Sinds een paar weken is Rotterdam een Jordy’s Bakery-vestiging rijker. Dit keer aan het bruisende Noordplein. Met oog voor de buurt en lokale producten ademt het hier Rotterdam. Zo wordt er koffie geschonken van Man Met Bril en hangt er binnen aan de muren kunst van Rotterdamse makers.
Natuurlijk draait het allemaal nog steeds om één ding: vers, ambachtelijk brood. En met de opening van een nieuw pand, wordt er ook een nieuwe menukaart geïntroduceerd. Reden genoeg om even te gaan proeven!
Van pop-up naar vaste stek

Jordy’s Bakery zat al even in Noord als pop-up in het voormalige pand van Lof der Zoetheid (nu Wolly Loket). Maar het groeide uit zijn voegen en de buurtbewoners vroegen om meer.
Toen kwam er een mooie kans: een paar deuren verderop kwam het pand van voormalig restaurant Fermin vrij en de rest is geschiedenis. Nu is Jordy’s Bakery in Noord nog groter, mooier en lekkerder.
De huiskamer van Noord
Deze nieuwe vestiging voelt als thuiskomen. Of je nu met je laptop neerploft, snel een koffie scoort of uitgebreid komt lunchen met vrienden: je bent hier altijd welkom.
Het is de huiskamer van Noord, vertelt filiaalmanager Romy van Hirtum. “Er is nog veel te weinig aandacht voor deze leuke, creatieve buurt. Wij willen hier mensen met elkaar verbinden en Noord in de spotlights zetten.”
De muren hangen daarom vol met kunst van lokale makers en zelfs de bar is gemaakt van het hout van scheepswerf De Delft uit Delfshaven. Alles hier vertelt een Rotterdams verhaal.
Nieuwe menukaart

Ondanks de verschillende locaties in de stad, vind je voortaan bij elke Jordy’s dezelfde menukaart. Dus als je fan bent van de scones met zalm in Noord, weet je zeker dat je dit ook op het Deliplein kunt scoren.
De nieuwe kaart is samengesteld door Madelief Keijzer, die eerder al indruk maakte bij De Huismeester en Wolly aan de waterkant. En op het menu staat een grote variatie aan heerlijke gerechten voor elk moment, van ontbijt tot borrel, zoet of hartig. Natuurlijk staat het zelfgebakken brood altijd centraal, dat hier iedere dag vers wordt gebakken.
Broodje Schorem

En op dat brood kun je hele lekkere combinaties verwachten, zoals het broodje Schorem. Ooit ontstaan op de Nieuwe Binnenweg, speciaal voor de barbiers van de gelijknamige barbershop, is het nu de grote favoriet. Door het malse gegrilde gehakt van Linschoten met daarbij zoete gebakken uien, wat frisse veldsla en licht zoete mayo, is dit broodje een feestje.
Wij nemen de speciale versie: Nelis. Ook deze is vernoemd naar de gelijknamige kapper, die inmiddels zijn eigen zaak heeft aan, waar kan het ook anders, de Zwaanshals in Noord. Deze variant voegt knapperige bacon toe aan het lekkere geheel, met licht pittige sambal en gesmolten kaas. Fijn voor als je grote trek hebt of als remedie voor een goede kater.
Wentelteefjes deluxe

Voor de zoetekauw is er ook genoeg om van te genieten. Neem de wentelteefjes van huisgemaakt suikerbrood die zó zacht zijn dat ze op je tong smelten. Ze hebben een krokant laagje van kaneelsuiker voor een extra bite en worden geserveerd met zoetzure kersen in balsamico die het gerecht een frisse twist geven en wat mascarpone om het af te maken.
Weet je nu niet wat je wilt kiezen? Dan is er ook een ontbijtplank, waar je zowel kunt genieten van het verse brood met divers beleg, een gekookt eitje en een vers croissantje. Om de dorst te lessen zit er zelfs nog een verse jus d’orange bij. Kortom: alles om de ochtend goed te beginnen.