Nog maar net een week open en ik hoor de naam Boca's al geregeld vallen. Naar eigen zeggen verheffen zij de borrel tot kunst. Denkt Boca's verder dan de bitterbal? De vrijdagavond lijkt mij perfect om dat te ontdekken. Op naar de Mauritsweg!
Nog maar net een week open en ik hoor de naam Boca's al geregeld vallen. Naar eigen zeggen verheffen zij de borrel tot kunst. Denkt Boca's verder dan de bitterbal? De vrijdagavond lijkt mij perfect om dat te ontdekken. Op naar de Mauritsweg!
Credit hoofdfoto: Jeroen Mooijman
Rond half 9 schuif ik samen met mijn eetdate aan. De borrel is in volle gang; plankje na plankje komt de keuken uit. Na een eerste wijntje (van Grapedistrict) kijken we nieuwsgierig op de kaart. Er is keuze uit plankjes in klein (€16), middel (€27,50) of groot (€45) en met vlees, vis, vega of een mix. Nemen we ieder een kleintje of samen de middel? En àls we delen kan mijn date het dan over zijn mannenhart verkrijgen om voor de vega te gaan? Oh wacht, ik had de lijst aan losse borrelhapjes nog niet gezien. Net als ik dreig te verdwalen op de kaart krijgen we hulp. Niet veel later staat er een plank met gevulde portobello, rösti van zoete aardappel, groente curry, falafel en milde pepers op tafel. Naar advies een klein plankje, want dan kunnen we later nog wat hapjes bijbestellen.
Mijn vragende blik bij het zien van het menu is eigenaar Miguel Mecidi niet vreemd. ‘Er is geen klassiek voor, hoofd en na. Dat is even wennen voor mensen. En ook zijn de porties niet bekend, dus hoeveel neem je?’ Maar na één bezoek heb je dat wel door. ‘Het voordeel is dat je van alles een beetje kan nemen. Iedereen herkent toch het gevoel dat je twijfelt tussen twee of drie gerechten? Bij Boca’s hoef je niet te kiezen.’
Samen met twee andere jonge ondernemers runt Miguel de zaak. Hun idee voor Boca’s is geboren in Amsterdam, waar de twee vestigingen altijd ramvol zitten. Het Rotterdamse broertje vanavond ook. Of moet ik zeggen zusje, want de vrouwen zijn in de meerderheid. ‘Dat is in Amsterdam ook zo, hoor’, vertelt Miguel. ‘Daar is het eten ook naar. We serveren geen grote lappen vlees en speciaalbiertjes.’ Toch denk ik dat Boca’s met biefstuk en sterke drank op de kaart genoeg te bieden heeft voor de mannelijke borrelaar.
Na de tweede ronde met losse hapjes sluiten we af met een kaasplankje. Én een kleine rekening. Het is al tegen twaalven, maar lang blijven hangen mag. De keuken van Boca’s sluit heel on-Hollands om 23:00 uur (op woensdag t/m zaterdag). Ik kom zeker terug, al is het alleen maar om de lunch uit te proberen. Miguel nodigt mij uit dat zeker te doen. ‘Dan zie je gelijk de vorderingen. De zaak moet nog karakter krijgen. Zo komt er bijvoorbeeld kunst aan de muur. En dan het liefst van een Rotterdamse fotograaf.’ Support your locals... Het Rotterdamse zit er al goed in.
Foto's door Jeroen Mooijman
Ontbijt, lunch, borrel, borrel en nog meer borrel. Nachos Extravaganza of bruschetta met biefstuk en foie gras... Dat kan bij Boca's aan de Mauritsweg.
Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?
We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.
Geniet van de volgende voordelen: