Hete hen bij Tandoor 104

Diep achterin in de Hofbogen ruikt het naar de straten van New Delhi. Chef DJ (Derk Jan) Wooldrik kookt hier z’n gekruide droom bij elkaar in zijn nieuwe zaak Tandoor 104.

5 Jun 2017 Lucas Boot

blogger Groeide op met zijn vaders klassieker: rookworst met ketchup en bonen. Besloot culinair meer uit het leven te halen en startte een cateringbedrijf en tekstbureau voor foodcopy.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Tandoor 104

Insulindestraat 104, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: Aziatisch Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 5 Jun 2017

Hete hen bij Tandoor 104

Diep achterin in de Hofbogen ruikt het naar de straten van New Delhi. Chef DJ (Derk Jan) Wooldrik kookt hier z’n gekruide droom bij elkaar in zijn nieuwe zaak Tandoor 104. Goed om te weten vooraf: Tandoor 104 is welbevonden door de ‘Currydienst van Waren’.


Currydienst van Waren


Een groepje gesluierde vrouwen staat tegen sluitingstijd op de stoep van Tandoor 104 in de Insulindestraat. Vermoedelijk Pakistaanse moeders die wel raad weten met een goede curry. Ze komen proeven van de daggerechten van DJ. ‘De Currydienst van Waren’, grapt de chef. Aan de blikken van de dames te zien heeft hij zijn vaardigheden op orde. Het is een tafereel dat DJ graag ziet; nieuwsgierige buurtbewoners die binnenvallen en met elkaar en andere gasten in gesprek gaan. Ongedwongen. 

Social dining


Als gast bij Tandoor 104 ontkom je er haast niet aan om je sociale competenties fijn te slijpen. Je eet hier met z’n allen aan picknicktafels voor de deur, of binnen aan de enige tafel die de zaak rijk is. 

Een onderhoudend praatje met je buren is snel gemaakt. Je kunt je mond natuurlijk ook alleen openen om de uitstekende gerechten van DJ naar binnen te steken. Op de tafel verschijnt een trits aan Indiase traktaties, de meeste overigens veganistisch. Van gefermenteerde rijstpannenkoeken en vlijmscherpe chutneys tot romige kokosdesserts en kip uit de tandooroven. 

Tandooroven


De kip badderde een dag in de yoghurt met oosterse specerijen voordat ze de oven in verdween. Alleen die kip is al een goede reden om te reserveren bij Tandoor 104. Rotterdam kent amper plekken met tandoorovens. De temperatuur kan worden opgestookt tot ver boven de 300 graden Celsius. De hitte geeft het vlees een geblakerd bbq-randje en houdt het vanbinnen lekker sappig. Zie de tandoor als de houtoven van de Indiase keuken. DJ tikte het pronkstuk uit zijn keuken op de kop via een Pakistaanse pastor uit de buurt. De chef kan zijn grijns niet onderdrukken wanneer hij erover spreekt. 

Specerijenbrommer


DJ is duidelijk op zijn plek in het minirestaurant. Hij leeft hier naar eigen zeggen z’n droom en krijgt daarbij hulp van zijn eega die de bediening met verve volbrengt. De chef is een van de eigengereidste koks uit de stad die de dingen graag op zijn manier doet. De logistiek van de specerijen, bijvoorbeeld. Vanuit Rotterdam ploft hij er op z’n beduimelde brommer voor naar Den Haag. Het zijn van die verhalen die het eten bij Tandoor 104 charmant maken. 


We vinden het daardoor haast bezwaarlijk om dit heerlijk maffe ‘zaakie’ aan de grote klok te hangen. Maar ja, we willen je natuurlijk geen goed eten onthouden. Dus haastje-repje naar de Insulindestraat. Kijk niet op de kaart en laat DJ zijn ding doen. De zegen van de ‘Currydienst van Waren’ heeft hij al. En nu zeker ook die van ons.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Nieuw in Noord: Tandoor 104

Tandoor 104, het nieuwste geesteskindje van DJ Wooldrik, opent haar deuren in de Hofbogen in Rotterdam.

Tweede vestiging Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant Nonna’s Cucina opent in Nieuwerkerk: Italiaans shared dining, private dining-zaal en evenementen zoals Festa Della Nonna.

Bar Benthuis in Noord weer open na verbouwing

Na de verplichte funderingswerkzaamheden mocht Bar Benthuis begin september de deuren weer openen. Oud en vertrouwd, maar dan net iets beter.