Sinds 1 februari heeft Chili Time het roer omgegooid met het introduceren van een nieuw concept in Nederland: een Thais all-you-can-eat menu. Chili Time heeft de primeur met dit menu en is hiermee het eerste Nederlandse restaurant waarbij je je eigen rijsttafel kunt ontwerpen met een veertigtal aan gerechten.
We gingen langs om dit nieuwe concept aan den lijve te ondervinden en proeven. Het restaurant doet aan de buitenkant niet meteen aan als een van de meest sfeervolle restaurants. Echter, wanneer we binnenstappen langs de Wajang poppen en de Thaise muziek ons ter ore klinkt, wanen we ons even op vakantie. De ontvangst is warm en we worden door een van de gastvrouwen naar tafel begeleid. Het concept wordt kort uitgelegd en zodra ze merkt dat ons het water in de mond loopt, mogen we gaan beginnen.
Het concept

Het concept is tot stand gekomen, omdat de eigenaren ondervonden dat het Rotterdamse horecapubliek en de toeristen het prettig vinden om een vaste prijs voor hun eten te betalen. De eigenaren wilden hier iets mee doen en besloten het voormalige twee-halen-één-betalen concept overboord te gooien. Ze wilden een concept waarmee ze enerzijds de gasten tevreden konden stellen met een vaste prijs en anderzijds nieuwe gerechten letterlijk en figuurlijk op de kaart konden zetten. De eigenaren wilden, in tegenstelling tot de meeste all-you-can-eat concepten die we kennen, focussen op persoonlijk contact tijdens een avondvullend programma. Dit betekent dat het menu niet tijdsgebonden is en je je bestelling niet via een iPad doorgeeft, maar aan een van de bedieningsmedewerkers.
Het menu

Het menu is opgedeeld in verschillende categorieën: salades, gefrituurde hapjes, Chili Time specials, groentegerechten, curry’s, warme gerechten en noedels. Er wordt ons een aantal gerechten aangeraden van de specials en we kiezen in de eerste ronde voor de vis in licht pikante saus, samosa’s (een soort kerrieloempia’s) de dynamite shrimps (krokante garnaal in een pittig sausje), een kokos garnalensoep en de krokante gyoza. We kunnen niet anders stellen dan dat deze eerste ronde voor ons een schot in de roos is. De vis in licht pikante saus is hoog op smaak. Dat wil zeggen, we proeven de verse kokosmelk, kruiden zoals sereh en pepertjes en daarmee ook de arbeidsintensiteit; de curry heeft de hele middag op het vuur staan sudderen en dat proef je terug! Ook de krokante garnalen en gyoza vallen in de smaak, al zijn het wel de geijkte smaken die je kent van een all-you-can-eat restaurant. Bij de kokosgarnalensoep balanceert de zachte kokossmaak de pittige pepertjes mooi in het geheel en de garnalen zorgen voor een aangename zoute twist. Een puntje van kritiek is dat er voor aanvang van het menu drie verschillende sausjes op tafel worden gezet die aandoen als chilisaus, ketchup en mayonaise. We begrijpen niet goed bij welke gerechten dit past, dus het zou goed zijn als de bediening dit even kort toelicht. Wanneer wij ernaar vragen blijkt het namelijk Aziatische mayonaise en pittige chilisaus te zijn in plaats van ketchup, maar omdat we dit niet wisten hebben de bakjes onaangeroerd op tafel gestaan.

De tweede en derde ronde gaan we voor een nieuwe selectie van gerechten en kiezen we voor rode curry met vis, groene curry met kip, frisse noedel-komkommer salade en tot slot nog een van de specials: Mongolian beef. De curry’s zijn wederom hoog op smaak en we durven met zekerheid te zeggen dat we niet vaak zo’n mals stukje vlees hebben geproefd zoals de Mongolian beef, erg lekker! Iets minder fan zijn we van de tomaten kra pauw, een tomatengerecht op smaak gebracht met basilicum en knoflook, but in the end it is all a matter of taste natuurlijk.
Terugkijkend op het diner concluderen we dat je bij het kiezen van de verschillende gerechten uit het all-you-can-eat menu moet gaan voor de traditionele Thaise gerechten. Denk hierbij aan de Tom Ka Kai, de kokosgarnalen soep of de curry’s. Ook de vis- en vleesgerechten zijn goed op smaak en traditioneel Thais. In deze gerechten ligt duidelijk de kracht van Chili Time.