Spirit: 50 verschillende gerechten per dag

Misschien wel het drukstbezochte en dus populairste restaurant van de stad: Spirit. Ontbijtjes, salades en taarten voor elk moment van de dag. Alles vega!

22 Feb 2014 Juliëtte Helming

blogger Juliëtte leest kookboeken voor het slapen gaan, verzint nieuwe gerechten en weet alles over gezonde voeding. Ze is dol op Rotterdam en woont hier nu 5 jaar. Ze schrijft ook voor haar eigen site Ms. Jules en diverse andere bedrijven.

Spirit: 50 verschillende gerechten per dag

100 procent biologisch, 100 procent vegetarisch én de ingrediënten van het seizoen vind je bij Spirit. Het grootste vegetarische restaurant van Rotterdam, waar ook niet-vegetariërs hun hart kunnen ophalen. Zoals ze daar zeggen: Good food tastes better, iets waar ik me helemaal in kan vinden en zelf mocht ervaren. Ik moet zeggen, wat mij betreft klopt het ook echt! Ik heb heerlijk gegeten en geen moment vlees of vis gemist door de ruime keuze. 

Spirit serveert iedere dag 50 verschillende gerechten voor ontbijt, lunch of diner. Inspiratie voor deze gerechten halen ze uit de hele wereld, en zo liggen de Hollandse aardappelen tussen de Italiaanse antipasti en Japanse sushi. Zoals me werd aangeraden, liep ik eerst een rondje om het ruime buffet waarna ik met pijn en moeite een keuze heb gemaakt uit al die goeduitziende gerechten. Een beetje salade (die je naar eigen smaak kan samenstellen), auberginesalade, champignonsalade, tabouleh, falafel en tempeh vormden zo samen een heerlijke bordje vol. 

Nadat je keuze hebt gemaakt, wordt bij de kassa je bord gewogen en kan je kiezen uit lekkere en gezonde sapjes of koffie en thee. Daarnaast heeft Spirit er ook lekkere en uiteraard biologische wijntjes bij. Er hangt een gezellig sfeertje, en om me heen hoorde ik verschillende kreten als ‘Zo dit is echt lekker’ en ‘Als we nou nog een soepje delen, kunnen we ook nog een toetje nemen’. En de toetjes en taartjes, die zijn ook zeker de moeite waard.

De heerlijke maaltijd werd afgesloten met een kwarktaartje, met een frisse bodem door de citroenrasp met daarboven ook al zo’n frisse kwarklaag en daarop een laagje bosbossengelei. En dat allemaal in een strak ingerichte omgeving vol licht hout met industriële details en in mijn ogen een prachtige moderne huisstijl. Kortom, we kunnen wel zeggen dat Spirit laat zien dat biologisch eten dus echt wel hip, maar vooral erg lekker is!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Valerie 22 Feb 2014, 18:38

Hey, daar hebben we cheffie Berry!!

Mielou 4 Mrt 2014, 2:48

Klinkt goed! Ok betaalbaar 4 mense m soc uitkering die by glegeheid 1s gezond uit ete wille?

Lees ook deze verhalen
Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Bezoek je Fenix? Sla dan ‘O’ zeker niet over

De Buik ging langs bij O Anatolian Cafe & Bakery in het Fenix museum en proefde de Anatolische keuken van Maksut Aşkar.