Liefde gaat door de maag: de 12 liefste Valentijnsmenu’s

Liefde gaat door de maag en in het kader van Valentijnsdag doen wij een greep in de 12 liefste Valentijnsmenu's van Rotterdam.

11 Feb 2016 Maran Eva Smit

blogger Rechtsfilosofe die graag schrijft en dan het liefst over eten en drinken.

Liefde gaat door de maag: de 12 liefste Valentijnsmenu’s

Valentijnsdag is cliché, zeggen ze. Je kan je partner toch zeker wel op elk willekeurig tijdstip laten weten dat je van hem/haar houdt? En het is ook nog is vreselijk commercieel. Ach ja, dat is Kerst ook – en Pasen is tevens in opmars. Dus hop, nu niet zeuren en fijn met de rest van het land je partner de liefde verklaren. De Buik kent natuurlijk heel wat romantische restaurants, maar we lichten er vast een paar voor je uit. Je kunt je hier prima laten verwennen – met waar mogelijk een kleine greep uit de menu’s. 

Voor het nieuwste Valentijnsartikel ga naar deze pagina

Het is juist leuk om op 14 februari met de hele wereld ‘een dag van de liefde’ te vieren. Vooral als dat een excuus is om ergens met je lief, beste vriend(in) of wie dan ook lekker te dineren. Maak het je gemakkelijk rond Valentijnsdag, je hoeft alleen maar aan tafel te schuiven, want deze menu’s zijn al helemaal voor je samengesteld én Valentijn-proof. Je hoeft natuurlijk niet als Lady en de Vagebond aan dezelfde slier spaghetti te slurpen, maar die gerechtjes samen delen is wel zo gezellig. 

Vlinders in je buik van de prosecco, knus met z’n twee aan een tafeltje – eet smakelijk! 

SS Rotterdam (Lido Restaurant)

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 februari
Kosten: 37,50 euro p.p.

Wat kun je verwachten: 
Proeverij van voorgerechtjes, een entrecote of een visplateau van verschillende soorten vis en toe een grand dessert – uiteraard is alles om te delen.

Tevens op het SS (Club Room)

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 februari
Kosten: 69 euro p.p.

Wat kun je verwachten:
Tartaar van king crab en bloemkool, gepocheerde eierdooier en Aquitaine kaviaar, op de huid gebakken Skrei, zwarte risotto, wilde spinazie en beurre blanc van Champagne en toe een scroppino van huisgemaakte limoncello en munt.

Romantiek: 
Het SS Rotterdam word je hoogstpersoonlijke Love Boat, prachtig uitzicht over de haven.


Reserveer via de mail of ga naar de website.

Pierre


Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: 13,50 p.p. (incl. glaasje prosecco)

Wat kun je verwachten: 
Een heuse Valentijnslunch mét uiteraard een glaasje prosecco. 

Romantiek: 
Je waant je bij Pierre even in de stad van de liefde, piepkleine tafeltjes zodat je lekker dicht tegen elkaar aan kan kruipen. 


Reserveer via de mail of bel 010-8423757.

NY Basement

Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: (middag) High Wine/High Beer 39,50 euro; (avond) Valentijnsmenu 69,50 euro

Wat kun je verwachten:
Tijdens de High Wine en High Beer krijg je naast je glas wijn of bier bijpassende gerechtjes. Een Cava d’Ariac uit Spanje met op tafel olijven, verse noten, iberico ham en twee mooie kaasjes en een Pinot Noir met twee kleine gerechtjes: een runder bavette en een risotto met gamba’s. Een Affligem Dubbel van de tap met een boeuf bonbon en een huisgemaakt garnalenkroketje en een Duvel met een runder bavette en porkbelly.
Wat er tijdens het Valentijnsmenu geserveerd zal worden, is een verrassing: 5 gerechtjes.

Romantiek:
Dineren in een iconisch gebouw, je daalt samen ‘the stairway to history’ af, de prachtige wandeling over de Erasmusbrug kost je niets.

Reserveer via de mail of ga naar de website.

Stadshal (naast Hilton)


Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 februari
Kosten: onbekend

Wat kun je verwachten:
Een drie- of viergangen Valentijnsmenu met onder andere gepekelde kalfsmuis, runderlende en een dessert van chocolade; het ingrediënt van de liefde. 

Romantiek:
Het is tevens het openingsweekend van het Jazz seizoen, dus verwacht de jazzy sounds van Wolfgang Keller (saxofoon) en Marcus Ilmari (gitaar) met liedjes als 'All of me' en 'How deep is you love'. 

Reserveren via de mail of bel naar 010-7108028.

Ketelbinkie

Wanneer: vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 februari
Kosten: 19,95 euro p.p. 

Wat kun je verwachten: 
Vlinders in je buik (van de prosecco), romantische ontmoeting (tussen carpaccio met meloenkrullen en parhamham en basilicum), liefdesnestje (van biefstuk en varkenshaas op een bedje van roerbakgroenten) en de passionele avond in stijl afsluiten (met een grand dessert).

