De high gin van BY AMI smaakt naar meer

De high gin bij BY AMI staat voor smaaksensaties, verrassingen en visuele vervoering, in het Instagramwaardige interieur of op het zonnige terras.

21 Jul 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

  • 21 Jul 2023

De high gin van BY AMI smaakt naar meer

BY AMI kan je vinden op de Kop van Zuid. Deze Instagrammable urban bistro serveert gerechten uit alle vier de windstreken waarbij smaken samenkomen. Naast lunch of diner kan je bij BY AMI ook terecht voor een high tea, maar misschien nog wel beter, een high gin. De Buik mocht een middag aanschuiven. 

Uitzicht op de Rijnhaven


We nemen plaats op het terras in een van de grote rondo's. Het terras van BY AMI is net vernieuwd en is nog kleurrijker dan hiervoor. Het is woensdagavond en het terras zit vol stelletjes, gezinnen en zakenlui die genieten van de gerechten, het uitzicht en de felle zon. Met uitzicht op de Rijnhaven en Katendrecht en de volle zon die op ons schijnt, is dit een heerlijk plekje om te zitten. 

Gin tonic is van velen een favoriet zomerdrankje. Het fijne aan dit drankje is dat hij in allerlei verschillende kleuren en smaken verkrijgbaar is, van zoet tot bitter tot verfrissend. Bij de high gin van BY AMI beleef je deze verschillende smaken, je proeft er namelijk drie soorten gin tonic. 

Geen keuzestress


Een van de serveersters komt naar ons toe en legt uit wat de high gin inhoudt. We krijgen gedurende de avond drie gin tonic combinaties met hierbij passende gerechten. Het fijne aan een high gin - of high tea - is dat alles al voor je ingevuld is, en je dus geen last krijgt van keuzestress. Je kunt volledig achterover zitten en ontspannen. 

Dezelfde dame komt niet veel later terug met een groot rek versierd met kleurrijke kunstbloemen waarin twee glazen hangen. De eerste gin tonic van de avond is de BY AMI Signature Gin. De gin heeft extracten van passievrucht, vanille en kittelbloem, een blauwe, kruidige plant. Zodra je de tonic bij de gin schenkt, verandert het van een lichtblauwe naar een lila kleur. 

Voor ieder wat wils  


Na het serveren van de gin tonics krijgen we een etagère vol eten op tafel. Natuurlijk volledig versierd in BY AMI stijl met kleurrijke bloemen. De etagère ligt vol verschillende gerechtjes gemaakt van vis, vlees en soms vegetarisch. Na een uitleg over alle hapjes is het tijd om toe te slaan. 

We starten met het bovenste bord, de nacho's. Nog warm uit de oven en geserveerd met een flinke laag kaas en verse guacamole is dit een heerlijke start. De nacho's zijn afgetopt met cherrytomaatjes, bosui, jalapeños en gefermenteerde ui. Door de verschillende toppings beleef je bij iedere hap weer andere smaken. 

Japanse gin en sushi van quinoa 


Tussen het eten door krijgen we de tweede gin tonic geserveerd, de Roku Gin. Deze Japanse gin wordt geserveerd met tonicwater en sinaasappellikeur. De gin is vrij bitter, maar het totaal wordt fris door de sinaasappel. Het drankje is feestelijk versierd met bloemblaadjes en een stuk gedroogde sinaasappel. In het midden van de etagère liggen de gefrituurde hapjes, garnaal, kip en vegetarische bitterballen. Hiernaast een verse huisgemaakte tonijnsalade en hummus voor bij het brood. 

Daaronder de koude hapjes, waarvan vooral de quinoa sushi indruk maakt. De felpaarse roll met groene wasabimayonaise oogt aantrekkelijk, maar de smaak is nog verrassender. De sushi is gevuld met quinoa, dragonfruit, komkommer en wortel, wat het geheel door de smaak en textuur een echte sushibeleving geeft, ondanks dat de traditionele ingrediënten ontbreken.  

Passievrucht past overal bij 


Passievrucht is populair in cocktails en mocktails, zoals in de pornstar martini of een mojito met passievrucht. BY AMI doet hier met haar high gin ook aan mee. De laatste gin van de avond is Bobby's Gin met Rose Lemonade en passievruchtlikeur. Voor mij was dit de eerste gin tonic met passievrucht en zeker niet de laatste. 

De klassieke combinatie van gin met Rose Lemonade wordt door de passievrucht een stuk zoeter en fruitiger gemaakt en is daarnaast ook nog eens zeer Instagrammable door de mooie opmaak van het glas. Eén ding is zeker, de high gin bij BY AMI is een avond vol smaaksensaties, verrassingen en visuele vervoering.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.