In de betonnen jungle van Rotterdam Lombardijen zit een gezellig pareltje verstopt. Eetcafé Thailand is nog maar een half jaar open, maar is nu al een heuse hit op culinaire internetsites en in de omgeving. Wat is de x-factor van deze new kid in town?
‘We maken nauwelijks reclame en toch zit het restaurant bijna elke avond vol’, zegt de gastvrije eigenaar Rob de Calafon. ‘Mensen komen hier voor de sfeer, smaak en gezelligheid.’ Ze komen uit de buurt, maar ook uit Zeeland, Goerree-Overflakkee en de Randstad. ‘We hebben het tot nu toe druk zat op basis van mondreclame.’
Het eetcafé doet zijn naam eer aan, want het knusse houten tentje voelt een beetje aan als een gezellig kroegje. Dat is ook niet gek, want de Hollandse eigenaar heeft vroeger veel ervaring opgedaan in diverse horecagelegenheden in Lombardijen. Samen met zijn Thaise vrouw runt hij nu al een paar maanden het succesvolle eetcafé. ‘We draaien op volle toeren. Mensen zijn gek op de smaak van Thailand.’
Wel een uitdaging
Samen met Joana Chung neem ik plaats voor een hopelijk verrassende lunch. Op de kaart wordt onze aandacht meteen getrokken door de pittige rauwe garnalen. Een friszuur nieuwigheidje dat goed in de smaak valt. Zoals altijd zijn we wel in voor een challenge en dat blijft eigenaar Rob niet ongemerkt. Al snel komt hij met een doosje zelfgekweekte krekels aan ons tafeltje. ‘Ik vind het leuk om mensen te verrassen met wat nieuws. Dat geeft toch net wat extra’s aan tafel.’ De crunchy krekels zijn goed te eten, maar zorgen vooral voor hilariteit vanwege het hoge fear factor-gehalte.
De rest van de lunch doen we wat rustiger aan en genieten we samen van een vijfgangenmenu voor het fijne prijsje van €18,50. We starten met een traditionele Tom Ka Kai-soep. De soep is mild maar smaakvol en wordt geserveerd in een sfeervol Aziatisch fonduepannetje. De stevige visfilet in een deegjasje doet qua smaak een beetje denken aan Chinese Koe Lu Yuk. De inktvis in red curry is goed gebakken, maar heeft wat weinig saus en mist een beetje Thaise smaak en pit. Verder genieten we van zachte kipsaté, witte rijst en flinterdunne beef in oestersaus.
Toegankelijk en mild
De smaken van de gerechten in Eetcafé Thailand zijn lekker, maar mild. Dat is volgens Rob bewust. ‘Mensen denken bij Thais eten vaak ten onrechte dat het heel erg pittig is. Wij kiezen er daarom voor om gerechten te serveren die iedereen lekker vindt.’ Mocht je toch in zijn voor een beetje pit, dan kun je dat volgens de eigenaar altijd aangeven. ‘Voor wie wil, doen we er met liefde een extra pepertje doorheen, maar ons doel is om een zo breed mogelijk publiek met lekker eten te bedienen.’
Vanwege het succes van de tent is Rob nu al bezig met plannen om zijn restaurant uit te breiden. Van de zomer wil hij alvast een terras bouwen voor zijn restaurant. ‘Nu moet ik mensen nog wel eens teleurstellen omdat het te druk is. Met de uitbreiding hoop ik alle gasten te kunnen ontvangen.’