Weg met die winterdip: 10 plekken om stoofvlees te eten

Wij hebben tien plekken op een rijtje gezet waar je stoofvlees kunt halen om uit je winterdip te komen.

22 Dec 2018 Seán van Zon

blogger Seán voelt zich al vanaf jongs af aan aangetrokken tot Rotterdam. De drang om de stad culinair te ontdekken is nooit ver weg.

Weg met die winterdip: 10 plekken om stoofvlees te eten

We kunnen met deze kou echt niet meer om de winter heen. Tijdens deze tijd van het jaar ligt de welbekende winterdip altijd op de loer. Een van de beste manieren om die dip tegen te gaan is comfort food, een van die comfort foods is stoofvlees. Daarom zochten wij tien plekken uit om stoofvlees te gaan eten.

Melief Bender

Bij Melief Bender op de Oude Binnenweg maken ze het stoofvlees zelf. Het in dubbelbockbier gestoofde vlees wordt geserveerd met friet, dat zal je dus gegarandeerd uit die winterse malaise halen. Stoofvlees staat bij Melief Bender alleen op de avondkaart en is dus vanaf 17:00 uur te bestellen.

Oude Binnenweg 134B

Tante Nel


Tante Nel aan de Pannekoekstraat heeft chique gerechten als friet met kaviaar en rivierkeeft croquet, maar de klassiekers – zoals stoofvlees - zijn hier ook gewoon te vinden. Het stoofvlees bij Tante Nel is gemaakt van scharrelrund. Bestel een frietje stoof, kies een van de vele gin-tonics, en je kunt de hele wereld weer aan.

Pannekoekstraat 53

La Bandera

Bij La Bandera op de Nieuwe Binnenweg eet je stoofvlees net even wat anders, namelijk op een Dominicaanse manier. Hier is het stoofvlees verwerkt in het gerecht ‘Moro’, een mix van rijst, kidneybonen, paprika, ui en kruiden. Deze Caribische versie van stoofvlees laat je denken aan zonnigere tijden en met een goed gevoel La Bandera uit stappen. 

Nieuwe Binnenweg 285A

Belgisch Biercafé Boudewijn

België is het land waar stoofvlees zoals wij in Nederland het kennen vandaan komt. Wat is dan een betere plek om stoofvlees te eten dan bij Belgisch Biercafé Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg. Het stoofvlees wordt geserveerd met Vlaamse frieten. Een bijpassend biertje vinden is hier uiteraard geen probleem, Boudewijn heeft namelijk tientallen verschillende bieren.

Nieuwe Binnenweg 53A-B

Thuis bij Schell


Wil je stoofvlees eten in een knusse setting? Dan raden we je aan om naar Thuis bij Schell op de Oude Binnenweg te gaan. Het stoofvlees wordt hier geserveerd met salade. Het vlees bij komt van de gelijknamige slagerij. Het restaurant heeft een huiselijk gevoel, combineer dit met stoofvlees en je voelt je weer top.

Oude Binnenweg 148

De Ballentent

Stoofvlees eten bij het Rotterdamse begrip aan de Maas, De Ballentent. De gerechten hier worden zonder poespas geserveerd, dit is ook het geval bij stoofvlees. Hier wordt het stoofvlees namelijk geserveerd met friet. De Ballentent staat natuurlijk bekend om zijn gehaktballen, maar het stoofvlees moet je ook zeker een keer proberen.

Parkkade 1

Bokaal Rotterdam


Bij Bokaal Rotterdam op de Nieuwemarkt eet je stoofvlees in een robuust stadscafé. Het vlees wat ze hier gebruiken is rundvlees en wordt gestoofd in Affligembier. Ook hier kun je gemakkelijk een bijpassend drankje bij je stoofvlees vinden, het assortiment van bieren is bij Bokaal namelijk erg groot. Het stoofvlees wordt geserveerd met huisgemaakte friet, dit zorgt ervoor dat de winterkou binnen een mum van tijd uit je botten verdwijnt.   

Nieuwemarkt 11

Vivu


Stoofvlees hoort geserveerd te worden met friet, toch? Bij Vivu in de Witte de Withstraat gaat die gedachte er direct aan. Hier wordt het stoofvlees namelijk verwerkt in de noedelsoep. Vivu biedt drie verschillende soepen aan waarin stoofvlees wordt verwerkt. Zo heb je de Bún bò huế, een pittige vleesbouillon met stoofvlees, fricandeau, verse kruiden en noedels.

Witte de Withstraat 94A

Juffrouw van Zanten

Voor het biologische stoofvlees van Juffrouw van Zanten kun je in Kralingen terecht op de Lusthofstraat en in West op de Tweede Middellandstraat. Het stoofvlees, gemaakt van runderriblappen, wordt gestoofd in bier en kruiden die passen bij het winterseizoen. Bij Juffrouw van Zanten wordt stoofvlees geserveerd met polentafriet, citroenmayonaise en seizoen groenten, hierdoor leg jij een goede winterse bodem.

Lusthofstraat 27A en Tweede Middellandstraat 27

Rotown


We sluiten de lijst af met het stoere Rotown op de Nieuwe Binnenweg. Hier wordt het stoofvlees gemaakt van rundvlees en gestoofd in rode wijn. Bij het gerecht krijg je verse friet met knoflookmayo en piccalilly. Dit samen met de goeie muziek die er gedraaid wordt, maakt dit een goede plek om de kou buiten te ontlopen.

Nieuwe Binnenweg 19

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Reistip: ‘In Bilbao eet je zelfs bij een simpel café bizar goed’

Onze reistip voor de nazomer is Bilbao, lees alles over pintxos, sterrententen en mooie musea en ga erheen met Buitenlandsche Zaken.