Romantiek: 

Stap met de watertaxi voor de deur uit, uitzicht op de prachtige Rijnhaven.


Reserveren? Kijk even op de website.

HMB Restaurant

Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: 99 euro p.p.

Wat kun je verwachten:
Wat er tijdens het viergangendiner (incl. aperitief, bijpassende wijnen, water en koffie/thee met friandises) wordt geserveerd, is niet duidelijk. Maar bij HMB word je nooit teleurgesteld.

Romantiek:
It’s all about the view.

Reserveren via de mail of bel 010-7600620.

Antichic

Wanneer: van woensdag 10 t/m zondag 14 februari
Kosten: 49,00 euro p.p.

Wat kun je verwachten:
Een nog onbekend vijfgangendiner en twee amuses – uiteraard allen met een knipoog naar de liefde.

Romantiek: 
Story telling (over de wijn die je drinkt bijvoorbeeld) aan tafel.


Reserveer via de mail of bel 010-4132925.

Restaurant De Tuin

Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: 39,50 euro p.p.

Wat kun je verwachten:
Een trio: bonbon van ossenhaas met een vulling van tonijnsalade, gevulde kastanjechampignons met geitenkaas, pijnboompitten en zongedroogde tomaatjes en gerookte zalmtartaar met mierikswortel en een gepocheerd ei. Toe gefrituurde (!) aardbeien met vanille ijs en aceto-balsamico caramel.

Romantiek:
Middenin het Kralingse Bos met uitzicht op de Kralingse Plas.

Reserveer? Kijk even op de website.

O'Pazzo

Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: 45 euro p.p. (incl. glaasje rosé prosecco)

Wat kun je verwachten:
Sashimi van licht gepekelde alm met baby spinazie, pecorinokoekje en dressing van gedroogde cranberry. Inktvis tagliatelle met rivierkreeft, gamba’s, koriander en yoghurt. Gebraden eendenborst met gekonfijte eendenbout en taartje van witlof met jus van balsamico en vijgen. Taartje van rozen, mousse van pure chocolade en pistache ijs.

Romantiek:

Italianen en passie (voor elkaar, voor eten, voor wat dan ook) – need we say more?

Reserveer via de mail.

Karakter


Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 februari
Kosten: 47,50 (incl. amuse, brood met olijfolie en zeezout) p.p.

Wat kun je verwachten:
Langoustines gecombineerd met hartige flensjes gevuld met koningskrab, bundelzwammen en shiitake, verschillende bereidingen van hoender met Red Love appel, rode winterwortel en Perupa aardappel en toe een Valentijnsdessert.

Romantiek:
Vooraf krijg je een oester geserveerd (het ultieme liefdesvoedsel) en het diner is uiteraard bij kaarslicht.

Reserveren? Bel naar 010-7370039.

Wijnbar Het Eigendom

Wanneer: zondag 14 februari
Kosten: 42,50 p.p.

Wat kun je verwachten:
Een verrassend vijfgangen-Valentijnsmenu.

Romantiek:
Om écht indruk op je geliefde te maken, krijg je bij Het Eigendom geen prosecco geserveerd, maar een glas Champagne van Drappier. Probeer zo’n knusse ‘booth’ voor z’n tweeën te regelen.

Reserveren? Bel naar 010-4137962 of kijk op de website.

Voor de singles - FG Restaurant


Wanneer: Zondag 14 februari
Kosten: 125,- p.p

Wat kun je verwachten:
Vijf ultraluxe gangen én een bijzondere love gift.

Romantiek:
Als single hoef je niet met een bak ijs en een jankfilm op de bank (hoeft sowieso niet natuurlijk), je kunt zelf de liefde bij de kladden grijpen bij FG Restaurant. Voor de gelegenheid tovert François zijn chef's table om tot vrijgezellentafel waar je samen met andere singles kunt genieten van een uitgebreid Valentijnsmenu. Ben je wel onderdeel van een stelletje, dan mag je overigens ook gewoon naar FG komen.

Reserveren? Bel naar 010-4250520 of mail.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Tonnie Koenen-Diks 12 Feb 2016, 11:05

Maran, heb je al deze restaurants uitgeprobeerd? Pas op je lijntje hoor. Ziet er allemaal goed uit.

Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: mind the tourist traps: dit zijn de beste adresjes vlakbij toeristische hotspots

We delen een verhaal uit de tweede editie van de Buik Magazine, met dit keer een artikel over per stad de beste adressen in de buurt van toeristische hotspots.

De Buik tipt: deze wijnadventskalender voor de winterse maanden

De Buik tipt de Wijnbeurs adventskalender als een origineel cadeau voor de feestdagen om te geven (of te krijgen). 12 kleine flesjes om te ontdekken.

Pannenkoekenpret By Jarmusch West met de RET

Proef een voordelig ontbijtmenu bij By Jarmusch West met een RET-voucher in het kader van Altijd iets extra's van de RET en de Buik van Rotterdam.