Buffet dineren 2.0 bij De Watertuin

De Watertuin Schiedam is een waar walhalla. In een sfeervolle, Oosterse entourage dineer je van all-inclusive buffetten; buffet dineren 2.0.

21 Nov 2015 Kayleigh Bergwerff

blogger Kayleigh heeft communicatie gestudeerd en houdt van muziek en lekker eten. Als dochter van horeca-ondernemers kent ze het culinaire wereldje van binnenuit.

Buffet dineren 2.0 bij De Watertuin

Op de Admiraal de Ruyterstraat in Schiedam, aan de rand van het Volkspark en op nog geen 10 minuutjes rijden van Rotterdam, is in september dit jaar een derde 'De Watertuin' geopend. Wie zich toevallig al eens aan een Watertuin in Naaldwijk of Spijkenisse heeft gewaagd, kent het concept: hier kun je terecht voor uitgebreide all inclusive buffetten. Maar wel met klasse, want dit is buffet dineren 2.0.

Een ‘all you can eat buffet’, die woorden wekken bij de gemiddelde Buik-lezer wellicht een lichte huivering op. De associatie met inhalige gasten, lange wachtrijen en koud voedsel is amper te voorkomen. En hoe je het ook wendt of keert, automatisch waan je je weer even in dat all-inclusive hotel in Turkije, waar je lieftallige Buik een hardnekkig virus opliep van linke soep. Het gehele concept lijkt tegen alles in te druisen wat met milieuvriendelijkheid te maken heeft, maar tot mijn verbazing scoort de keten 69 % op duurzaamheid (Iens). Dat wil zeggen dat hier, naar eigen zeggen, gebruik wordt gemaakt van zowel biologische producten als fairtrade-, seizoens- en streekproducten en is er bij de inkoop van vlees rekening is gehouden met dierenwelzijn.

Planten & potten in Japanse sferen

Er is hoe dan ook animo voor, zo blijkt bij aankomst op een drukke dinsdagavond. Het restaurant, een gerenoveerd, houten chalet, heeft een fijne inrichting. Het decor is erg netjes en bevat een mix van verschillende stijlen, al ligt de nadruk op modern met een Oosterse invalshoek; veel planten, grote potten. Het geheel ziet er bij aankomst uitermate sfeervol uit. Er is ook een overdekte veranda aanwezig, maar hier is helaas voor ons geen plaats meer.

Overvloed aan eten in ultra schone keukens

De serveerster legt uit hoe het werkt. Je betaalt naar de duur van je zit; blijf je twee uur nassen, dan betaal je € 32,95. Doe je je vier uur lang tegoed aan het buffet, dan leg je € 48,95 neer. Je betaalt dus hier normaliter vóór je aan je tafeltje schuift, wat wel een beetje een gek idee is. Na één blik op het buffet heb ik direct spijt dat ik niet een dagje heb gevast voor mijn bezoek. Wát een keuze! Als een kind in een snoepwinkel ren ik langs de chafing-dishes. En het zijn zoals al aangegeven nogal wat keukens onder één dak, maar toch een poging tot een samenvatting.

Gerechten

Amuse Watertuin Schiedam

Koud buffet met carpaccio, garnalencocktail, parmaham, luxe salades, brood, smeersels. Mijn favoriet.

Sushi en sashimi, die daadwerkelijk vers zijn.

Wokafdeling, welke ik helaas door gebrek aan ruimte in mijn maag niet heb uitgeprobeerd.

Twee grilplaten & primo BBQ, waarvan ik een supermalse T-bone en heerlijke garnalen in witte wijnsaus heb geproefd. Verder keuze uit ribeye, lamskotelet, varkenshaas, zeebaars en zalm.

Het warm buffet is een beetje een manusje van alles – je kunt hier terecht voor zowel gerechten die je bij de Chinees als bij Friet van Piet zou bestellen. Hier zijn dan ook kleine minpunten te vinden: de pizza was een beetje een slappe hap en ik bespeur een koude mini frikandel, maar laten we eerlijk zijn: een dergelijke snack had geen enkel restaurant lang warm kunnen houden.

Leuk zijn ook De Specials in de vorm van luxe gerechten, welke zo nu en dan aan je tafel worden aangeboden. Denk hier aan eendenborstfilet in terriyaki saus, kangoeroe in rode wijnsaus en lamsspiesjes.

Dessert: een waar walhalla voor de zoetekauw. Het enige wat ik nog op kan, zijn in chocolade gedoopte aardbeitjes (chocoladefontein, halleluja), maar het aanbod is ook hier weer reuze: chocolademousse, macarons, diverse soorten schepijs van Gebo Gelato, brownie, raketjes en cornetto’s.

Service

Naast het aanbod, is ook de service prima geregeld. Is iets op, dan wordt dit direct bijgevuld en bijna alle gerechten worden vers bereid in ultra-schone keukens. Ik voel me een tientonner wanneer ik volgegeten, maar dik tevreden naar de uitgang loop. Hier heb je nog één laatste keer de kans om te snaaien voor je de deur achter je dichttrekt, geen eenvoudig pepermuntje maar grote potten snoep lonken naar je bij de receptie. Misschien is dat wel direct de juiste omschrijving voor de ervaring van dit restaurant: De Watertuin, alles behalve bescheiden!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
15x Franse bistro’s en brasserieën

Als je op de Franse toer wilt, zit je prima in Rotterdam. Hierbij een lijst brasserieën en bistro's voor iedereen die zich in la douce France wil wanen.

Bij de nieuwe Bar Kruk hoef (en wil) je straks niet meer weg

Klaartje van den Dool van Klaar Gemaakt opent binnenkort Bar Kruk, in Blijdorp. De kaart is gevuld met kleine gerechtjes en goede (alcoholvrije) wijnen.

Nieuwe stap voor Rose Tieleman en Osteria Liz

Rose Tieleman heeft Osteria Liz verkocht en gaat nu horeca ondernemers helpen bij hun conceptontwikkeling. Liz blijft bestaan, onder nieuwe eigenaren.