Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, dat betekent dat we samen met Sligro op zoek gaan naar zaken waar ze de koningin van de groenten op de kaart hebben staan. Waar moet je in Rotterdam zijn voor de lekkerste asperges?
Het seizoen van het witte goud is weer aangebroken, dat betekent dat we samen met Sligro op zoek gaan naar zaken waar ze de koningin van de groenten op de kaart hebben staan. Waar moet je in Rotterdam zijn voor de lekkerste asperges?
Al sinds 1990 vind je Eetcafe Facet in Hilligersberg. De zaak staat bekend om de mosselen die er op de kaart staan, maar nu het seizoen weer aangebroken is, kun je er ook dagelijks terecht voor heerlijke asperges. Met een glas wijn en uitzicht op de bootjes die voorbij tuffen op 'de plas', is het ongetwijfeld genieten geblazen.
Bij Eetcafé van Stralen wordt de koningin van de groenten geëerd zoals het hoort, in een aspergemenu komt het terug in het voor- en hoofdgerecht. In de soep, salade, maar uiteraard ook badend in een boterjus, hollandaise- of bearnaisesaus naast een heerlijk bereide zalm of lekker hammetje.
Oudedijk 110
Ook in Delfshaven kennen ze de waarde van het witte goud. Met wijnimport Domaine Z aan huis kan het niet anders dan dat wijn en spijs elkaar naar een nog grotere hoogte brengen. In het sfeervolle restaurant ‘t Ouwe Bruggetje staat je een avond vol charme en smaak te wachten.
Voorhaven 6A
In het restaurant Hvn van Boutiquehotel Maassluis zit je met mooi weer heerlijk op het zonovergoten terras op ‘de Punt’ met uitzicht over het water, voor je neus de Buitenhaven en wat verderop de Nieuwe Waterweg. Het overdekte achterterras is het hele jaar door geopend. En ja, ook asperges staan er op het menu, beter wordt het niet toch?
Govert van Wijnkade 48
Mossel seizoen? Move over, bij Kaat Mossel staat nu namelijk de asperge in de spotlight. Er staat namelijk niet één gerecht met het witte goud op de kaart, ze hebben een compleet aspergemenu. Van soep tot aan combinaties met roerei, Limburgs Livar varken of gerookte zalm, ieder bestelt zijn of haar favoriete variant.
Ooit gehoord van sushi met asperge? Bij Restaurant Three weten ze de asperge zelfs terug te brengen in het Japanse gerecht. De ‘Midori Uramaki’ is een asperge tempura met avocado, gegrilde paprika, wortel met teriyaki & furikake. Wij weten waar we langs gaan bij onze volgende sushi-craving.
Ook bij Ají krijgt de asperge een Aziatische twist. Chef Axl Tan serveert een zijdezachte ‘chawanmushi’ (gestoomd ei) op basis van witte asperge, afgewerkt met aardappelkaantjes, daslookcrème, forel- en haringkuit en ingelegde sjalot. Geïnspireerd op de asperge à la flamande geeft Tan de groente een compleet eigen draai.
Foto door Pathos Studios
Bij NOTK weet je dat je goed zit. En ja, ook nu het seizoen begonnen is, staat de asperge in deze zaak op de kaart. Bij NOTK begint de chef te koken op basis van de perfecte wijn, dus de pairing is hier geweldig en word je compleet in de watten gelegd. Wat ons betreft dé manier om de koningin van de groente te eren.
In Rotterdam-Zuid eet je bij Café Restaurant Rustburcht ook dit seizoen asperges. Wat zeg jij van rosé gebakken kalfentrecôte, geserveerd met verse witte asperges en een romige saus van gerookte Dijonmosterd? Of een combinatie van de groente met ossobuco alla Milanese, langzaam gegaard op zijn Italiaans? Juist, wij zijn nieuwsgierig geworden.
Strevelsweg 744-746
Bij Eetcafe de Gouden Snor liggen ze klaar om gekookt en geproefd te worden: het witte goud. Vergezeld met krieltjes, eitjes en gerookte zalm is de klassieke combinatie vanzelfsprekend een feestje voor de smaakpapillen. Breng jij ook een bezoekje aan de Kleiweg?
Wil je thuis indruk maken op je gasten met dit seizoensproduct? Dan vertelt culinair adviseur van Sligro Rotterdam, Laurens van Geest, wat je te doen staat.
Op het menu staan dit keer: witte asperges met entrecote en bearnaisesaus. Van Geest vertelt dat hij de asperges in eerste instantie schilt en mooi beetgaar kookt. “Daarna prepareer ik een mooie entrecote steak door hem ongeveer een uurtje vantevoren op kamertemperatuur te leggen. Ondertussen steek ik mijn bbq aan zodat ik de entrecote mooi kan grillen en de voorgegaarde witte asperges ook nog even grill. Vervolgens tik ik een mooie hollandaisesaus van eidooier met castric (van dragonazijn) met geclarifeerde boter. Ik hak wat blaadjes van verse dragon fijn en voeg deze toe als mijn saus klaar is.”
Van Geest adviseert om hier een aardappelsalade bij te eten, zo zet je een heerlijk asperge-bbq gerecht op tafel tijden de mooie lentedagen.
Meer over asperges lezen? Zoek op asperges op onze site of lees de top 10 die we eerder schreven.
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.
Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.
De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand
Geniet van de volgende voordelen: