Als je van truffels houdt, dan mag je het festive menu bij Jamie’s Italian niet overslaan. Je kunt kiezen uit twee- of driegangenmenu. Wat je ook kiest, in iedere gang is er een gerecht met truffel te vinden. De decembermaand heel druk? Geen zorgen, tot 5 januari kun je bij Jamie’s Italian terecht voor het festive menu. Wij gingen je alvast voor en namen op een vrijdagavond plaats in de Markthal.
Liefdesbrieven op carta di musica

Als we binnenkomen zit het restaurant helemaal vol. Het geroezemoes van de mensen en de keukengeluiden creëren een gezellige sfeer. De serveerster brengt ons naar onze tafel op de bovenverdieping.
Het festive menu begint met een antipastiplank. Voordat de plank geserveerd wordt, worden er vier blikjes Italiaanse tomatenpuree op tafel gezet. Nee, natuurlijk wordt er geen blikvoer geserveerd. De blikjes dienen als decoratie om de plank op te zetten. De antipasti plank bestaat uit: Toscaanse venkelsalami, mortadella di Bologna, Schiacciata piccante, buffelmozzarella, Pecorino kaas en carta di musica, olijven, augurken, gegrilde en gemarineerde seizoensgroenten, focaccia en gerookte zalm crostini. Over de carta di musica vertelt de serveerster dat dit een soort stokbrood is. De naam komt van vroeger, omdat muzikanten dit brood gebruikten om muzieknoten op te schrijven. Maar daar werd het niet alleen voor gebruikt. Er werden namelijk ook liefdesbrieven aan de maîtresse op geschreven. Het brood werd opgegeten en zo was er nooit bewijs dat iemand vreemd ging. Behoorlijk inventief vinden wij.
Truffel als rode draad

Bij de antipasti plank krijgen we ook de truffel porcini soep geserveerd. Dit is een soep van porcini, een soort champignon, met geschaafde truffel, truffelolie en Parmezaanse kaas. Deze soep is voor de truffelliefhebbers onder ons hét startsein voor een avond vol met truffel. De serveerster vertelt dat de truffel als rode draad door het festive menu loopt. Jamie wil de truffel toegankelijk maken voor iedereen omdat het niet perse een smaak is die je in huis hebt.
Als primi krijgen we tagliatelle met, je raadt het al, truffel. Het is zwarte truffelroom met Parmezaan en tagliatelle. De pasta had iets meer al dente mogen zijn. De truffelroom is niet te overheersend, waardoor het gerecht goed in balans is.
Geen kerst zonder kalkoen

Gelukkig zit er tussen de primi en het hoofdgerecht wat tijd, want onze buikjes zijn al behoorlijk gevuld. We kiezen voor de kalkoen Milanese en truffel paddenstoelen ravioli. De kalkoen Milanese is een kalkoenfilet omwikkeld met prosciutto en fontal kaas, gepaneerd met zwarte truffel en een spiegelei. Er worden rozemarijn aardappelen en seizoensgroenten bij geserveerd. De kaas druipt uit de kalkoenfilet en gaat goed samen met de gepaneerde korst. De truffel paddenstoelenravioli is qua smaak een goede mix van paddenstoelensaus, de geschaafde truffel en de Parmezaanse kaas. We moeten wel nog een beetje ruimte overhouden voor het dessert, dus we laten een (klein) beetje staan.
De kersen pavlova is de kers op de taart

Als dessert kiezen we voor de kersen pavlova. Dit is merengue met opgeklopte vanille crème fraîche, Amarena kersen en sinaasappelrasp. De zoete smaak van de Amarena kersen in combinatie met de merengue overtreft onze verwachtingen, perfect. Het festive menu is, zeker voor truffelliefhebbers, een aanrader. Voor een goede prijs is Jamie erin geslaagd om een goed Italiaans menu samen te stellen. Op aanvraag is er ook een vegetarisch festive menu beschikbaar. Wij hebben ons portie truffel weer even gehad en verlaten goed gevuld het restaurant.