Bij Trattoria Il Capo in Kralingen nu twee keer zo veel zon

In hartje Kralingen, aan de Lusthofstraat, heeft Il Capo recent flink uitgebreid. De Buik nam polshoogte en kletste bij met mede-eigenaar Pascal de Kimpe.

3 Jun 2025 Esmee Peper

blogger Esmee schrijft zoals ze eet: met aandacht, enthousiasme en met pit erin. Een burger of 6-gangenmenu: als er een goed verhaal achter zit, schuift ze graag aan.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Il Capo

Lusthofstraat 45, Rotterdam Maaltijd: OntbijtBrunchLunchBorrelen Stadsdeel: Oost Keuken: Italiaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Bij Trattoria Il Capo in Kralingen nu twee keer zo veel zon

In hartje Kralingen, aan de Lusthofstraat, heeft Il Capo recent flink uitgebreid. De populaire Italiaanse broodjeszaak van Sander de Jong en Pascal en Tamara de Kimpe is bijna twee keer zo groot geworden. En met succes: “We hebben het nu dubbel zo druk, maar werken een stuk relaxter.”

Il Capo: succes vanaf dag één

Sinds 2019 staat Il Capo bekend om luxe Italiaanse broodjes, verse salades, goede koffie en wijnen. Alles is huisgemaakt, van het brood tot de pizza’s, vertelt Pascal. “Wij doen niks uit pak. Daarvoor ga je niet uit eten.” De zaak liep vanaf dag één als een tierelier.

Een van de hardlopers op de kaart is de Ciabatta Pollo, royaal belegd met gegrilde kip, gesmolten boerenkaas, pestomayonaise, tomaat, rode ui en rucola. Een ware favoriet onder stamgasten. Deze wordt op de voet gevolgd door de Ciabatta Porchetta, met truffelmayonaise, artisjok, tomaat, rode ui en rucola.

​Zes weken en een sloopmuur

Toen de dames van de naastgelegen lectuurwinkel, vrienden van het drietal, hun pand verlieten, werd dat voor Il Capo een uitgelezen kans. “Het was natuurlijk sneu dat zij stopten, maar voor ons kwam er een perfecte ruimte vrij.”

In zes weken tijd trokken ze de twee panden samen. Grootste obstakel? Een muur van veertig centimeter dik én diep. “De vergunning liet even op zich wachten, maar toen die er was, gingen we los.”

​Nieuwe indeling, zelfde sfeer

Wat veranderde er? Eigenlijk alles, en toch niets. De capaciteit is verdubbeld, het zonnige terras is flink uitgebreid, de keuken is een meter naar voren verplaatst en gesplitst van de drankcorner. “De koffie en drankjes deden we eerst vanuit de keuken, wat best chaotisch was. Nu is dit een stuk rustiger."

Hoewel de zaak flink gegroeid is, is het geen kille ruimte geworden. “We hebben alles zelf ingericht, geverfd, nieuwe logo’s gemaakt, en er staat zelfs een citroenboom midden in de zaak. Het is groter, maar voelt net zo knus.”

​Broodjes afhalen en lekker zitten om te lunchen

Dankzij het grotere terras blijven mensen nu langer hangen. “We starten met afhaal, dan lunch, en sinds de uitbreiding blijven gasten aan het eind van de middag hangen voor een glas wijn of een cocktail. Die borrelsfeer wilden we erbij. En dat lukt nu echt.”

Een dinerkaart blijft voorlopig toekomstmuziek. “Ik zie het helemaal voor me: verse pizza’s en pasta’s in de avondzon. Maar als we dat gaan doen, krijg ik een tia, haha. Dat redden we nu gewoon niet.”

​Verbouwen met publiek

Tijdens de verbouwing bleef Il Capo op één dag na open. Grote klussen, zoals het doorbreken van de muur, voerden ze uit op sluitingsdagen, de rest gebeurde terwijl de gasten erbij zaten. “Dat was live entertainment. Iedereen bemoeide zich ermee, heerlijk.”

De reacties? Alleen maar positief. “Mensen zijn blij dat ze eindelijk wat ruimer kunnen zitten. Je zat hier echt hutjemutje.” Spanning over de investering was er ook niet. “Nee joh, deze zaak draait als een trein. We wisten: meer ruimte gaat ons alleen maar goed doen.”

​Italiaanse topbroodjes

Voor nu is het even goed zo, benadrukt Pascal. Al denkt z’n ondernemershart stiekem wel verder. “Een klapzaak in de stad, dat lijkt me nog wel wat. Maar dan moeten we wel eerst de faciliteiten hebben.”

Tot die tijd kun je zes dagen per week (woensdag tot en met zondag) terecht bij Il Capo voor Italiaanse topbroodjes, goede wijnen en zon op je gezicht. En als je komt, vraag dan vooral naar Pascals favoriet: de Salami Milano met gorgonzola en gegrilde paprika. “Die is zó lekker.”

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Uit ons magazine: Snackspert Eke Bosman over de snackrevolutie

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Eke Bosman, bekend als Snackspert.

Mayra brengt de zee naar Oud-Beijerland

De verschillende combinaties van smaken bij Mayra verrassen en imponeren, maar de fijne sfeer en persoonlijke touch maken de avond compleet.

Uit ons magazine: van de polder tot Sumatra - chefs over geur, herkomst en echte smaak

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met Alan de Vries van Cru en Reza Permadi. Berempah.