Selin, 24 jaar oud, besloot een jaar geleden als freelance kok op haar enige vrije avond, de vrijdag, burgers te maken in afgehuurde ruimte als pop-upconcept. De burgers smaakten zo goed en werden al gauw zo populair dat ze er zo’n 300 per dag verkocht. Het concept breidde zich steeds meer uit en was al gauw geen friends & family gathering meer.
Selin besloot het geld dat ze in een jaar lang ‘pop-uppen’ verdiende op te sparen om een eigen burger zaak te starten. Wij gingen langs om te proeven.
10 jaar horeca ervaring

Selin is sinds haar 14e al bezig in de keuken. Ze begon in 2021 als freelance kok en heeft bij verschillende keukens gewerkt, zoals Cafe in the City, The Harbour Club, het Kurhaus hotel en het Hilton.
In 2022 begon Selin met haar eigen cateringbedrijf genaamd Mimoza Catering, waarbij ze voor verschillende Rotterdamse bedrijven heeft gecaterd. Ook doet Selin verschillende klussen als private chef aan huis. Met al deze ervaring besloot ze zelf, mede door het succes van haar pop-up, een burgerzaak te openen in Rotterdam-West.
Dat ze de nieuwste smashburgerzaak van Rotterdam in stadsdeel West zou openen was voor Selin geen moeilijke keuze. Selin is namelijk opgegroeid in Spangen en voelt zich daar het meeste thuis.
'Beef'- en kipburgers

Het menu van Mimoza bestaat uit vijf verschillende burgers, waarvan drie smashed beef en twee kipburgers. Daarnaast heeft ze ook nog verschillende soorten friet, sides, lekkere desserts en drankjes. Alles is halal.
Wij kregen maar liefst vier burgers voorgeschoteld. De Mimoza special burger, de classic, de OG, en de classic kipburger. Onze favoriet was de special burger omdat deze mega lekkere gekarameliseerde ui erop had. De classic burger viel ook in de smaak, deze heeft een zelfgemaakt sausje dat smelt op de tong.
Waar veel smashburger zaken zich niet per se focussen op kipburgers, doet Selin dat wel. De OG kipburger heeft kippenvlees wat echt heel lekker gekarameliseerd is, echt een aanrader als je van kip houdt.
Loaded fries en heerlijke bites

Bij een goede burger kan natuurlijk de friet niet ontbreken. Wij werden verrast met de ‘mixed fries’, deze frietjes zijn een mix tussen normale friet en zoete aardappelfriet. Daarnaast kregen we ook twee porties loaded fries, eentje met truffel en Parmezaanse kaas, het water smelt me in de tong als ik eraan terugdenk.
Ook de loaded fries met gefrituurde kip, werd ons nog voorgeschoteld, die smaakte als een soort kapsalon light. Beide waren goed op smaak gebracht en lekker gekruid. En, de porties zijn erg groot, dus wij raden aan om deze loaded fries lekker te delen.
Als bites kregen wij maiskolfjes en de hotwings. Deze waren erg knapperig en lekker gemarineerd. Aanrader om erbij te nemen of als voorafje te nemen.
Ambities genoeg
Na deze Mimoza, heeft Selin het idee om meer vestigingen te openen en zich niet alleen te focussen op smashburgers. Ze ziet een lange weg voor zich en zet de ladder zo hoog mogelijk. Uiteindelijk is haar ultieme droom om haar eigen lunchroom en zelfs restaurant te kunnen openen.
Maar… stapje voor stapje. Mimoza en de kwaliteit waarborging hiervan is nu haar echte focus.
Mimoza Smashburgers vind je aan Middellandplein 30A. Het restaurant is elke dag open van 12.00 tot 23.00 uur. Je kunt afhalen of binnen plaatsnemen. Geen reservering nodig.