Chef Xuebao Cao is terug als eigenaar van Beijing Bao

Chefkok Xuebao Cao kookte al zes jaar in het eethuis aan de Pannekoekstraat dat nu hij eigenaar werd een subtiele naamswijziging onderging: Beijing Bao.

2 Jan 2015 Joana Chung

blogger Joana Chung heeft roots in Hong Kong, maar is geboren in Rotterdam. Ze werkt op de Erasmus Universiteit. In haar vrije tijd maakt ze dumplings en sushi.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Beijing Bao

Pannekoekstraat 45A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Chinees Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Chef Xuebao Cao is terug als eigenaar van Beijing Bao

'Ni Hao Beijing Bao!' Ja, Bao is weer open met een nieuw interieur en een nieuwe eigenaar. Maar die nieuwe eigenaar is geen onbekende: chefkok Xuebao Cao heeft na zes jaar in het restaurant gewerkt te hebben de zaak overgenomen en de naam veranderd in Beijing Bao. Beijing verwijst naar de afkomst van Cao en zijn vrouw Yihe Sun.

Het interieur wordt opgeluisterd met schilderijen die door Sun zijn gemaakt op canvas van rijstpapier. Er staan culinaire taferelen op afgebeeld die zijn getekend in de stijl die je terugvoert naar de Qing-dynastie: mannen met een half kaalgeschoren kop en een lange vlecht die bezig zijn met het bereiden van eten of dat serveren. Deze schilderijtjes geven alvast een voorproefje van wat we kunnen verwachten op tafel. We bekijken gretig de nieuwe kaart.

Nieuwe naam, nieuwe gerechten

Xuebao Cao heeft niet alleen de naam van de zaak subtiel veranderd (eerst was het: Bij Bao). Ook heeft hij de kaart uitgebreid en voert hij een speciale aanvullende kaart die wekelijks wordt vernieuwd is. Hij doet zijn verse boodschappen bij de Chinese toko, zodat er steeds nieuwe gerechten op de aanvullende kaart komen afhankelijk van wat er leverbaar is.

Alles wordt ambachtelijk gemaakt, zoals de zwartebonensaus op basis van uit China geïmporteerde kruiden, de dunne noodles in de dumplingsoep en de dumplings zelf. Probeer de zelfgemaakte dumplings, waarvan er vijftien stuks dobberen in de kom. Het Beijing-bamigerecht is volgens de vrouw van de chefkok zijn beste specialiteit. Persoonlijk is ze er dol op.

Gevarieerde en spannende keuze

We kiezen de bekende Bao-gerechten als gestoofd rundvlees met aardappel, lamsvlees met komijn en koriander, maar ook een spannende pittige chilipeper-varkensmaag en een malse gebakken visspecialiteit in hete saus. Ook gaan we voor onze favoriet: gesneden pannenkoek gebakken met ei en kool. Het is een enorm bord en het blijkt genoeg voor drie personen - dat voor maar € 7,90.

Wat opvalt is dat de gerechten groot zijn, de prijzen vrij laag en zelfs onder de gemiddelde prijs van een dimsumrestaurant liggen. We ontvingen heel gastvrij gratis salade bij onze bestelling. Het bekende groenebonendrankje is helaas niet verkrijgbaar in de winter, maar gelukkig is er een alternatief aanwezig in de vorm van een vers geperst perensapje. Zo kun je na zoveel mooie en goede gerechten gerust zeggen: 'Beijing Bao, ni hao!'

Tip: Kijk eens op de houten standaard op het buffet. Daar staat de aanvullende kaart met wekelijks nieuwe gerechten. Zoals de bami met gewokte sperziebonen, maar ook een uitdagende gerecht als een gemengd lamsgerecht bestaande uit hart, lever en long.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Manuel Stegmann 25 Feb 2015, 15:09

I would like to make a reservation for two persons 7:00pm tonight. Thank you and see you later!

Lees ook deze verhalen
Beijing: Chinese gerechten voor avontuurlijke eters

Verleg je culinaire bakens bij Beijing in het kloppende hart van China Town. De authentieke Chinese keuken voor een kleine prijs.

Koffie en wijn ontmoeten elkaar bij het vernieuwde Côte du Cool

Wijnbar Côte du Cool gaat voortaan ook open voor lunch en koffie. Verwacht luxe broodjes en salades, met de ontspannen sfeer van Côte die je gewend bent.

Sama Sama: Indische en Molukse gerechten zonder opsmuk

Perry de Man heeft samen met elf chefs het kookboek Sama Sama uitgebracht. Het boek bevat recepten, maar ook de verhalen die daarachter zitten.