Met weercijfer 8 is het leuk lunchen op de dakakker

Weeronline geeft het weer vandaag het cijfer 8. Een mooie gelegenheid om te lunchen op het dak van het Schieblock. Valerie Kuster kookt weer lekkere hapjes

14 Mei 2014 Mo Kruisman

blogger Mo werkt als freelance copywriter voor uiteenlopende opdrachtgevers, is af en toe gastdocent en geeft yogalessen.

  • 14 Mei 2014

Met weercijfer 8 is het leuk lunchen op de dakakker

We hadden het al eerder over de woensdaglunch op het dak van het Schieblock, bij het Hofplein, met uitzicht op een dakakker vol groenten en kruiden. Maar dat was in december en nu is het beter toeven op het terras en ontspruit er van alles op die akker. Elke woensdag van 12.00 tot 15.00 uur bereidt Valerie Kuster er lekkere kleine lunchgerechten (€ 4,50 per stuk). Ze werkt samen met Renzo van Riemsdijk van koffie Lokaal.

dakcafe1Valerie — die met haar bedrijf Food Rhapsody eetconcepten en recepten bedenkt — maakt steeds andere happen. Vorige week waren er falafelballetjes van pistache met yoghurtsaus en tomatenslaatje en verder een quinoaburger op een grote portobello champignon, een Italiaanse salade van vlinderpasta en een frisgroene tuinerwtjessoep. Vandaag staan er Indiase puri & chutney, courgette-en-kruidentaart en garnalen en komkommersoep op het menu. Smakelijke en gezonde lunchkeuzes waar je er met flinke trek best twee van op kunt. De smoothie van komkommer en meloen smaakte naar een dagje op het strand. Jammer dat het toen niet erg zonnig was, maar dat had als voordeel dat je rustig kon zitten en bestellen zonder dringen.

Uit je dak op het dak

Voor vandaag ziet de weersverwachting er gunstiger uit. Weeronline geeft het weer het cijfer 8. Een mooie gelegenheid dus om op het dak uit je dak te gaan. (UPDATE 11.30 uur: Na de hagelbui van zoëven klaart het volgens Buienradar weer op. Er kunnen rond de lunch nog wel wat druppels vallen.)

Op de dakakker begint het er steeds groener uit te zien en de kruiden en groenten voor de lunchgerechten komen hier zoveel mogelijk vandaan. Valerie vertelt dat Jim de Jong van Restaurant De Jong hier ook voor zijn borden laat oogsten. Daar kijk ik niet van op, want zijn groenten, kruiden en bloemen kom je door de hele stad tegen, van voormalig zwemparadijs Tropicana tot in een grote beheerde moestuin.

Je kunt gewoon binnenwandelen, maar reserveren mag ook.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dankzij deze Rotterdammers haal je alles uit je (culinaire) reis naar Japan

Heb jij Japanplannen, lees dan snel verder hoe je het meest uit je reis haalt, ook culinair, met behulp van Rotterdamse reisbureau Buitenlandsche Zaken.

Deze restaurants openden in het tweede halfjaar van 2025 in Rotterdam

De Buik blikt terug op het tweede halfjaar van 2025, en welke mooie restaurantopeningen wij weer mee hebben mogen maken in Rotterdam.

Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.