamse Kost mag dan verhuisd zijn van het Kralingse Bos naar Het Park, Beach House is gewoon meeverhuisd. Gedurende drie dagen lang gaan zij de festivalgangers weer verblijden met hun poffertjes. Extra leuk: kinderen mogen hier zelf hun poffertjes bakken.
Bokaal en De Gele Kanarie

Bij de gecombineerde bar van Bokaal en De Gele Kanarie hoef je niet bang te zijn dat je met dorst weggaat. Op de tap vind je hier het zelfgebrouwen De Gele Kanariebier, maar er is ook genoeg ander bier en speciaalbier. Ook voor vertier is gezorgd, want uit de kooi nemen ze een paar leuke spelletjes mee om met elkaar te spelen.
De Pui en Melief Bender

Ook bij de bar van De Pui en Melief Bender hoef je zeker niet bang te zijn dat je droog komt te staan. De twee cafés worden getransformeerd tot een bar, waar je terecht kunt voor het echte kroeg gevoel.
Botanical Bar Ketel One
We blijven in de dranksferen. Ketel One zet speciaal voor dit event een botanical bar neer in Het Park. Er worden een hoop zonuren voorspeld en om dit echte zomers gevoel aan te dikken serveren zij heerlijke cocktails.
Restaurant Fred**

Foto: Evert Buitendijk
Chef Fred Mustert is met zijn tweesterrenrestaurant Fred ook weer aanwezig tijdens Rotterdamse Kost. Zoals ieder jaar houdt hij zijn plannen geheim tot op het laatste moment, maar het is zeker dat we veel bijzondere hapjes op hoog niveau kunnen verwachten. Smaken op zijn ‘Fred’s’.
De Beren

Alhoewel De Beren restaurants door heel Nederland te vinden zijn, ligt de oorsprong toch echt in Rotterdam. Tijdens het eetfestijn in Het Park serveren ze hun beste grilgerechten. De Beren zijn begin dit jaar uitgekozen tot meest vegan-friendly restaurantketen, want alhoewel ze bekend staan om de vleesgerechten zijn er ook veel vegetarische en vegan opties te vinden. Bij RotterdamseKost kun je onder andere (vegetarische)kipsaté en gegrilde brisket bestellen.
Hotel New York

Foto: Evert Buitendijk
Natuurlijk is ook Hotel New York dit jaar weer tussen de stands te vinden. Het iconische restaurant op de Kop van Zuid organiseert hier gedurende drie dagen lang een walhalla voor visfanaten. Zij leggen namelijk de focus op de traditionele gerechten van het restaurant. Je kunt hierbij denken aan gerechten zoals mosselen, oesters, garnalenkroketten en inktvisringen.
Ketelbinkie en Koekela

Vanuit de Volkswagen T2 Doka - aka de Grasshopper - zal Ketelbinkie de festivalbezoekers voorzien van Ketelbinkie koffie en Natte Thee. "De koffiebonen kopen we direct in bij de boer en ze worden in eigen beheer gebrand, zodat we mensen kunnen laten genieten van eerlijke en heerlijke espressokoffie. De Natte Thee is onze theelijn en is met zijn knipoog naar het Rotterdamse spraakgebrek goed op z'n plek op Rotterdamse Kost." De zoetigheden worden overgelaten aan Koekela, die ook met een eigen stand op het terrein staan. "Eenmaal op locatie plaatsen we de espressomachine op de pick-up, luifels open en klaar! We reizen heel wat af om koffie te serveren, maar de mensen van een bakkie voorzien en laten genieten van kwaliteit in eigen stad blijft toch het mooist." Ze doen ook ijskoffies, wat mooi past bij de weervoorspellingen.
Restaurant Three

Foto: Evert Buitendijk
Ook Restaurant Three is dit jaar weer aanwezig met de contemporary Asian cuisine. Chef Merijn Sips (links op de foto) laat ons weten dat we onder andere hokkai, gyoza's en kip van de robata grill kunnen verwachten. Voor de echte zoetekauwen is er een dessert met witte chocolade en passievrucht.
Winnen!
De Buik heeft speciaal voor onze trouwe lezers een mooie winactie. Voor de zondag kun je bij ons twee maal entree plus twee hapslikwegkaarten winnen. Deze kaarten zijn speciaal voor foodies ontwikkeld en bieden je de kans om met twee personen bij vijf geselecteerde restaurants langs te gaan en hun gerechtjes te proeven. Het allermooiste is: deze kaarten zijn al uitverkocht. Dus grijp je kans en vul onderstaand formulier in.
WINACTIE IS GESLOTEN