Lokaal Espresso: fijne tent met Rotterdamse koffie

Lokaal Espresso is onlangs overgestapt op de Rotterdamse koffie van Giraffe. Eens te meer reden om je gezicht er nog vaker te laten zien, natuurlijk.

18 Jan 2014 Erik Gille

blogger Erik = Copy Culinair, de copywriter die schrijft met z'n smaakpapillen. Steekt voor De Buik zijn neus in smakelijke zaken.

  • 18 Jan 2014

Lokaal Espresso: fijne tent met Rotterdamse koffie

Zijn ze goud of olie aan het zoeken? Vraag ik als ik binnen kom bij Lokaal Espresso. Het is een bende voor de deur en mannen in oranje pakken graven een kuil. 'Nee, ze gaan mijnen leggen. Ze proberen het onmogelijk te maken om hier te komen, maar we hebben nog steeds mensen over de vloer.' Guido, de eigenaar, kan er wel om lachen. 

Lokaal Espresso, een klein zaakje in de Hofbogen, tussen Restaurant De Jong en Bird, loopt gelukkig nog prima, dat scheelt ook. Het blijkt dat ze bezig zijn aan het riool. 'Ze hebben nog twee weken, ik ben benieuwd of het lukt.' Ik kom er graag. De mensen zijn aardig, het interieur is strak, er zijn stopcontacten genoeg en het is minder chaotisch dan Hopper (ook een leuke tent, daar niet van). Ik schreef al eerder over Lokaal, toen voor het World Food Festival. Guido gaf me een spoedcursus barista. Tip van Flip: oefen het opschuimen van melk met water waarin een druppeltje Dreft zit. 'Dat geluid alsof je papier scheurt, dat moet je horen.' Ik hoorde de eerste liters vooral m’n ego scheuren, maar dat terzijde. Intussen kan ik het aardig. Geloof ik.

Lokaal lekkers

Sinds kort heeft Lokaal een nieuwe koffieleverancier: het Rotterdamse Giraffe. Was de koffie al prima, dit is toch echt een verbetering. Mooi, want ik ben gek op koffie. De lunchkaart is simpel, met veel spullen van, hoe kan het ook anders, lokale leveranciers. Jordy’s Bakery levert het desembrood en de fijne muffins. De huisgemaakte hummus is goed, de rest eigenlijk ook gewoon. Veel dingen zonder vlees, wat natuurlijk prima past bij vandaag de dag. Mocht je toch je innerlijke carnivoor tot rust willen brengen: chorizo en serranoham staan ook op de kaart.

Valt er iets te zeuren of wordt dit een verhaal met veer? Och. Je moet voor gebruik van het internet inloggen via Facebook. Is dat erg? Wellicht niet, het werkt in ieder geval prima. Maar ik was een tijdje vergeten die meldingen uit te zetten. En tja, dan krijg je commentaar van mensen. 'Zit je nou alweer koffie te drinken?' Ja, inderdaad. En met die nieuwe koffie nóg vaker dan eerst.

 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.

Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.

Weg van eenheidsworst: bemin het onbekende

Ian van Eck praat ons op de Buik bij over wijnen. Deze keer gaat het over vergeten druivenrassen die volgens hem de komende tijd het verschil maken.