Guay: lunchen en dineren in Spaanse sferen

Nesselande heeft er een hotspot bij in de vorm van Spaans restaurant Guay. Bij Guay kun je terecht voor typisch Spaanse gerechten als paella en pintxos.

11 Nov 2018 Rosalinda van Bennekom

blogger Spontane schrijfster in spé. Wordt gelukkig van goed gezelschap, een goed boek of goede serie en goed eten. Kookt graag, maar gaat nóg liever uit eten.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Guay

Siciliëboulevard 710-712, Rotterdam Maaltijd: LunchBorrelenDiner Stadsdeel: Oost Keuken: Spaans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Guay: lunchen en dineren in Spaanse sferen

Sinds februari dit jaar is Nesselande een hotspot rijker. Het Spaanse restaurant Guay heeft zich gevestigd aan de Siciliëboulevard met mooi uitzicht over de Zevenhuizerplas. Guay is de Spaanse vertaling voor cool of te gek. Wij namen polshoogte om te checken of ze deze naam eer aandoen.

Samantha van Essen


De eigenaresse van Guay, Samantha van Essen, is geen onbekende. Samen met haar vader Jan runde zij jarenlang de succesvolle tapasbar Van ‘S in Nieuwerkerk aan den IJssel. Over de samenwerking met haar vader is Samantha positief: “Ondanks dat etentjes met de familie geregeld uitlopen op werkoverleg, vind ik het erg leuk om met mijn vader samen te werken. We zijn een goed team.” 

Na acht jaar bij Van ’S vond Samantha dat het tijd werd voor iets nieuws. Haar vader had een tweede pand op het oog en zo begon haar avontuur bij Guay. Een nieuwe zaak die een hoop nieuwe mogelijkheden biedt. Zo kun je bij Guay, naast het diner, ook terecht voor de lunch. Een bewuste keuze van Samantha. “Inmiddels ben ik moeder van twee kleintjes. Mede daardoor leek het me fijn om een plek te hebben waar lunch geserveerd wordt, zodat ik niet alleen maar avonden hoef te werken.” 

Typisch Spaanse gerechten


Bij Guay zijn ze toegewijd aan de Spaanse keuken, iets dat niet altijd vanzelfsprekend is. “We willen bij Guay mooie en typisch Spaanse gerechten neerzetten die er niet alleen onwijs mooi uitzien, maar ook nog eens super smaken. Verder willen wij onze gasten dat typische ‘vakantie gevoel’ geven”, aldus Samantha. De locatie, die uitkijkt op de Zevenhuizerplas, draagt daar haar steentje aan bij. Niet alleen is er een riant terras, ook vanaf de eerste verdieping heb je een prachtig uitzicht. Met een wijntje in je hand en de Spaanse muziek op de achtergrond waan je je met een beetje verbeeldingskracht zó in Spanje. 

Instagrammable interieur


Als je de zaak binnenkomt, springt het interieur, en met name de enorme groene plantenwand, direct in het oog. Samantha houdt van een industriële uitstraling en dat is goed terug te zien. Staal en koper worden afgewisseld met leer, rotan en hout. De blauwe tegels maken het geheel af. Wil je mooie foto’s voor Instagram maken? Dan ben je bij Guay aan het juiste adres. 

Pintxos proeven


Wij bezoeken Guay tijdens een van de maandelijkse pintxos avonden, waarbij de gewone menukaart ingeruild wordt voor een bar vol met allerlei kleine gerechtjes (pintxos). Daarin zitten prikkertjes die je eruit haalt en verzamelt. Ben je uitgegeten? Het aantal prikkertjes op je bord bepaalt de uiteindelijke prijs die je betaalt. 


De keuze is reuze. Koud, warm, vis, vlees en vegetarisch, je vindt het allemaal terug op de bar. Van keuzestress is echter geen sprake. Dat is ook meteen het mooie van dit concept: je kunt gewoon pakken wat je er lekker uit vindt zien. En dat is veel! Zo eten we onder andere een tonijnkroketje, tortilla van zalm, gamba en asperge met curry mayonaise en een mini croissantje met chorizo en kaas. Onverwachte favoriet van de avond is het stokbroodje met buikspek en gember. Een goede combinatie van smaken: het licht zoutige van het buikspek gaat perfect samen met het zoete van de gember. Bovendien is het buikspek zo zacht dat het smelt op onze tong. Gelukkig kun je net zo vaak langslopen als je wilt, dus je begrijpt dat wij meerdere exemplaren van dit broodje op ons bord hebben gelegd. 

Wil je dit ook proberen? Goed nieuws: de hele maand november kun je elke vrijdag bij Guay terecht voor pintxos en live muziek. Daarnaast worden er ook regelmatig paella en sangria avonden georganiseerd. Natuurlijk kun je ook à la carte lunchen of dineren, iets wat wij zeker nog eens gaan uitproberen.


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.