Guilt-free fastfood bij Xoco

Snel en zonder schuldgevoel Mexicaans eten doe je bij Xoco in het Scheepvaartkwartier. Taco's, burrito's en ander lekkers.

7 Apr 2016 Jaino Mohammedamin

blogger Jaino is een Geschiedenis student op de Erasmus Universiteit. Komend uit een klein pittoresk dorpje in Gelderland heeft hij de rust omgeruild voor een stads bestaan om in Rotterdam te studeren.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Xoco

Scheepstimmermanslaan 17, Rotterdam Maaltijd: DinerLunch Stadsdeel: Centrum Keuken: Mexicaans Prijsniveau: Kleine prijs Bekijk restaurant

Guilt-free fastfood bij Xoco

Bij Xoco aan de Scheepstimmermanslaan in het Scheepvaartkwartier eet je écht Mexicaans fastfood zonder schuldgevoel. We spraken met Sietse Hellinga, eigenaar van Xoco, tussen de grill, burrito's en taco's. 

Hoewel Sietse geen echte affiniteit had met Mexico, begon hij toch een Mexicaans guilt-free fastfood restaurant op de Scheepstimmermanslaan. Hoe hij op dat idee kwam?

Enkele jaren geleden woonde hij in Chicago, waar zijn partner een internationaal accountant was. Hier kwamen ze in aanraking met taco’s en burritos. Al snel waren ze verknocht aan de Mexicaanse keuken en zaten ze bijna vijf keer per week Mexicaans te dineren of te lunchen. En hoewel het in de Verenigde Staten al jaren een hype is die McDonalds ondertussen overmeestert, zijn we in Nederland nog niet bekend met het concept. Gelukkig brengt Sietse daar verandering in, volwassen en pretentieloos fastfood: Xoco.

Guilt-free fastfood


Bij Xoco wordt er guilt-free fastfood geserveerd, je hoeft je dus niet schuldig te voelen na een burrito of taco. Er worden geen potjes gebruikt, er wordt niets weggegooid en alles wordt met de hand gemaakt. De nadruk ligt hierbij op vers eten en transparantie. Zo wilt Sietse geen taco’s met gehakt, aangezien hij dan geen controle heeft over hetgeen wat er in gaat. Zelf heeft hij na veel testen de beste slager uitgekozen, om zo de kwaliteit van het vlees te kunnen garanderen. Hetzelfde gaat op voor de groenten. Zo gaat hij meerdere keren per week groenten op de markt hfalen. Hier kan hij zorgeloos zelf alles uitkiezen, kan de prijs van de taco’s laag gehouden worden en doet hij er met regelmaat goede ideeën op. Daarnaast wordt er bij Xoco zo min mogelijk gebruik gemaakt van zout. Sietse laat liever de pepers en de marinades spreken. Alles om jou geen schuldgevoel te geven.

Bij de Taqueria heb je genoeg keuze. Je stelt je eigen taco’s en burritos samen. Je kiest uit het vlees, bijvoorbeeld de Barbacoa runderstoof met pepers uit Mexico of de Carnitas, langzaam gegaard varkensvlees in limoen. Ook is er een vegetarische mogelijkheid. Daarna kijk je welke toppings je wilt, kies bijvoorbeeld uit rijst, bonen, mais, ui of guacamole. Combineer dit alles met een huisgemaakte tortilla en je hebt een gouden combinatie. En om de maaltijd helemaal af te maken kun je kiezen uit een van de frisse, Mexicaanse frisdranken of de goedkoopste Corona’s van de stad.

Mexican drinks


En wanneer de zon doorbreekt, is het bij Xoco helemaal feest. Want dan verschijnt er in die gezellige straat, waar ook Roffa Streetfood en The Meatclub zitten, een karretje met tequila, margharita's, corona’s en natuurlijk taco’s.

De zaak, die eigenlijk in december al open zou gaan, maar pas in februari officieel de deuren opende, heeft de goede toeloop van klanten niet alleen te danken aan de verse en kwalitatieve producten. Het is met name het enthousiasme en de inzet van Sietse. Met volledige inzet werkt hij van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat om zijn Taqueria een succes te laten worden. En ze zijn ook nog eens zeven dagen per week geopend. Gelukkig wordt het harde werk beloond. Zo heeft Xoco al veel terugkerende gasten en kan Sietse erg genieten van alle positieve reacties die hij krijgt.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Dit zijn de restaurantopeningen in Rotterdam om naar uit te kijken in het najaar van 2025

Ook dit najaar van 2025 zet de Buik alle openingen om naar uit te kijken voor je op een rijtje. Lees hier welke je echt niet mag missen.

Proost op de herfst, op deze plekken in Rotterdam drink je dit heerlijke bokbier

Bokbier heeft een volle, zacht zoete smaak met een fris en pittig karakter. Wij delen fijne Rotterdamse cafés waar bokbier wordt getapt.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.