- Maaltijd
- Ontbijt, Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Centrum
- Keuken
- Nederlands, Internationaal
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Broodjes, Kindermenu, Pannenkoeken, Snacks
- Prijsniveau
- Kleine prijs
De Ballentent is inmiddels een instituut in Rotterdam. Je wordt er geholpen door joviale medewerkers die altijd in zijn voor een praatje of een grap. Bovendien eet je er de lekkerste bal gehakt van de stad (en omstreken). Bij De Ballentent is iedereen welkom, van directeur van het havenbedrijf tot bootwerker, van borrelaar tot uitgebreide eter. Ze draaien er alleen maar Hollandse hits en vooral in het weekend wil het dak er nog weleens af gaan.
Vanuit de serre van De Ballentent heb je breed zicht op de Nieuwe Maas, op Katendrecht aan de overkant en de torens op de Wilheminapier aan de linkerkant. Daarom heette het hier vroeger natuurlijk Maaszicht. Toch is de naam De Ballentent, die zoetjesaan de oorspronkelijk benaming verdrong, niet minder toepasselijk. De havenkroeg staat bekend om de voortreffelijke gehaktbal die ze in de havenkroeg serveren, maar op de kaart staan veel meer echte eetcafégerechten, zoals uitsmijters en broodjes, maar ook een biefstukje of kalfslever met spek en ui. Daarnaast heeft De Ballentent een wisselende dagschotel die je buik, gezien de porties, ongetwijfeld vult. De zaak staat bekend om de goede sfeer, laagdrempeligheid - iedereen is er welkom - en ook als je niet van het uitzicht wilt genieten, is er voldoende te zien. Overal waar je kijkt gebeurt iets: interactie tussen gasten onderling, de bediening die gekscherend een vaste gast in de maling neemt of een hossende menigte die mee zingt met de muziek terwijl er een zwengel wordt gegeven aan de lampen boven de bar. Neem plaats aan de (buiten)bar met een goedgetapt biertje of in de serre en geef je ogen de kost.
Iets van de sfeer van vroeger is in De Ballentent blijven hangen, al eten er geen bootwerkers, jantjes en sjouwers meer, maar kantoorlui. Stoere gerechten.
Studenten kunnen voordelig eten bij geselecteerde restaurants in Rotterdam. Neem De Ballentent. Waar veel meer op de kaart staat dan alleen maar ballen.
De Ballentent? Dat is toch die tent waar je alleen maar ballen gehakt kunt eten? Klopt, maar de zaak is veel meer dan dat. Wij spraken met eigenaar René Kheenen.
Rotterdam zou Rotterdam niet zijn zonder zijn typische mentaliteit en natuurlijk horeca. Deze keer gaan we in gesprek met René Keehnen, eigenaar van het het eetcafé met de beroemde gehaktbal: De Ballentent
Wij gaan in gesprek met de gezichten achter de horeca die een keer in het zonnetje gezet mogen worden. We spraken met kok Jan Baars van De Ballentent over hem en zijn beroep.
De tijd lijkt stil te staan bij De Ballentent in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, maar de befaamde gehaktbal smaakt nog altijd goed bij deze kroeg.
Geniet van de volgende voordelen: