Een bezoekje aan La Soirée staat gelijk aan een avond vol luxe

Eind maart opende cocktailbar La Soirée op een geheime locatie in Rotterdam. Eenmaal binnen beleef je een avond vol luxe met goede cocktails en hapjes.

31 Aug 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

  • 31 Aug 2023

Een bezoekje aan La Soirée staat gelijk aan een avond vol luxe

Eind maart opende cocktailbar La Soirée op een geheime locatie in Rotterdam. Om de verstopte club te vinden moet je op zoek naar de rode gordijnen vlakbij de Veerhaven. Eenmaal binnen beleef je een avond vol luxe met goede cocktails en heerlijke hapjes.

Waan je in de jaren ‘70 


Bij binnenkomst stap je zo een andere wereld in. Er heerst een rustige sfeer, de zaak staat vol fluwelen banken en stoeltjes, marmeren tafels en de muren zijn bekleed met rode gordijnen of oude schilderijen. Het voelt alsof je vijftig jaar terug in de tijd gaat en verstopt zit in een chique bar. We worden aan een tafeltje geplaceerd door de gastvrouw die hierna een uitgebreide uitleg geeft over de cocktail- en menukaart. 

Un Croissant s'il vous plaît 


We starten de avond met een aperitief, een glas champagne. Hierna is het tijd om de eerste cocktails uit te kiezen. De cocktail Un Croissant springt eruit. In deze cocktail zit echt croissant verwerkt en het duurt ruim twee weken om de croissantinfusie te maken. 

La Soirée gebruikt croissants die zijn overgebleven van Louise Petit Dejeuner en laten deze weken in Johnnie Walker Black Label. Hierdoor trekt de zoute, boterige smaak van de croissant in de drank. Dit gemengd met abrikozenlikeur, jenever, limoen en jasmijnthee maken samen een fris drankje waarin je nog duidelijk het romige van de croissant terug proeft. 

De tonkaboon als smaakmaker 


Mijn tafelgenoot kiest voor de Pêche. De cocktail geserveerd in een martiniglas wordt gemaakt van wodka, perzik, rosé en tonkabonen. De tonkaboon staat op de lijst met verboden planten omdat als je de boon in zijn geheel eet je hallucinaties krijgt, maar door de sterke vanille-, kruidnagel- en kaneelextracten wordt deze boon gebruikt als smaakmaker. 

Door de bonen te weken in de wodka komen de aroma’s hiervan vrij in de alcohol, dit kan vervolgens gebruikt worden in de cocktails. Door deze bereidingswijze ga je er niet van hallucineren en geeft de boon voornamelijk veel smaak aan je drankje. De cocktail is fris door de perzik en rosé met een kruidige nasmaak van de boon. 

Geen verspilling 

Bij de cocktailclub doen ze er alles aan om verspilling tegen te gaan. Daarom zie je veel ingrediënten in een andere vorm terug in meerdere cocktails. Blijft een stukje fruit, een beetje drank of een ander restant over bij het creëren van een cocktail, dan vindt La Soirée een manier om dit alsnog te gebruiken. Bijvoorbeeld de gedroogde frambozen van de Framboozle. Deze worden als garnering gebruikt op andere cocktails. 

Bij iedere cocktail die je geserveerd krijgt, geeft een van de serveersters een uitgebreide uitleg over het idee erachter en het maken van de cocktail. Dit geeft een extra luxe gevoel en laat zien hoe doordacht ieder drankje op de menukaart is. 

Franse klassiekers 


Naast de uitstekende cocktails is ook het eten een reden om een bezoekje te brengen aan La Soirée. Op de kaart van La Soirée staan een aantal klassiekers die het proeven waard zijn. Wij kiezen voor drie Franse gerechten die de cocktailavond compleet maken. Het eerste gerecht zijn de blini’s. Geserveerd met zachte crème fraîche en verse kaviaar is dit een zoet-zoute combinatie om deze avond over de top van te genieten. 

We kiezen nog voor twee andere visgerechten, Pommes Anna en gegratineerde oesters. De klassieke pommes bestaat uit dunne plakjes aardappel die zijn opgestapeld en vervolgens gefrituurd zijn. Hierop ligt een laagje saus van mierikswortel en de aardappel wordt afgetopt met zalmeitjes die een zoute smaak aan het hapje geven. 

Oeuf 


We sluiten de avond af met de laatste twee cocktails. De Oeuf heeft een mooi schuimlaagje van, hoe kan het ook anders, eiwit op de bovenkant zitten. De cocktail is fris met een zure en bittere nasmaak door de gember en rabarber in het drankje. Op het schuim ligt een gedroogde framboos, het restant van de cocktail van mijn tafelgenoot. Mijn tafelgenoot kiest voor de Framboozle. Deze frambozencocktail wordt verder gemaakt met agave en cacao. De cocktail is zuur met een fris accent en heeft een mooie felroze kleur. 

Ondanks de luxe uitstraling en het aanbod eten bij Bar La Soirée is de cocktailbar met cocktails tussen de tien en dertien euro goed betaalbaar. Daarom denken we ook alvast na over welke bijzondere mix we hierna bestellen. Met onze cocktails genieten we na van het mooie interieur, de gerechten, verhalen over de cocktails en de luxe sfeer van Bar La Soirée.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
By Ami Café: de nieuwe brunchplek in de Wijnhaven waar je nooit meer weg wil

De derde in de rij van een reeks opvallende zaken. By Ami Café kiest deze keer voor een middagconcept, aangekleed in savanne-thema. Opent eind oktober.

Ban Nok brengt de ziel van de Thaise keuken naar de Bergselaan

De Buik sprak met Kim en Rik (van Bistrot-Bar Frère) over de recent geopende Bistro Ban Kok, waar smaken en herinneringen uit Thailand generaties verbinden.

Wereldhavendagen 2025: ontdek wat er te doen is én waar je wilt eten

Van 5 tot en met 7 september 2025 viert Rotterdam de 48ste editie van de Wereldhavendagen. Lees hier wat er te beleven valt en waar je wilt eten.