Klassieke fish and chips bij Fish in the City

Naar Fish in the City in het Scheepsvaartkwartier ga je voor fish and chips, verse calamaris of kreeft op een brioche. Uiteraard met een goed glas wijn.

26 Okt 2018 Naomi Possel

blogger Naomi is masterstudente Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit. Als echte Brabantse is de Bourgondische levensstijl haar met de paplepel ingegoten. Eten, drinken en borrelen is haar geëscaleerde hobby die zij het liefst met zo veel mogelijk mensen deelt.

  • 26 Okt 2018

Klassieke fish and chips bij Fish in the City

Je kunt wel stellen dat er in Rotterdam geen tekort is aan visrestaurants. Elk stadsdeel kent zo zijn eigen plekken waar je kunt genieten van een oester, op de huid gebakken zeebaars of gekookte kreeft. Echter, de zoektocht naar een goed en laagdrempelig visrestaurant waar je op de doordeweekse dag binnen kunt stappen voor een snelle hap, hebben wij kunnen staken sinds de komst van Fish in the City. Aan de Scheepstimmermanslaan kom je om te genieten, borrelen en heerlijk te eten, en dat voor een goede prijs.

Het concept 

Tot voor kort werkte Berend, de eigenaar van Fish in the City, nog in de scheepvaart. Echter, na een reis door Centraal-Amerika kwam hij erachter dat het in het leven draait om het najagen van je grootste dromen: het beginnen van een mooie horecazaak. En zo geschiedde zou je zeggen, hij schreef zich in bij de Ballymaloe Cookery School in Ierland. Na drie maanden proefde Berend daar een fish and chips zoals nooit tevoren. Hij realiseerde zich dat dit gerecht nog niet genoeg op de kaart stond bij de Nederlandse restaurants, en dat dat doodzonde is. Kort daarna kwam er een pand vrij op de Scheepstimmermanslaan; als dat het lot niet is.


Met de opening van Fish in the City heeft Rotterdam er een mooie zaak bij. Met een grote robuuste bar bij binnenkomst, een vide met hoge bartafels en knusse plekjes voor twee, is er genoeg mogelijkheid om plaats te nemen in de gezellige zaak. 

Goede kwaliteit vis voor een prettige prijs  


“Het menu is in principe gebouwd om het klassieke fish and chips gerecht”, vertelt Berend ons. “De rest van de gerechten worden hierop afgestemd en zijn in lijn met het concept: goede kwaliteit vis voor een prettige prijs.” Je kunt hierbij denken aan verse calamaris, lobster roll met frietjes, kreeftenbisque (getrokken uit de schalen die gebruikt worden voor de lobster roll), makreelpaté en spiering. Wij gaan voor de calamaris en makreelpaté als voorafje. De calamaris is zoals ‘ie hoort te zijn: krokant van buiten, niet te dik, met een dun laagje beslag. Ook de paté van super verse makreel, geserveerd met een citroentje en brood van Jordy’s bakery is een succes. Hierbij drinken we een albaríno als aperitief, maar al snel wijst Berend ons op een gouden combinatie: vis met een ziltige witte wijn uit de Languedoc

Naast visgerechten, houdt Berend zich ook graag bezig met het proeven en bedenken van wijn-spijs combinaties. De focus ligt momenteel op Franse wijnen maar dit kan over een halfjaar zomaar anders zijn wordt ons verteld. Continu verschillende wijnen blijven proeven, nieuwe combinaties proberen te bedenken en gasten om feedback vragen tijdens het diner, dat is hoe je blijft groeien. 

Ambachtelijke fish and chips 


We kunnen uiteraard niet anders dan ook de fish and chips uitproberen. We laten ons vertellen dat het beslag gemaakt wordt met Guinness bier van de buurman, de groentes van de groenteboer uit Dordrecht komen en dat de frietjes elke dag vers worden gesneden in Hellevoetsluis. Ambachtelijk, en dat proef je. Het beslag van de fish and chips is heerlijk krokant, en de vis die onder het beslag verstopt zit, valt uiteen zodra je je mes er in steekt. Precies zoals het hoort.

De lobster roll is een bekend concept bij onze overburen aan de andere kant van de oceaan. Kreeft geserveerd op een briochebroodje van Jordy’s Bakery, aangemaakt met selderij, citroen en mayonaise. Bij de lobster roll worden ook frietjes geserveerd, dit laten wij over aan de echte grote eters. Het gerecht heeft naar onze mening genoeg body en karakter om zonder frietjes van te genieten. Bij deze gerechten drinken we een mix van een grenache/viognier, een wat zwaardere witte wijn die mooi combineert met het vettige van de kreeft en fish and chips.   

Met nog nauwelijks ruimte over voor het nagerecht, worden we toch om de tuin geleid om de zelfgemaakte chocoladetaart te proberen. Het recept is de Ierse koksschool en na talloze keren proeven, bakken en het recept aanpassen, is dit het resultaat: een smeuïg, maar toch luchtig chocoladetaartje. Perfect om een avond bij Fish in the City mee af te sluiten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

Thuiskomen bij Gamasot: Koreaanse gerechten in hartje Rotterdam

Bij Gamasot in de Pannekoekstraat proef je authentieke Koreaanse gerechten zoals bibimbap en bulgogi, geserveerd met huiselijke gastvrijheid.