Wanneer je all-you-can-eat hoort denk je misschien in eerste instantie aan een sushirestaurant of een drukbezochte vreetschuur waar de sfeer ver te zoeken is. Vergeet wat je tot nu toe hebt ervaren en laat je verrassen, want Rozey pakt het geheel anders aan. Namelijk dineren in een mooie ruimte met marmerprint, een overvloed aan planten en jaloersmakende poederrode fluwelen banken. Maar vooral belangrijk: een menukaart die ruime keus biedt uit wereldse gerechten. En ook nog eens inclusief drankjes.
Vegetarisch en vegan

Bij Rozey serveren ze uitsluitend vegetarische- en veganistische gerechten. Dit betekent niet dat wanneer je een vleeseter bent je niet aan kunt schuiven, want het menu is creatief opgesteld met gerechten als carpaccio van knolselderij of biet, de Rozey of Mexicaanse mini burger, steak van watermeloen, bitterballen van draadjesvleesch en nog een handvol creaties om spontaan van te watertanden.
Nog een rondje?

Het concept is simpel. Op elke tafel ligt een stapelboekje met nummers. Je schrijft het tafelnummer bovenaan en kiest vervolgens per persoon twee gerechtjes per ronde uit. Daarnaast mag er elke ronde een bijgerecht (friet, zoete aardappelfriet of brood met hummus en muhammara) gekozen worden. De bestelling plaats je in een houder, zodat deze kan worden opgehaald. Dan is het simpelweg wachten tot al dat lekkers voor je neus staat.
De gerechten zijn te vergelijken met voorgerechtjes in een ‘standaard’ restaurant. Alle bordjes, schaaltjes en bakjes zijn klein, maar een pizza vegetariana is wel groter dan een kommetje gele curry van kikkererwten met naanbrood.
De keuze is reuze

Wij schuiven aan voor een periode van vier uur, want wanneer er goede trek en tijd is vertoef je gemakkelijk de hele avond bij Rozey. En dan is het kiezen geblazen… dat is nog een hele klus. Er staan drie soepen, elf koude gerechten, achtentwintig warme gerechten, drie bijgerechten en elf desserts op de menukaart. Waar te beginnen? Zeewierbitterballen, dat klinkt goed. En fetarolletjes met munt en mangochutney. Maar ook nachos uit de oven met chili sin carne en de geroosterde pompoensalade vallen op. Gewoon aankruisen die hap, de volgende ronde komt snel genoeg, want we hebben het voorgevoel niet snel genoeg te kunnen eten wanneer alles uitgeserveerd is. Vooral de bitterballen zijn geweldig. Zelfs wanneer je geen fan bent van gefrituurde hapjes raden we je aan deze te proberen, want de vulling is heerlijk. Niet zoals je gewend bent van een frisse zeewiersalade, maar juist warm en vol van smaak. Ook de geroosterde pompoensalade bevalt goed. Er zit een kerriedressing overheen die het gerecht een beetje kick geeft en een kruidige ondertoon achterlaat op de tong. Wij zijn fan.
Ronde 2, 3, 4 en 5. En 6?

Foto: Cindy van der Werf
Omdat de gerechten klein zijn, is er plek in de maag voor meer. Het idee van tapas, maar dan Italiaans, Mexicaans, Japans, en nog zoveel meer, is sterk bedacht. Rozey weet op een zaterdagavond het gehele restaurant vol te krijgen met hongerige enthousiastelingen. Zelfs rijen tot aan buiten dienen zich gedurende de avond meerdere keren aan.
Wij bezetten zonder schuldgevoel nog even onze tafel en bestellen enthousiast door. Een Vietnamese springroll met pinda-kokosdip, crispy sushirol, groene salade van peultjes, veldsla, komkommer en notenvinaigrette en saté met pindasaus, atjar en gebakken uitjes later zitten we nog steeds niet vol. Gelukkig zijn er elf desserts om uit te kiezen en laat sluitingstijd nog even op zich wachten.
Onbeperkt lurken aan een glas wijn

Heineken bier van de tap, frisdranken en warme dranken zijn gedurende een diner zo vaak als gewenst te bestellen. Erg aangenaam, zo’n verse munt- of rozenthee tussen het eten door om de smaakpupillen te neutraliseren. Een beetje honing erin als je van een zoetje houdt.
Maar wat écht veel mensen aan zal spreken is dat je bij Rozey vijf soorten wijn kunt drinken die bij de prijs inbegrepen zitten. Onder de witte wijnen vallen een Sauvignon Blanc en Chardonnay, onder de rode een Merlot en Cabernet Sauvignon en er is ook nog een Cinsault rosé. Op elke tafel staan meerdere glazen en bijna nooit één die minder dan halfvol is. De gezelligheid klinkt net zo luid door het restaurant als het proosten van de glazen.
Er is altijd ruimte voor een toetje

We sluiten af met twee rondes dessert, want waarom niet, toch? De bio chocolade brownie is eerste keus. Kruimelig, zacht op de tong en vol choco, maar in de vorm van een klein driehoekje, dus niet al te zwaar zoals de meeste brownies zijn. Oke, op naar de volgende. Bloedsinaasappelijs met een macaron. Dit dessert wordt té schattig geserveerd. Beiden zijn zachtroze en kunnen zo op tafel bij het theekransje van je nichtje van vier.
Als laatste bestellen we de Fruitbowl met citroensorbet – die rijkelijk gevuld is met verse ananas en meloen – en de American pancake met roodfruit en bio slagroom. De pannenkoekjes zijn perfect rond en glad en het met anijs opgebakken warme roodfruit is een aangename afronding van het diner.
Hoeveel kost dat?
Een avondje smullen kost van maandag t/m donderdag €32,50 per persoon en van vrijdag t/m zondag €37,50. En onthoudt: De (meeste) drankjes zijn volledig bij de prijs inbegrepen, net zoals de fijne sfeer.