Bij deze Chinezen moet je wezen

Houd jij van Chinees eten? Klassiek, vegetarisch of liever modern? Je vindt het allemaal in deze lijst met de beste Chinese restaurants van Rotterdam.

21 Jul 2017 De redacteuren Rotterdam

blogger De redacteuren van De Buik van Rotterdam hebben één ding gemeen: ze praten de hele dag alleen maar over eten en drinken, en waar ze dat doen en wanneer.

Bij deze Chinezen moet je wezen

Fun fact: het eerste Chinese restaurant van Nederland opende in 1920 in Rotterdam, op Katendrecht. Voor veel mensen was de Chinese keuken de eerste ervaring met exotischere gerechten, en vandaag de dag is Chinees eten nog steeds o zo populair. Inmiddels is de keuze reuze, in Rotterdam. Kies je voor een traditioneel restaurant met dito gerechten, voor volledig vegetarisch of voor modern met Westerse invloeden? Het komt allemaal terug in deze lijst met de, volgens De Buik, tien beste Chinese restaurants van de stad.

Tai Wu


Op de Mauritsweg vind je Tai Wu. Voor de klassiekers als geglaceerd buikspek of pekingeend met hoisinsaus zit je hier goed. Maar de beeldende menukaart geeft je ook mogelijkheid om kennis te maken met de wat exotischere traditionele gerechten uit de Chinese keuken, zoals een kippenteen of portie kwal. Durf jij het aan of kies je liever voor bekende smaken?

Mauritsweg 24-26

OX

In het donkere, maar visueel woest aantrekkelijke OX beleef je een avond voor in de boeken. Hier laat je je verrassen door kleine gerechten uit de Maleisisch-Chinese keuken, die je deelt met je tafelgenoten. Althans: dat is de insteek. In de praktijk zou je de bordjes het liefst voor jezelf houden. De geuren, kleuren en smaken nemen je mee op avontuur, en de uitstekende cocktails maken het feest compleet. 

Schiekade 189

​Bar Bù

Bij Bar Bù in het Scheepvaartkwartier, van dezelfde eigenaren als River Bar, schaft de pot modern Kantonees met Franse invloeden. Boven aan de bar geniet je - zonder reservering - van cocktails en hapjes zoals dim sum, oesters met ingelegde watermeloen en zwarte bonen en gezouten Chinese ham. En dat alles in een wonderschone setting. Maar probeer zeker ook eens een volledig diner - in het restaurant op de benedenverdieping of, als het even kan, in de prachtige binnentuin. Gerechten als foie-terrine en shiitake met zwarte thee, pruimencompote en brioche of zeebaars met hibiscus, sesam en gojibes vergeet je niet snel. 

Van Vollenhovenstraat 19

Asian Glories


Asian Glories is bij velen bekend als de Chinees met klasse. Sinds het overlijden van Jenny en Popo Fan wordt het restaurant waarborgt zoon Kevin de kwaliteit van het eten. De eenden worden ‘gedoucht’ op traditioneel Chinese wijze, en ook de schaal- en schelpdieren zijn hier zeker aanraders. De coquilles met glasnoodles zijn verrukkelijk.

Westewagenstraat 74

Chung


Bij restaurant Chung eet je Chinees, maar dan in een modern fusionjasje. Op de menukaart staan ook gerechten met andere Aziatische invloeden, maar chef Chung Wai Liu is gespecialiseerd in het bereiden van pekingeend, dus de traditionele Chinese smaken blijf je zeker tegenkomen in zijn gerechten. 

Noordmolenwerf 171

Sãnsãn

Sãnsãn is een Chinees restaurant op het Hang, waar ze koken in de Sichuan-stijl. De gerechten van dit type Chinese keuken staat bekend om de pepers: pittig dus! Je hebt een aantal uitdagende, maar authentieke keuzes, zoals in chili gestoomde kabelkauwkop en gebakken varkensdarm, maar ook de wat minder dappere disgenoot kan hier uitstekend dineren. 

Hang 33

De Oude Plek

Waar je bij Chinees eten al gauw aan veel vlees en wat vis denkt, doet De Oude Plek in Lombardijen het al decennialang zonder. Een goed bewaard geheim onder vegetariërs en veganisten, maar dit vooruitstrevende restaurant is voor iederéén interessant. De vleesvervangers zijn amper van 'echt' te onderscheiden (er staat zelfs vega inktvis op de kaart!) en er ligt veel focus op groenten. 

Pliniusstraat 18

Hot & Hot

Bij Hot & Hot mag je zelf aan de slag met mooie ingrediënten. Je neemt hier plaats aan een tafel met een gloeiendhete pan in het midden. Een feest voor de experimentele eter, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Allereerst kies je een bouillon als basis, en daarin gaar je de door jou gekozen ingrediënten. Gemarineerd varkensspek en ramen, bijvoorbeeld, of koeientong, of gehakte garnalen. Voor een complete beleving kies je ook nog wat koude gerechten, zoals kimchi en varkensbuik met knoflookolie.

Goudsesingel 340a

Hung Kee

Hung Kee: de nacht-Chinees van onze stad op de Witte de With. Tot middernacht kun je hier toegeven aan je trek, maar ook ’s middags eet je er je buikje vol. Nu zul je misschien denken: vast niet veel goeds, zo’n nachtzaak. Niets is minder waar! Bij Hung Kee kun je namelijk echt lekker eten. Geen liefhebber van Chinees? Niet getreurd, ze hebben namelijk ook Indonesische gerechten.

Witte de Withstraat 61B

Shanghai Papa

Dimsumlovers komen maar al te graag bij het kleurrijke, moderne Shanghai Papa, waar maar liefst 25 varianten op de kaart staan. Maar ook met traditionele Kantonese gerechten weten ze hier raad. Eten gaat hier volgens shareddiningconcept, dus je kunt lekker veel proeven.

Botersloot 28a

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Van taco’s tot paloma’s: Botanero brengt kleur in de stad

Bij Botanero komt het beste van Rotterdam en Mexico samen. De Paloma steelt daar de show, maar de menukaart staat er harmonieus naast.