Cheesecake van Kopi Soesoe krijgt sterallures met eigen festival

Koffie- en muziekcafé Kopi Soesoe is vanaf 26 januari ook op dinsdag open. Wie die dag het eerst aanschoof, at gratis de beroemde cheesecake.

27 Jan 2016 Patricia Jaspers

blogger Patricia heeft een niet te stillen honger naar verhalen van mensen. In haar bedrijf RedFactor combineert ze het opschrijven van deze verhalen met marketing

Restaurant toevoegen aan favorieten

Kopi Soesoe

Sumatraweg 15, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Zuid Keuken: Indonesisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Cheesecake van Kopi Soesoe krijgt sterallures met eigen festival

Koffie- en muziekcafé Kopi Soesoe is vanaf 26 januari ook op dinsdag open. Wie die dag het eerst aanschoof, at gratis de beroemde cheesecake. Heb je dat gemist, niet getreurd: de huiskamer van Katendrecht organiseert heimelijk een Cheesecakefestival.

Als je op vrijdagmiddag Kopi Soesoe binnenstapt, lacht het weekend je al tegemoet. Er klinkt zachte gitaarmuziek uit de speakers en aan bijna elk tafeltje zit iemand te genieten van een goed glas bruin bier. Alles in de Kaapse huiskamer straalt muziek uit. Aan de muren pronken posters van muzikanten en vanaf het podium heb je mooi uitzicht over het knusse café.


Bier en muziek

Vorig jaar investeerden de oprichters Niels en Cordelie in nieuwe opnameapparatuur, waardoor de muzikanten een live opname op tape mee naar huis krijgen na hun optreden. Als er geen optreden is, krijg je als bezoeker alle vrijheid om je eigen plaat te draaien. Even geen inspiratie? Bij elk biertje prijkt een muzieksuggestie. Ik bestel nachos met een frisse dip van spinazie, sambal en crème fraîche met daarbij een pittig biertje: Saison Dupont, blond, bitter en Belgisch (6,5%). Een uitstekend biertje om te drinken bij muziek van Prince and the Revolution.

Naast me zitten Ada en haar zus Gertie. Ze komen net terug van de theatervoorstelling van Mike Boddé in theater Walhalla. ‘Ze wil iets sterks door d’r chocomel. Hebbie dat?’ vraagt Ada op zijn Rotterdams aan Niels. Hij knikt en duikt achter de bar. Even later komt hij terug met een grote fles. ‘Dit is Filipijnse rum, die is lekker zoet,’ zegt hij. ‘Nou, doet maar een beetje dan‚’ antwoordt Gertie. Ze komen al sinds het begin bij Kopi Soesoe. ‘Ze zijn hier zo aardig en weten altijd iets leuks over hun producten te vertellen‚’ vindt Ada.

Beroemde cheesecake


Dat is exact de charme van Kopi Soesoe. De eigenaren maken er een sport van om unieke producten op hun drankjes- en spijzenkaart te zetten. Denk bijvoorbeeld aan gemberkoffie en de beroemde homemade cheesecake. Al twee jaar lang bakt het personeel van het muziekcafé thuis de taart volgens eigen recept. Het resultaat: een stevige taart, niet te zoet en de smaak is fantastisch. Niet gek dus, dat de cheesecake een eigen uithangbord en Facebookpagina heeft.

Cheesecakefestival en jazz

Er gaan zelfs geruchten rond over een heus Cheesecakefestival. Niels: ‘Ik kan er nog niet veel over zeggen. We lopen al een lange tijd rond met het idee voor een Cheesecakefestival, maar wanneer en hoe is nog niet duidelijk. We denken eraan om de cheesecake een podium te geven tijdens het North Sea Jazzfestival.’ De eerste plannen voor het festival worden voorzichtig gesmeed. Niels en Cordelie nodigen mensen bijvoorbeeld uit om zelf een cheesecake te bakken die tijdens het festival geproefd en beoordeeld wordt.

En Kopi Soesoe zou Kopi Soesoe niet zijn zonder de link naar muziek. ‘Ken je het jazznummer Cheesecake? We vragen verschillende muzikanten om onder andere dit nummer te spelen tijdens het festival. Eén meisje op de sax is al enthousiast‚’ vertelt de eigenaar.

Zal ik zelf ook zo’n cheesecake bakken, denk ik spontaan. Lang kan ik er niet over nadenken. ‘Ken je de pubquiz?’ vraagt Ada. ‘We doen met de zussen elke maand mee met “Met het Fles op Tafel” en dat is zo gezellig. Oh, en je moet echt eens op zondag langskomen. Ze serveren dan Indisch eten. Iedereen zit aan een lange tafel en krijgt een bord van Toorop met daarop drie verschillende gerechtjes. Ik had visballetjes en krokante kip: heerlijk!’

Er is dus genoeg te doen in het koffie- en muziekwarung. En de warme sfeer kun je nu zelfs vanaf dinsdag al ervaren.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.