Japanse gastvrijheid en smaken in hartje Rotterdam: Musubu verrast

De Buik ging langs bij Musubu, wat sinds kort aan de Mauritsweg zit, waar je echt Japans eet, zonder opsmuk, maar met zorg en vakmanschap.

19 Mei 2025 Querida Essed

blogger Brabantse Querida bezoekt met enthousiasme de ruime keuze aan keukens die Rotterdam biedt. Van Rotterdamse koffie 's ochtends tot een diner met goede wijnen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Musubu

Mauritsweg 43A, Rotterdam Maaltijd: DinerLunchBorrelen Stadsdeel: Centrum Keuken: Japans Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Japanse gastvrijheid en smaken in hartje Rotterdam: Musubu verrast

Bij Musubu draait alles om de essentie van de Japanse keuken, op een toegankelijke en ontspannen manier. Of je er overdag komt voor een teishoku-lunch of ’s avonds sake drinkt van het izakaya-menu, deze zaak aan de Mauritsweg, met uitzicht op de Westersingel, is een plek waar je nieuwe smaken ontdekt en nieuwe verbindingen legt met mooie Japanse smaken.

​Chef met wereldervaring en Rotterdamse ambitie

Makoto Hayashi is de chef bij Musubu. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de Japanse, onder meer teppanyaki, en Franse keuken en werkte jarenlang in onder meer Duitsland, Frankrijk en Australië. Tot eind 2024 was hij chef-kok bij het door Michelin aanbevolen Bashoan Tsubaki in Freiburg.

Daarnaast werkte hij als chef voor diplomatieke diners bij het Japanse consulaat in Marseille, en kookte hij voor grootschalige evenementen bij het ANA InterContinental Manza Beach Resort. In Japan, in de prefectuur Aichi, runde hij ook nog zijn eigen café en Frans-Japans teppanyaki-restaurant. Makoto spreekt vloeiend Duits en Engels, en brengt een wereld aan ervaring mee naar Rotterdam.

​Van Wagyu-sushi tot zoet-hartige stoof

De gerechten bij Musubu zijn echt Japans, zonder opsmuk, maar met zorg en vakmanschap. Wij proefden onder andere de 'Hamburg': een rijk gekruide burger van rund- en varkensgehakt met miso en demi-glace of ponzu. Geen broodje, wel veel smaak.

Een echte aanrader is de Wagyu-sushi. Deze bestaat uit drie bereidingen van Wagyu-rundvlees: rare, aburi en yukhoe gunkan, gewikkeld in een vel zeewier. Rijk, verfijnd en verrassend.

Op aanraden van Honda, de uiterst vriendelijke gastheer, kozen we ook voor de chirashizushi: een box met rijst, zeevruchten en groenten. Perfect in balans, fris en licht.

Tot slot proefden we de sukiyaki: flinterdun gesneden Wagyu-rundvlees in een zoet-hartige bouillon met groenten en een ei. Comfortfood op z’n Japans.

​Alsof je even in Japan bent

Bij Musubu draait het niet alleen om het eten, maar ook om sfeer en gastvrijheid. Van de menukaart tot de opmaak van de borden, alles ademt aandacht en precisie. Het personeel is warm, attent en doet er alles aan om je avond onvergetelijk te maken.

Een diner bij Musubu voelt als een bliksemsnelle culinaire reis naar Japan, zonder het vliegtuig te hoeven pakken. Een bijzondere aanwinst voor Rotterdam.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.

Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?