De hamburger gaat wel vaker over de tong op De Buik, maar die van Gracy's is toch weer net even iets anders. Tussen het grote aanbod aan hamburgerrestaurants in Rotterdam valt Gracy's in de Mauritsstraat, met dat interieur in jarenvijftigstijl, op als een zuurstok tussen de kaneelstengels.
Door een combinatie die je niet verwacht, creëert eigenaar Hao-En Looi een eigenzinnige sfeer rond de klassieke burger. Met de termen slow cooking en open fire beschrijft hij het imago dat hij wil uitstralen. We kunnen door de open keuken meegluren en ruiken de aroma's van de traditionele Josper: de Spaanse houtskooloven die het black-angus-vlees grilt en omtovert tot een waardige hamburger.
Gracy’s legt er dus niet zomaar de nadruk op een ‘Artisan Charcoal Grill & Bar’ te zijn. Niet alleen het eten is voor menig hamburgerliefhebber reden genoeg om deze plek toe te voegen aan zijn burgertentlijstje, het interieur maakt er een echte Amerikaanse ervaring van. Alleen dan met een Rotterdamse knipoog.
Burgers & Sweet Street Blue Berry Cheese Cake
Met de Miss Gracy-burger zit je aan de kleinste van de kaart. Mocht je daar niet genoeg aan hebben, dan is er altijd nog de klassieke Surf & Turf met kreeft en black angus. Er is genoeg keuze aan bijgerechten als coleslaw, verse groenten uit de oven, of huisgemaakte frieten. Op de menukaart 1.1 staat de vegaburger nog niet, maar die zal vast niet ontbreken op versie 2.0.
Prettig is ook dat we hier niet alleen terecht kunnen voor het diner, maar ook voor de lunch. Panini, sandwiches, onionrings of nacho's uit de Josper zijn mooie tussendoorhapjes. De koffie is top, lekkers zoals een shake, een wat gedurfdere sgroppino, of de Sweet Street Blue Berry Cheese Cake staan op je te wachten als toetje. Bij binnenkomst krijg je een bakje popcorn.
Real American Diner
Over het menu is genoeg te vertellen, maar de inrichting is een beleving op zich. Het hoekpand waar ooit café Heeren op de Hoek zat, is na jaren van leegstand weer gevuld met kleur en geur. Van het bruine café van vroeger is niets terug te vinden. Roze en turquoise geven een echte American Diner-look. Als je er langsfietst, valt de zaak meteen op. Na een weekend proefdraaien, is de Bar & Grill nu officieel geopend voor publiek.
Na jaren Amsterdam werd het verlangen van Hao-En om weer terug te gaan naar de havenstad hem te veel. ‘Ik miste eigenlijk de echte Rotterdamse eigenwijze horeca. Ik zie Rotterdam als het New York van Nederland,’ aldus Hao-En Looi.
Ooit begon hij bij het oer-Rotterdams De Pijp, deed vervolgens ervaring op als chef in Beijing, Londen en Amsterdam, en strandde als voedingsdocent. Hao-En, geboren in Singapore, viert zijn roots in het Chinatown van de stad, maar houdt van de echte Rotterdamse cultuur.