Je hoeft geen verre reis naar Mexico te maken om met een margarita en een taco in de zon te zitten. Rotterdam heeft namelijk allerlei restaurants en bars waarmee je je helemaal in de Latijns-Amerikaanse sferen kunt wanen. Genieten van een Argentijns wijntje aan het water, in een kleurrijk tentje stoofvlees met rijst en bonen eten of met een tropische cocktail in de ene hand en een taco in de andere swingen op de dansvloer, het kan allemaal in onze stad.
Ají

Restaurant Ají combineert de Aziatische en de Zuid-Amerikaanse keuken tot een unieke smaakbeleving. Je kunt hier a la carte lunchen of dineren met een 4-, 5- of 6-gangenmenu samengesteld door de chef-kok. Het tropische interieur maakt de smaakbeleving helemaal compleet.
El Cafetal
Bij El Cafetal weten ze Colombia naar Rotterdam te halen. Hier staan de arepa’s, Colombiaanse maisbroodjes, centraal. Je eet ze hier met kaas, chorizo of zelfs als een burger. Ook eet je in dit kleurrijke restaurant gerechten met bakbanaan of mais-empanada’s.
Sabor Sabor

Bij Sabor Sabor maken ze authentieke Mexicaanse gerechten, waarin je de Mexicaanse cultuur terug proeft. Het menu is gevarieerd, van een salade met cactus of gerechten met ‘chapulines’, gefrituurde krekels, tot taco’s en quesadillas. Het grootste deel van de kaart is vegetarisch of in een vegetarische versie te verkrijgen.
Supermercado

De kaart van Supermercado is ontzettend gevarieerd met gerechten van Mexico tot het onderste puntje van Chili. Zo haal je hier Braziliaanse coxinha’s, Peruaanse ceviche, Ecuadoriaanse aardappelsoep of een stuk Argentijns vlees van de grill. Dat niet alleen, het cocktailaanbod hier is net zo afwisselend als het menu en veel cocktails hebben een Latijns-Amerikaanse twist.
Alfredo's Taqueria

Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, hebben ze bij Alfredo’s taqueria een groot assortiment aan taco’s met verschillende toppings, zowel met vlees of vis als vegetarisch. Maar ook voor een burrito of portie huisgemaakte nacho’s zit je hier goed. En voor een hoop Mexicaanse biertjes, tequila en mezcal uiteraard.
Mendoza

Mendoza is een Argentijnse wijnbar, vernoemd naar de Argentijnse stad en provincie van dezelfde naam. Bij deze wijnbar hebben ze meer dan honderd Argentijnse wijnen. Als je na een paar wijntjes trek krijgt, staat er een kaart vol met picada’s, kleine Zuid-Amerikaanse gerechtjes om te delen zoals een Peruviaanse salade of empanada’s, voor je klaar.
La Bandera
Voor Dominicaanse soulfood moet je bij La Bandera zijn. Hier vind je stoofvlees met moro, een gerecht van rijst, kidneybonen, paprika en ui, arepita’s met vlees of kaas of een stuk vlees a la plancha. Bestel ook eens hun signature Dominicaanse fried chicken met cassave en tostones.
Jesús Malverde

In de knalrode restaurant-cocktailbar Jesús Malverde in Hotel Not Hotel vind je allerlei soorten taco’s, met onder andere ananas en munt, stoofvlees of shiitake. De maistortilla’s zijn afkomstig van Tortillería Taiyari, een authentieke tortillamaker in Nederland. Ook bestel je hier interessante cocktails, zoals de margarita met jalapeño en avocado.
Botanero
'Botanero' is een concept in veel zuidelijke landen. Het is een combinatie van een bar, restaurant en proeflokaal waar je als je iets te drinken bestelt, je hier meteen hapjes om te snacken bij krijgt. Verwacht geen saaie hapjes, maar bijzondere amuses vol smaak. De menukaart bestaat uit Latijns-Amerikaanse gerechten met een eigen draai eraan.