Restaurant Rozey in de Wijnhaven heeft een all-you-can-eat concept, waarbij je voor één vaste prijs onbeperkt kunt eten én drinken. Nu ook met een all-inclusive weekendlunch.
Rozey is ideaal voor vegetarische of veganistische gasten. Zoals mijn tafelgenoot aangeeft: “Heel handig dat ik als vegan bijna alles kan bestellen zonder op te hoeven letten wat ik wel en niet kan eten”.
Lekker bestellen

Er mogen bij de all-inclusive lunch van Rozey twee gerechtjes per keer besteld worden, los van de bijgerechten. Je mag voor de lunch vanaf 12.00 uur zo vaak bestellen als je wilt, via de daarvoor bestemde notitieboekjes, met een laatste ronde om 15.30 uur. Dat betekent een hele middag proeven van allerlei verschillende gerechtjes. Bestellen maar!
We bestuderen de kaart en zijn nieuwsgierig naar veel van de opties. Dan is het all-you-can-eat concept toch wel weer erg handig; minder keuzestress want je kunt zoveel bestellen als je zelf op kunt. Bij het bestellen besluiten we om alle tapas te delen.
Van koud naar warm

We beginnen bij de koude kant van de kaart. Met onder andere bruschetta, eenmaal de traditionele met tomatensalsa en eenmaal met kokoscrème, perzik en aceto balsamico. De laatste is bij de eerste hap erg zoet, maar bij hap nummer twee toch wel interessant. De carpaccio van knolselderij, met rucola en truffeldressing, valt in de smaak. We concluderen dat alles met truffel eigenlijk wel lekker is.
De volgende ronde gaan we verder met wat warme gerechtjes, zoals de miniburger, gemaakt van biet en erwten, met vegan ‘cheddar’ en de crispy sushirol gevuld met asperges, wakame en gemarineerde radijs in plaats van de gebruikelijke rauwe vis. Ook krijgen we vegan bitterballen. Het onderscheid tussen een bitterbal met vlees en degene die we hier proeven is niet te maken.
Een wereldreis

De leveranciers van Rozey worden uitgekozen op basis van diervriendelijke processen. Is het product vega of vegan maar wordt het niet diervriendelijk geproduceerd ergens in het proces, dan is dit niet passend bij het concept van Rozey.
De kaart neemt je op wereldreis langs heel veel verschillende landen. Van ‘Peking style’ oesterzwammen, naar zeewiernacho’s en saté van soja met pindasaus. Erg interessant zijn de gerechtjes waarbij ze een product proberen na te bootsen. De coquilles in beurre blanc-saus, in realiteit de stam van een koningsoesterzwam, verrassen. Precies zo klaargemaakt als een echte coquille, met zelfs een vergelijkbare structuur.
Smeuïge lava

We kunnen onze overdadige lunch écht niet beëindigen zonder van de desserts te proeven. Gelukkig zijn deze, net als de andere gerechtjes, klein van formaat. Naast een kokosmakroon en een krokante bonbon kunnen we het veganistische warme chocolade lavacakeje niet weerstaan. Zo heerlijk plakkerig, dat je na één hap niet meer durft te lachen omdat je mond en tanden onder de chocolade zitten. Precies zoals je het wilt.
Lekker lang tafelen met oneindig veel smaken en voldoende keus, dat doe je bij Rozey. Een concept dat toegankelijk is voor zowel de vegetariër als de carnivoor die eens iets anders wil proberen.