De Buik ging weer eens langs bij een van de klassiekers uit de Rotterdamse burger scene: Burger Club op de Nieuwe Binnenweg. Hier is het een oase van gastvrijheid en kies je zelf je type vlees op de bun. Genieten dus.
De Buik ging weer eens langs bij een van de klassiekers uit de Rotterdamse burger scene: Burger Club op de Nieuwe Binnenweg. Hier is het een oase van gastvrijheid en kies je zelf je type vlees op de bun. Genieten dus.
Het credo van Burger Club op de Nieuwe Binnenweg luidt: 'We bring Burgers to life through thoughtful ingredients'. En die burgers daar zijn ook nog eens niet te versmaden, dus besluiten we neer te strijken op een stormachtige vrijdagavond, want weekend betekent tijd voor burgers (en frieten natuurlijk!).
Burger Club heeft een indrukwekkende lijst burgers op de menukaart staan, maar zijn ze ook indrukwekkend van smaak? Elke burger ligt op een zoet brioche broodje, dat mooi in contrast staat met het vlees.
Ik mag het geen hamburger noemen, want hamburgers zijn volgens Nanet, eigenaar en gastvrouw, sterk gekruid en dat is bij Burger Club niet het geval. De burgers van Burger Club zijn minimaal gekruid en zonder toevoegingen. Vlees moet herkenbaar zijn: zonder te veel poespas.
Bij dit burgerrestaurant kies je zelf je soort vlees uit. De keuze bestaat uit MRIJ beef, topvlees uit eigen land dus. Ook kan je kiezen voor Iberico Pork uit Spanje of de Wagyu Beef uit de USA.
Wij kiezen voor de laatste optie, omdat dit simpelweg onze favoriet is. De Burger Club Special is rijkelijk belegd met vleestomaat, boerenbrie, gegrilde artisjok, zwarte olijven en truffelmayonaise.
Na de eerste hap wanen wij ons in de Spaanse ‘burgerhemel’. De burger was super lekker en smolt op de tong. We hebben een portie frietjes erbij om te delen, aangezien de burger zelf al erg goed vullend is.
De gastvrijheid en vriendelijkheid van gastvrouw Nanet en haar echtgenoot en chef-kok Luis Ruiz kent geen grenzen. Zo vertelt zij geduldig en gepassioneerd over alle burgers, beantwoordt vragen met ruime uitleg en geeft je aandacht waar nodig.
Fanatiekere gastvrouwen heb ik zelden meegemaakt. Als we gedag hebben gezegd, rennen we snel door de regen de auto in. Wat hebben we vandaag, ondanks het slechte weer, weer genoten van een echte Rotterdamse burger in West.
Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.
Geniet van de volgende voordelen: