Eetcafé Thailand is hotspot in uithoek van de stad

In hartje Lombardijen kun je sinds kort genieten van de smaak van Thailand. Eigenaar Rob heeft het er maar druk mee: 'We zitten bijna elke avond vol.'

19 Feb 2015 Esther Audier

blogger Esther werkt als junior marketeer. Ze staat vaak zelf in de keuken, maar geniet ook van alle culinaire hoogstandjes die elders in Rotterdam worden bereid.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Eetcafé Thailand

Zenostraat 208, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Zuid Keuken: Thais Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Eetcafé Thailand is hotspot in uithoek van de stad

In de betonnen jungle van Rotterdam Lombardijen zit een gezellig pareltje verstopt. Eetcafé Thailand is nog maar een half jaar open, maar is nu al een heuse hit op culinaire internetsites en in de omgeving. Wat is de x-factor van deze new kid in town?

‘We maken nauwelijks reclame en toch zit het restaurant bijna elke avond vol’, zegt de gastvrije eigenaar Rob de Calafon. ‘Mensen komen hier voor de sfeer, smaak en gezelligheid.’ Ze komen uit de buurt, maar ook uit Zeeland, Goerree-Overflakkee en de Randstad. ‘We hebben het tot nu toe druk zat op basis van mondreclame.’

Het eetcafé doet zijn naam eer aan, want het knusse houten tentje voelt een beetje aan als een gezellig kroegje. Dat is ook niet gek, want de Hollandse eigenaar heeft vroeger veel ervaring opgedaan in diverse horecagelegenheden in Lombardijen. Samen met zijn Thaise vrouw runt hij nu al een paar maanden het succesvolle eetcafé. ‘We draaien op volle toeren. Mensen zijn gek op de smaak van Thailand.’

Wel een uitdaging

Samen met Joana Chung neem ik plaats voor een hopelijk verrassende lunch. Op de kaart wordt onze aandacht meteen getrokken door de pittige rauwe garnalen. Een friszuur nieuwigheidje dat goed in de smaak valt. Zoals altijd zijn we wel in voor een challenge en dat blijft eigenaar Rob niet ongemerkt. Al snel komt hij met een doosje zelfgekweekte krekels aan ons tafeltje. ‘Ik vind het leuk om mensen te verrassen met wat nieuws. Dat geeft toch net wat extra’s aan tafel.’ De crunchy krekels zijn goed te eten, maar zorgen vooral voor hilariteit vanwege het hoge fear factor-gehalte.

De rest van de lunch doen we wat rustiger aan en genieten we samen van een vijfgangenmenu voor het fijne prijsje van €18,50. We starten met een traditionele Tom Ka Kai-soep. De soep is mild maar smaakvol en wordt geserveerd in een sfeervol Aziatisch fonduepannetje. De stevige visfilet in een deegjasje doet qua smaak een beetje denken aan Chinese Koe Lu Yuk. De inktvis in red curry is goed gebakken, maar heeft wat weinig saus en mist een beetje Thaise smaak en pit. Verder genieten we van zachte kipsaté, witte rijst en flinterdunne beef in oestersaus.

Toegankelijk en mild

De smaken van de gerechten in Eetcafé Thailand zijn lekker, maar mild. Dat is volgens Rob bewust. ‘Mensen denken bij Thais eten vaak ten onrechte dat het heel erg pittig is. Wij kiezen er daarom voor om gerechten te serveren die iedereen lekker vindt.’ Mocht je toch in zijn voor een beetje pit, dan kun je dat volgens de eigenaar altijd aangeven. ‘Voor wie wil, doen we er met liefde een extra pepertje doorheen, maar ons doel is om een zo breed mogelijk publiek met lekker eten te bedienen.’

Vanwege het succes van de tent is Rob nu al bezig met plannen om zijn restaurant uit te breiden. Van de zomer wil hij alvast een terras bouwen voor zijn restaurant. ‘Nu moet ik mensen nog wel eens teleurstellen omdat het te druk is. Met de uitbreiding hoop ik alle gasten te kunnen ontvangen.’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

paul maltha 19 Feb 2015, 12:06

juiste Thai zoals ik hem graag zie en eet

Desiree 19 Feb 2015, 18:40

Lieve mensen maar lekker? Mwah...

Annette van Woerden 19 Feb 2015, 19:30

Het is geweldig! Er wordt meegedacht over je menu, qua hoeveelheid, smaak en pittigheid. Voor ons een wekelijks terugkerend genieten-

Joana Chung 20 Feb 2015, 12:58

Wat me qua gastvrijheid bij bleef, is dat Rob een uitstekende gastheer met veel aandacht voor zijn gasten. En dat maakt het een gezellige belevenis. Vergeet niet naar de krokante krekels te vragen, want die laat hij zelf kweken in Thailand!

Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Uit eten om de hoek: 14 x leuke restaurants in een woonwijk

Uit eten gaan kan ook gewoon om de hoek, in je woonwijk inplaats van in de drukke stad. Ontdek hier 14 leuke restaurants verstopt in een rustige woonwijk.