Met weercijfer 8 is het leuk lunchen op de dakakker

Weeronline geeft het weer vandaag het cijfer 8. Een mooie gelegenheid om te lunchen op het dak van het Schieblock. Valerie Kuster kookt weer lekkere hapjes

14 Mei 2014 Mo Kruisman

blogger Mo werkt als freelance copywriter voor uiteenlopende opdrachtgevers, is af en toe gastdocent en geeft yogalessen.

  • 14 Mei 2014

Met weercijfer 8 is het leuk lunchen op de dakakker

We hadden het al eerder over de woensdaglunch op het dak van het Schieblock, bij het Hofplein, met uitzicht op een dakakker vol groenten en kruiden. Maar dat was in december en nu is het beter toeven op het terras en ontspruit er van alles op die akker. Elke woensdag van 12.00 tot 15.00 uur bereidt Valerie Kuster er lekkere kleine lunchgerechten (€ 4,50 per stuk). Ze werkt samen met Renzo van Riemsdijk van koffie Lokaal.

dakcafe1Valerie — die met haar bedrijf Food Rhapsody eetconcepten en recepten bedenkt — maakt steeds andere happen. Vorige week waren er falafelballetjes van pistache met yoghurtsaus en tomatenslaatje en verder een quinoaburger op een grote portobello champignon, een Italiaanse salade van vlinderpasta en een frisgroene tuinerwtjessoep. Vandaag staan er Indiase puri & chutney, courgette-en-kruidentaart en garnalen en komkommersoep op het menu. Smakelijke en gezonde lunchkeuzes waar je er met flinke trek best twee van op kunt. De smoothie van komkommer en meloen smaakte naar een dagje op het strand. Jammer dat het toen niet erg zonnig was, maar dat had als voordeel dat je rustig kon zitten en bestellen zonder dringen.

Uit je dak op het dak

Voor vandaag ziet de weersverwachting er gunstiger uit. Weeronline geeft het weer het cijfer 8. Een mooie gelegenheid dus om op het dak uit je dak te gaan. (UPDATE 11.30 uur: Na de hagelbui van zoëven klaart het volgens Buienradar weer op. Er kunnen rond de lunch nog wel wat druppels vallen.)

Op de dakakker begint het er steeds groener uit te zien en de kruiden en groenten voor de lunchgerechten komen hier zoveel mogelijk vandaan. Valerie vertelt dat Jim de Jong van Restaurant De Jong hier ook voor zijn borden laat oogsten. Daar kijk ik niet van op, want zijn groenten, kruiden en bloemen kom je door de hele stad tegen, van voormalig zwemparadijs Tropicana tot in een grote beheerde moestuin.

Je kunt gewoon binnenwandelen, maar reserveren mag ook.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.