Rotterdam West is een funky restobar rijker: Amore. Kim Pieters en Kelly Vincent - bekend van Weelde en De Geheime Tuin - openen hiermee voor het eerst een vast concept in het hart van de stad. Stap binnen bij Amore voor een uitgebreide borrel, ongewone snacks en gerechten, of om lekker te dansen. Laat je verrassen door de uitgebreide drankenkaart en spannende smaakcombinaties.
Restobar

Bij Amore komen restaurant en bar samen. Als je binnenkomt voelt je direct dat je bij Amore goed terecht kunt voor een avond dansen door het funky interieur en de bijpassende muziek die klinkt. De bar is het kloppende hart van de zaak en er hangt een prominente discobal aan het plafond. De drankenkaart is twee keer groter dan de dinerkaart en Kim vertelt er uitgebreid over. Voor wie ‘gewoon’ een lekker wijntje wil drinken, staat er Prosecco, Cava en Verdejo op. Wie nieuwsgierig is naar meer bijzondere smaken kiest voor een natuurwijn. Veel natuurwijnen kunnen overheersend zurige aroma’s bevatten, maar Kim verzekert ons dat de natuurwijnen bij Amore laagdrempelig zijn en goed geschikt voor wanneer je kennis wilt maken met het product. Ondanks dat de keuze op de kaart voor gerechten beperkt kan voelen, is er veel variatie en kun je meer dan volwaardig dineren.
De dinerkaart

De snacks en de gerechten zijn geïnspireerd op de Mediterrane keuken, waar de eigenaresses zelf positieve herinneringen aan hebben. Chef Sijbren geeft hieraan zijn eigen draai en maakt alles wat op de kaart staat eigenhandig, van de gefermenteerde aardappelgnocchi tot de crackers bij de kaasplank. Alle gerechten op de kaart zijn gemaakt om te delen. Zou je het liefst alles willen proeven? Dan komt in vier rondes een groot deel van de kaart voorbij als je gaat voor het Chef’s menu. Je kunt kiezen voor vegetarisch of non-vegetarisch, wij besluiten ze beide uit te proberen. De eerste ronde wordt uitgeserveerd op tafel: gefrituurde broccoli met ajo blanco-saus, kaassoesjes met uiencompote, bakkeljauwkroketjes met pittige tomatensaus en gevulde eieren met daslookcrème. Daarnaast krijgen we ook licht kruidige popcorn en brood met citroenboter ‘on the side’. Het meest bijzondere gerecht uit deze ronde is met afstand de gefrituurde broccoli die in je mond uit elkaar valt. De ajo blanco-saus, waarin drie verschillende bereidingen van knoflook is verwerkt, is super smaakvol en verre van overheersend.
Ruime porties

De portionering van de gerechten is bij het Chef’s menu niet anders dan wanneer je van de kaart zou bestellen. Je bestelt hiermee dus een zeer uitgebreid diner. Op verzoek maakt chef Sijbren de volgende rondes wat kleiner geportioneerd, zodat we alles goed kunnen proeven maar het niet teveel wordt. De tweede en derde ronde bestaan uit een salade van koolrabi en appel, gepofte rode biet met hangop en ceviche van harder met radijs en kervel. Daarna volgt gekonfijte lamsschouder, gnocchi van gefermenteerde aardappel en mosselen met paprika en croutons. Wederom zijn alle gerechten verrassend en daarnaast ook zeer goed in balans. De zelfgemaakte gnocchi springt eruit. Hij onderscheidt zich door de zachte en romige textuur en de invloed van het fermentatieproces op de smaak. Hij wordt geserveerd met een krachtige Taleggiosaus.
Amore Nights

Als afsluiter krijgen we gepocheerde vijg met vijgenblad-ijs en knapperige, gesuikerde pecannoten. Hét moment om ook een glas saké te proeven. De yuzu saké, favoriet van Amore, is een fris-zure sake die je doet denken aan de buitenste laag van een Napoleon snoepje. Een zware limonade die ervoor zorgt dat je nog meer zin krijgt in het verlengen van je avond. Kleine of grote trek, een onschuldige borrel of uit je dak gaan met DJ? Het kan allemaal bij Amore. Iedere vrijdag worden er plaatjes gedraaid en loopt het diner over in een feestje. Op 7 oktober staat de eerste Amore Night gepland en vanaf dat moment is Amore iedere laatste vrijdag van de maand geopend tot 04.00 uur. Als het aan Kim en Kelly ligt wordt er de komende tijd meer geprogrammeerd, want Amore is niet alleen een restobar. Amore is meer, en more is more...