Bij O'Pazzo komen de pizza's uit een octopus

DinnerDinsdag: studenten met 'n rekening bij Rabobank eten voor 'n klein bedrag bij een van de deelnemende restaurants. Jet Reijmer bericht over O'Pazzo.

7 Mei 2015 Jet Reijmer

blogger Jet houdt van eten en schrijven, en combineert deze twee dan ook wanneer mogelijk. Zij studeert aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Bij O'Pazzo komen de pizza's uit een octopus

Pizza eten is wat mij betreft altijd een goed idee, daar zal ik niet alleen in zijn. Mijn hart begon dan ook sneller te kloppen toen ik zag dat O'Pazzo een van de deelnemende restaurants van DinnerDinsdag is. Hun klassiek Italiaanse pizza's hebben mij nog nooit teleurgesteld, en de keuze wat te doen na het bevrijdingsfestival is dan ook snel gemaakt. Helemaal mooi is dat de oom én tante van mijn metgezel Yara werkzaam zijn in het restaurant.

Ondanks dat ik in Utrecht studeer en Yara in Rotterdam, vinden wij altijd wel een gaatje voor elkaar. Vooral als er pizza in het spel is. Daten zonder eten doen wij niet aan.

Warme klanken van Italië

Bij binnenkomst in O’Pazzo laat je de stad achter je, en stap je sfeervol Napels binnen. Het pand is een bezienswaardigheid op zich. Het interieur doet me denken aan een oude Italiaanse kerk: overal is wat te zien en te horen. Van plafondbeschilderingen en marmeren pilaren tot kerkmuziek in het toilet. Ook indrukwekkend is de reusachtige mozaïeken steenoven in de vorm van een octopus, waarin de authentieke pizza’s krokant worden gebakken. Het Engels sprekende personeel maakt ons vakantiegevoel compleet, alleen het uitzicht op de Centrale Bibliotheek herinnert ons eraan dat we in hartje Rotterdam zitten.

De keuze is reuze

We worden geleid naar een tafel in het pizzeriagedeelte. Naast pizza kun je bij O’pazzo namelijk ook van verse vis- en vleesgerechten in het à la carte-gedeelte genieten. Het menu dello Chef biedt dagelijks wisselende Italiaanse specialiteiten, maar met ons studentenbudget zijn wij meer dan tevreden met ons marmeren tafeltje tussen de pizzaliefhebbers.

De kaart is uitgebreid. Te uitgebreid. En ook voor het DinnerDinsdag-menu kan er van de hele kaart worden gekozen. Ik ben dramatisch in het maken van keuzes, en zeker als het om eten gaat. Gelukkig maakt O’Pazzo het mij makkelijk: een pizza met truffel staat ook op het menu. Weliswaar truffeltapenade, en geen verse truffel. Maar hé, dat kun je ook weer niet verwachten voor die €3,50. Naast mijn obsessie voor cheesecake heb ik een innige liefdesrelatie met truffel. Alles waar truffel op zit is van mij. De keuze is dan ook snel gemaakt: de pizza Tartufi e Funghi. Yara gaat voor de pizza Cesare met buffelmozzarella, courgette en pancetta zodat we de pizza’s kunnen delen. Dat hoort.

Beide pizza’s zijn een feestje, en ik ben blij dat ik en Yara half om half doen. De zware truffel en de lichte courgette wisselen elkaar namelijk goed af. De champignons smaken vers en zijn heerlijk in combinatie met de romige truffeltapenade: machtig maar heerlijk. De pizza van Yara is lekker fris door de knapperige courgette en de buffelmozzarella. De pancetta en een rood pepertje geven bite aan de pizza. Een glas merlot voor mij en een glas pinot grigio voor Yara maken ons feestje af.

Toetjesmens

Ik ben een toetjesmens. Ik heb nog nooit het dessert overgeslagen, dus ook vandaag niet. Ik bestel buiten de deal om een toetje, al was het maar omdat de de oom van Yara de chef desserts is. Ik ga voor de tiramisu (helaas geen cheesecake op de kaart) en Yara kiest voor het gekarameliseerde citroentaartje: een goede keus. Het taartje wordt geserveerd met merengue van groene thee en pistache-ijs. De tiramisu daarentegen is niet mijn smaak. De alcoholsmaak in het Italiaanse dessert heeft de overhand, maar het is tenslotte Bevrijdingsdag, we hebben wat te vieren. Verzadigd en half aangeschoten van de tiramisu bestellen we nog een afzakkertje. Op O’Pazzo!

O'Pazzo is een van de restaurants die deelnemen aan DinnerDinsdag, een initiatief van Rabobank Rotterdam. Studenten dineren elke dinsdag voor maar € 3,50 bij de leukste restaurants van Rotterdam. Check dinnerdinsdag.nl!

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Anna 8 Mei 2015, 19:57

Zo fijn O'Pazzo, te lang niet meer geweest.

Lees ook deze verhalen
Rif010 laat zien dat het surfgevoel geen oceaan nodig heeft

Voor een goede wave hoef je niet ver te reizen. Rif010 biedt naast lekker eten ook surflessen aan, waardoor jij je als een vis in het water voelt.

Het culinaire slotakkoord van Marco Somer bij De Harmonie

Marco Somer en Sabine Kromkamp stoppen na deze kerst met De Harmonie. De Buik blikt terug met ze, en vooruit.

Waarom een dagje Rotterdam begint en eindigt bij Hotel New York

De Buik heeft een route uitgestippeld voor een dagje Rotterdam, te beginnen bij Hotel New York, dan de Maas en het centrum van de stad als uitgangspunt.