Bas Bakt; en dat doet 'ie goed!

Ook zo gek op vers desembrood en lekkere koffie? Breng een bezoekje aan Bas Bakt: een kleine en gezellige bakkerij in het centrum van de stad.

1 Apr 2018 Stéphanie Pieter

blogger Stéphanie is dankzij haar Indonesische en Molukse roots een foodlover by nature. Hét recept voor een glimlach op haar gezicht? Fotograferen en goed eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bas Bakt

Hartmansstraat 22A, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bas Bakt; en dat doet 'ie goed!

Ook zo gek op vers desembrood en lekkere koffie? Breng een bezoekje aan Bas Bakt: een kleine, maar gezellige bakkerij in het centrum van de stad. Hoewel je hier ook gewoon je brood (en nog veel meer lekkers) kunt afhalen, is het een aanrader om in het weekend aan een tafeltje te schuiven en de dag te starten. Of dit nu met je gezin, je lover of met je beste vriend(in) is.

Het interieur 


De look-and-feel van Bas Bakt is hip zonder al teveel poespas. Wat we leuk vinden is dat de grote ovens en rekken met broden zich gewoon zichtbaar achterin de zaak bevinden. Dit creëert sfeer en geeft letterlijk een kijkje in de keuken. Verder raken we niet uitgekeken op alle verse broodjes, koeken en andere lekkernijen. De zitplekken bij Bas Bakt zijn beperkt, dus hou hier rekening mee. Zo hebben we ervaren dat het bijvoorbeeld op zondag al een stuk rustiger is dan op zaterdag. 

Koffie 

Wanneer we op een zondagochtend de zaak binnenstappen is er gelukkig nog een plekje vrij. Het is nog vroeg, dus een cappuccino kan ik wel gebruiken. Sinds ik fulltime werk ben ik inmiddels een echte koffiekenner geworden en deze koffie smaakt zeker naar meer! Gelukkig denkt mijn tafelgenoot hier hetzelfde over. Ook vind ik het de moeite waard om te vermelden dat het personeel erg vriendelijk en behulpzaam is. Er worden ons kleine kaartjes overhandigd met diverse gerechten. Handig: bij sommige gerechten staat vermeld met hoeveel wachttijd je rekening moet houden. 

Tosti 


Hoewel ik eerst nog twijfel tussen een samengesteld ontbijtje, een uitsmijter of een tosti, besluit ik voor de tosti ham-kaas van bruin desembrood te gaan. Deze heb ik hier al eerder gegeten en is mijn persoonlijke favoriet! Misschien zelfs wel de lekkerste tosti die ik ooit gegeten heb. Na de wachttijd zoals aangegeven op de kaart wordt mijn tosti geserveerd. De tosti is lekker knapperig en je proeft aan alles dat het desembrood vers is. Onze wachttijd meer dan waard! 

Kortom: voor een (betaalbaar) ontbijt, brunch of lunch met verse ingrediënten ben je bij Bas Bakt op de Hartmansstraat in Rotterdam aan het juiste adres.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Uit ons magazine: tussen Arubaanse pastechi en Peruaanse empanadas

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met François Geurds en Daniella Jáuregui Jeri.

Dordtse Decemberdagen: het perfecte winteruitje

De Buik deelt aanraders voor de Dordtse Decemberdagen van 12 december t/m 4 januari, in het teken van licht, gezelligheid en bijzondere winteractiviteiten.