Bas bakt bij Bas Bakt

Bij Bas Bakt bakt Bas dagelijks verse en verantwoorde broden, koeken en patisserie. Je kunt er gerust zitten voor een broodje en koffie.

17 Mei 2016 Jaino Mohammedamin

blogger Jaino is een Geschiedenis student op de Erasmus Universiteit. Komend uit een klein pittoresk dorpje in Gelderland heeft hij de rust omgeruild voor een stads bestaan om in Rotterdam te studeren.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Bas Bakt

Hartmansstraat 22A, Rotterdam Maaltijd: OntbijtLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bas bakt bij Bas Bakt

Wanneer je door de Hartmansstraat loopt, word je overweldigd door de heerlijke geur van vers gebakken brood. Het is haast onmogelijk om niet even binnen te lopen. Sinds vorige week kunnen de vroege vogels van Rotterdam terecht bij nieuwe bakkerij/ontbijtbar: Bas Bakt. Hier vind je verse en verantwoorde producten. Van spelt tot desem en van croissants tot Franse patisserie. Maar let op, loop vooral niet langs met een lege maag. 

Wie?

Dit is een inkoppertje, de naam van de eigenaar is namelijk Bas. Van jongs af aan wist hij dat hij bakker wilde worden. Het is dan ook niet de eerste bakkerij die hij opent. Naast bakkerijen in andere steden, die nu worden gerund door zijn vrouw, besloot hij iets nieuws te doen. En dat is gelukt. Samen met zijn energieke, jonge team runt hij deze nieuwe bakkerij in Rotterdam.

Wat?

Bas Bakt is een bakkerij en ontbijt- en lunchbar ineen. Een echte ambachtelijke bakkerij, waar alleen wordt gewerkt met de beste grondstoffen. Van broden tot de patisserie, alles wordt gemaakt met de beste producten, gezonde alternatieven en met oog op duurzaamheid. Zo wordt er door Bas veel gebruik gemaakt van spelt. Niet alleen omdat het nu trendy is, maar omdat het ook gezonder is. De bakkerij is volgens Bas precies hetgeen wat Rotterdam verdient.

Waar?

Het industrieel ogende Bas Bakt zit op Hartmansstraat 22a. De bakkerij ligt middenin het centrum, vlakbij de Witte de With; prima plek dus. Niet alleen winkelend publiek, toeristen en passanten komen langs, maar ook kantoormedewerkers en zakenlui. En de keuze voor Rotterdam lijkt vanzelfsprekend, de upcoming food cultuur, lokale restaurants en producten bieden de perfecte mogelijkheid om hier een zaak te openen.

Wanneer?

Bas Bakt is sinds Koningsdag officieel geopend. Na drie dagen proefdraaien en kennis maken met de buurt, is het moment nu daar om de rest van Rotterdam kennis te laten maken met verantwoord ontbijt en lunch. De bakkerij is van dinsdag tot en met zondag, je kunt er terecht vanaf 08:00 uur. Op zondag slapen ze een beetje uit en ben je vanaf 10:00 uur welkom.

Eten?

Je vindt er een grote verscheidenheid aan producten. Alles wordt of zelfgemaakt en of de producten van lokale verkopers worden verkocht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de delicatessen van SUE of handgemaakte chocolade uit Dordrecht. De boter van de croissants komt rechtstreeks uit Frankrijk en de pindakaas komt uit de regio. 

Je kunt alles mee naar huis nemen, maar je kunt er ook heerlijk zitten. Neem plaats aan de lange tafel, maak een praatje met de andere gasten of lees een boek. Kies één van de broodjes op het menu, bijvoorbeeld hummus met gegrilde paprika of grilworst met gesmolten kaas. En neem om af te sluiten één van de Franse taartjes, een muffin of een speltkoek. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.