Elk jaar strijkt het pop-up restaurant Asian BBQ zeven maanden neer in Rotterdam. Dit jaar is het Hudsonplein de uitverkoren plek. Daar in Delfshaven aan het einde van het dakpark kun je werkelijk verrukkelijk Thais barbecueën en goddelijke curries eten. Wel opschieten, want voor je het weet zijn de puur Rotterdamse uitbaters weer vertrokken naar Thailand.
Eigenlijk hoef je dit verhaal niet te lezen. Je wil eigenlijk toch maar een paar dingen weten. Is het goed? Is het de moeite waard? Is het lekker? Moet ik er heen? JA! (4x) Zo, dat hebben we gehad. We zijn niet zo van de superlatieven hier, maar Asian BBQ is zowel qua ervaring als smaak een must go. Hoezo? We geven zes redenen waarom een bezoek aan Asian BBQ onuitwisbare indruk oplevert.
Locatie: Hudsonplein

Asian BBQ is een rondreizend restaurant dat elk jaar op een andere locatie opent. Dit jaar zit Asian BBQ dus op het Hudsonplein in Delfshaven. Normaal gesproken niet echt een plek waar je naar toe gaat voor een fijne eetervaring. Asian BBQ ligt aan het eind van het Dakpark. Je parkeert er overigens gratis voor de deur op zondag en na zes uur ’s avonds.
Inrichting

Het hoekpand waar Asian BBQ in zit heeft hoge plafonds en de inrichting is een prettige Thaise santekraam. Denk aan kralengordijnen, felle kleuren, rieten matjes en gekleurde lampjes. Je zit om enorme kabelhaspels die in primaire kleuren zijn geverfd. Met een beetje fantasie waan je ergens op een strand van Thailand. En dat is precies de bedoeling van Asian BBQ. Gewoon een laagdrempelige zaak waar je je direct op je gemak voelt.
Moo Kata

Bij Asian BBQ eet je van de moo kata. Dit is een gesloten ronde barbecue met een rand en een bolling. In de rand maak je soep en op de bolling gril je. Het is een soort mix van hotpot en grill. Asian BBQ maakt gebruikt van kokosbriketten. Die roken niet en er waait geen as over het eten. Van het buffet kun je zelf verschillende soorten vlees en vis pakken.
Uitbaters: Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater

Ze zeggen wel eens: de vent maakt de tent. En dat geldt maar eens te meer bij Asian BBQ. Miranda Steenhouwer en Mischa Oudwater reizen ieder jaar naar Thailand om daar te overwinteren. Vanaf augustus opent het duo in leegstaande panden hun Asian BBQ. ‘De eerste moo kata’s hebben we zelf meegenomen uit Thailand. Inmiddels beginnen Miranda en Mischa aan hun achtste locatie. Vorig jaren zaten ze in Hasselt, daarvoor in het oude poppodium Eksit en weer daarvoor op het Tiendplein (waar nu Madera House zit). Miranda staat in de keuken en Mischa doet de bediening en de afwas. Ook de verbouwing van de panden neemt het stel volledig voor eigen rekening. Eten bij Asian BBQ is vooral eten bij Miranda en Mischa.
Curry

Miranda tovert de meest goddelijke curries uit haar keuken. We aten een pittige rode curry en het water loopt me nog in de mond als ik er aan denk. Je kunt ook af afhalen bij Asian BBQ.
Gezelschap

Asian BBQ is ook prima geschikt voor groepen en kinderen. Je eet er al onbeperkt voor twee tientjes en kinderen betalen meer naarmate ze ouder zijn.
Conclusie

Ik zou opschieten: voor je het weet heeft het reizende restaurant z'n tenten al waar opgeruimd en zitten Mischa en Miranda weer te luierend op hun paradijslijke stekkie in Thailand.