Cafe LaBru: De wonderen zijn de stad nog niet uit

Bij Café La Bru op de Hartmanstraat geniet je van Hollandse ingrediënten met Oosterse smaaksensaties. En elke woensdag is er live muziek.

2 Mei 2016 Damaris Verboom

blogger Damaris werkt als HR assistent en studeert Psychologie aan de Erasmus Universiteit.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Café La Bru

Hartmansstraat 18A, Rotterdam Maaltijd: Late nightDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: SpaansInternationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Cafe LaBru: De wonderen zijn de stad nog niet uit

Degenen die deze plek niet kennen, dwalen duidelijk te weinig door ons centrum. In de zijstraat van de Witte de With vind je namelijk de ideale plek om het leven te vieren. Een lieflijk barretje, met een overvloed aan speciale whisk(e)y’s, gins , cocktails en zelfs bijzondere tequila’s. Iedere maand andere kunst aan de muur en wekelijks een optreden. Beiden van Rotterdamse bodem. Het is Café LaBru. 


Jong wonder

Het leuke aan LaBru is dat ze vol zit met verrassingen. Neem nou Annebelle, de cheffin van LaBru. Ze heropende een half jaar geleden de keuken en met haar 25 jaar runt ze zelf de keuken en schrijft ze eigenhandig het menu. Extra leuk, aangezien ze geen gerelateerde opleiding heeft. Ze ontwikkelde haar eigen stijl naar aanleiding van knutselen en proberen. Hollands bekende ingrediënten met zoete Oosterse smaaksensaties, dat zijn naar eigen zeggen 'een samenvatting van wie ik ben en de leukste uitvindingen van mijn hobby.' De vrouwelijke versie van Willie Wortel bloost bij het uitleggen van haar uitvindingen. De passie straalt ervan af, wat het proeven extra leuk maakt. In Rotterdam kun je soms wat verveeld raken van de oma’s biefstuk met pepersaus. Annebelle blijft door knutselen, uitvinden en zoeken, op originele smaakcombinaties komen, die je niet op elke hoek van de straat vindt. 

Zilt en zoet


De kaart bij LaBru bestaat uit kleine gerechten, waarvan twee tot drie er een volledige maaltijd vormen. Vergis je niet, het is geen tapasbar of borrelcafé. De gerechten zijn simpelweg kleine porties van 'normale' gerechten. Het zou toch zonde zijn als je dan veel smaakvariaties niet ervaart. Variaties die elk goed samen gaan met de vele Gin Tonics of Vermouth’s die hier worden geschonken. 

Wij kiezen daarom van zowel vis, vlees als vega twee gerechten. De zilte scheermessen van eigen bodem met een frisse citroen combinatie, de zoete lamskoteletten met honing en perzik, makreel, bietjes, polenta en als persoonlijke favoriet: confit de carnard. Traag gegaard, knapperig met nootjes en fris met een vleugje wortelmarmelade. Als dessert nemen we beiden een ander taartje. Elke week wordt er iets nieuws gemaakt in eigen keuken. Als afsluiter nippen we aan Ferdinands & Vordings gin. 

Entertainment van bar of piano


De afsluiter wordt verlengd, want om 22:00 uur begint de band te spelen. Elke woensdagavond is er een band in LaBru die tot middernacht de muziek verzorgt. Terwijl de muzikanten de bankhangers vermaken, worden wij vermaakt door het barpersoneel dat de drankjes verzorgt. De ruimte vult zich met skaters die verkoeling zoeken na hun avond op de Westblaak, expats uit verre landen, Rotterdamse bourgondische levensgenieters, zakenlui en verdwaalde hipsterscholieren. Een avondje uit delen we met het diverse publiek.

Eigen-wijs


Bij LaBru zijn ze geen liefhebbers van lebberende stelletjes of asociale zuipschuiten. Ze schromen dan ook niet om die de deur te wijzen. Voel je daarom ook niet beledigd als je wordt doorverwezen. Hier zit je alleen goed als je je weet te gedragen, kunt genieten van de muziek, vrienden en een goede combinatie van drankjes en eten. Dit zorgt er wel weer voor dat de sfeer in LaBru altijd goed is. Met veel vaste gasten en een klein, gepassioneerd team blijft LaBru, ondanks de stijgende bekendheid, de jeu van kwaliteit en intimiteit behouden. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.