In ons kleine kikkerlandje is het winter. Dat betekent dat het koud is, het regent en de zon zich weinig laat zien. Wij denken daarom liever aan plekken waar het een stuk beter toeven is, bijvoorbeeld in Latijns-Amerika. In het gebied zijn veel verschillende culturen te vinden, die diversiteit is ook in het eten terug te zien. Van Mexicaanse taco’s tot Argentijnse steaks, wij zochten dertien restaurants in Rotterdam waar je Latijns-Amerikaans eten kunt vinden.
Ceviche y Maas

De naam van Ceviche y Maas is een mix van een gerecht en een woordspeling. Ceviche is het nationale gerecht van Peru, Ceviche y Maas is dan ook een Peruviaans restaurant. Ceviche is een rauwe visschotel. Deze vis wordt gemarineerd met citroen of limoen, ook zitten er uien en pepers in deze schotel. Het tweede deel van de naam is een woordspeling op het Spaanse woord ‘más’, dit betekent meer, en natuurlijk de rivier die door onze stad stroomt, de Maas. Behalve ceviche kun je er ook gerechten als Lomo Saltado, een Peruviaans wok gerecht met ossenhaas, en Sudado de Mariscos a la Norteña, een gerecht met vis en zeevruchten uit het noorden van Peru, eten.
Delistraat 2
Restaurant Ají
Bij Ají hebben ze een fusion van de Aziatische en de Latijns Amerikaanse keuken. Zelf beschrijven ze het restaurant als ‘de plek waar het oosten en zuiden samenkomen op je bord'. Je vindt bijvoorbeeld in hetzelfde gerecht avocado uit Centraal-Amerika en kimchi uit Azië. Toch vind je er ook volledig Latijns-Amerikaanse gerechten zoals Tres Fijoles, een driebonensalade met mais, tomaat en chimichurri.
Pannekoekstraat 40A
The Meat Club

Wil je een goed stuk Zuid-Amerikaans vlees? Dan moet je bij The Meat Club zijn. Hier kun je namelijk terecht voor een goede entrecote of rib-eye. Wil je een lekkere wijn erbij? Geen probleem, The Meat Club heeft genoeg bijpassende wijnen in het assortiment. Ook kun je thuis genieten van het vlees van The Meat Club, ze hebben namelijk een eigen slager waar je bijvoorbeeld picanha of bavette kunt afhalen.
Scheepstimmermanslaan 37B
Mendoza

Bij Mendoza zijn ze trots op de grote selectie Argentijnse wijnen die ze hebben, die ligt namelijk boven de 100. De naam Mendoza is afgeleid van de Argentijnse wijnstreek. Hoewel Mendoza eigenlijk een wijnbar is, kun je er ook lekker eten. Je vindt er bijvoorbeeld tonijntartaar met guacemole en pollo con cola, pittige kip gemarineerd in cola. Al die wijnen nodigen natuurlijk uit om te borrelen, ook dat kun je goed doen bij Mendoza. Zo vind je bijvoorbeeld borrelhapjes als albondigas, gehaktballetjes uit de oven met honingmosterd-mayonaise, en serrano- en ibéricoham op de kaart.
Weissenbruchlaan 149
Supermercado

Bij Supermercado kun je langs voor een lekkere cocktail en goed eten. De hele Latijns-Amerikaanse keuken passeert hier de reveu. Je bent hier verzekerd van een goede taco, maar ook voor Argentijns vlees kun je langs. Verder hebben ze bij Supermercado een flink aantal cocktails. Hebben ze toch niet jouw favoriet? Dan shaken ze die zo voor je in elkaar.
Schiedamse Vest 91
Brasil Rodizio

Een rodizio is een Braziliaans all-you-can-eatrestaurant. Bij Brasil Rodizio komt een gaucho, iemand die vlees bereid op de barbecue, langs de tafel om je vlees te serveren. Je kunt bij Brasil Rodizio kiezen uit veel verschillende soorten vlees. Zo hebben ze bijvoorbeeld cupim, vlees uit de nek van de stier. Bij cupim duurt het zes uur om op smaak gebracht te worden, dit gebeurt met een mix van Braziliaanse kruiden en het verbranden van het vet. Ook hebben ze Presunto, achterham die krokant is aan de buitenkant en mals aan de binnenkant. Opvallend is dat ze bij het bereiden van Presunto geen kruiden gebruiken. Eén van de specialiteiten van het restaurant is Abacaxi grelhado, gegrilde ananas met suiker en kaneel.
Westblaak 86
El Gaucho

El Gaucho is een echt Argentijns steakhouse. De steaks die hier van de grill komen zijn groot en sappig. Steaks zijn niet de enige gerechten die ze grillen, zo staat er op de kaart ook lamsrack en is er ook gegrilde tonijn. De sfeer is erg knus in een setting die aandoet als een soort grot.
Van Vollenhovenstraat 58
Amehoela

De stijl van Amehoela is die van een tiki-bar, maar dan wel in een modern jasje. Het tropische menu is geïnspireerd op streetfood uit Latijns-Amerikaanse steden, zoals Havana, Buenos Aires en Lima. Je kunt er gerechten vinden als quesadilla’s en zalmtartaar. Naast lekker eten heeft Amehoela ook tropische cocktails.
Mauritsweg 33
Xoco

Bij Xoco kun je genieten van de Tex-Mex keuken. Dit houdt in dat ze onder andere burritos, taco’s en bowls hebben. Toch is het hier net een beetje anders dan standaard Tex-Mex, hier hanteren ze namelijk de ‘healthy fast-counter’ variant ervan. Alle sauzen bij Xoco zijn huisgemaakt en dagvers.
Boomgaardhof 32
Alfredo’s Taqueria

Een taqueria is een restaurant dat zich specialiseert in taco’s en ander Mexicaans eten, Alfredo’s doet dan ook zijn naam eer aan. Hier haal je lekkere taco’s zoals de Carnotos Cabacero, een taco met Iberisch varken dat is gebraiseerd in donker bier. Zin in een dessert? Bij Alfredo’s hebben ze ook heerlijke horchata, een crème van rijst, kaneel, amandel en een fruit granita.
Goudsesingel 204
Toko Trash

Bij Toko Trash kun je een mix van de Surinaamse, Jamaicaanse en Kaapverdische keuken, met wat Rotterdamse invloeden, verwachten. Dit vertaalt zich in gerechten als jerk chicken taco’s, pindasoep en bananen fritters. Op het gebied van taarten en cakes zit je ook goed bij Toko Trash, zo vind je er dadel-kokostaart of een pina colada cake.
Vijverhofstraat 8
La Bandera

Eerder noemden wij La Bandera al in onze top tien plekken waar je stoofvlees kunt halen, maar de Dominicaanse keuken biedt zoveel meer. Zo kun je er arepita eten, een soort maisbroodje, met bijvoorbeeld rund- of geitenvlees. Ook hebben ze vlees van de grill, die wordt op Dominicaanse wijze bereid.
Nieuwe Binnenweg 285A
KUA Taco Bar

De eigenaar van KUA Taco Bar, Daniël Munoz, is een Norteño. Een Norteño is een iemand uit Noord-Mexico. Toch zijn er gerechten uit heel Mexico te vinden bij KUA. Zo vind je er guacamole con totopos, guacamole met een soort tortilla. Totopo vindt zijn oorsprong in de meest zuidelijke staat van Mexico, Oaxaca. Ook zijn er vegetarische taco’s, zo is er bijvoorbeeld een taco met poblano pepers.
Hoogstraat 28A