Kwaliteitskoffie en meer bij Vascobelo aan de Lijnbaan

Na meerdere succesvolle locaties in Europa heeft Vascobelo eindelijk een Rotterdamse vestiging

24 Sep 2019 Fleur Maat

blogger Fleur studeert in Utrecht en creëert graag gezonde en heerlijke receptjes voor haar blog The ModelFood Diary. Kaas is haar lievelingseten, reizen en koken haar grootste passies.

  • 24 Sep 2019

Kwaliteitskoffie en meer bij Vascobelo aan de Lijnbaan

Vascobelo, de café-brasserie keten origineel afkomstig uit Antwerpen, is klaar om Europa te veroveren. Zo zitten ze naast vijf locaties in Amsterdam en locaties in Utrecht, Hilversum, Eindhoven, Haarlem en Barcelona sinds kort ook gewoon in ons Rotterdam. Kwaliteitskoffie is hun handelsmerk, maar naast een goed bakkie kan je veel meer bij Vascobelo: van ontbijt en lunch, tot borrel en diner. Wij gingen langs en om de lunchkaart, sfeer en meer te proeven!

Setting 


In hartje centrum hebben we een goeie aan de nieuwe vestiging van Vascobelo. Te midden van andere horecagelegenheden, winkels en vele kantoren is het er een oase van rust, dankzij de ruime en huiselijke inrichting. Het pand is groot: met veel zitplekken beneden zowel als boven (wat het gelijk geschikt maakt voor grotere groepen). Het interieur is warm, met hoge boekenkasten en veel hout. Er is een klein (overdekt) buitenterras die het brasserie gevoel compleet maken met kleine witte tafeltjes en gevlochten stoelen. 

Vlaamse Roots 


De naam Vascobelo doet je misschien denken aan een zonnig oord in Zuid-Europa. Echter liggen de roots van Vascobelo iets noordelijker. De Vlaamse Marc De Roeck, afkomstig uit een familie van echte koffieliefhebbers, richtte Vascobelo zo’n twintig jaar geleden op in Antwerpen met de prijswinnende koffieblend die hij ‘Le Roi’ (de koning in het Frans) noemde. De naam Vascobelo kwam voort uit het idee destijds dat Italiaanse koffie de beste koffie ter wereld is. Vandaag de dag staat Vascobelo niet alleen voor kwaliteitskoffie, maar ook voor de Belgische (culinaire) cultuur in het algemeen. 

De kaart 


Het menu is internationaal en gevarieerd met voor ieder wat wils. Ook vind je op de kaart een aantal mooie Vlaamse producten. Een kleine greep van de kaart: ontbijt all day long met croissant of scones, eggs benedict met een bijgerecht van bijvoorbeeld avocado, Belgische ham of Iberico ham of een gezonde açai bowl. Voor lunch bestel je soep (wij waren benieuwd naar de wortelsoep met geroosterde kip), salade (bijvoorbeeld salade Niçoise of een spelt salade) of een spannende sandwich: croque-monsieur met bechamelsaus, bagel met gerookte zalm, of broodje met Bruges oude kaas. Je kan ‘s middags ook voor de warme lunch gaan: linguine, een (vegetarische) burger of ratatouille met kip en rijst. Vascobelo is mede door de ruime keuze op de kaart perfect voor menig zakenlunch. Op de avondkaart vind je onder anderen coq au vin en paddenstoelenrisotto. En natuurlijk kan je ook gewoon lekker Vlaamsche frieten als bijgerecht bestellen.  

Lunch

Wij komen langs voor lunch op een rustige woensdagmiddag. We bestellen de Caesar salade en de Vascobelo steak sandwich. Aan een Caesar salade kan je goed de kwaliteit van een eetgelegenheid aflezen. De Caesar van Vascobelo is simpelweg gewoon lekker: erg smakelijk gebakken kip, knapperige Romaine sla, mooie ansjovis en een beetje avocado om het af te maken. Ze hebben trouwens ook een gamba Caesar op de kaart voor de visliefhebber. Ook de steak sandwich met gerookte paprika en truffeldressing is smakelijk. Alleen valt ons de hoeveelheid steak op het broodje een beetje tegen. Dit is dan ook het enige minpuntje dat ons opviel, naar de prijs-kwaliteit verhoudingen vallen sommige prijzen op de kaart iets aan de hoge kant. 

Koffietijd! 


We moesten natuurlijk de koffie proberen. En bij koffie hoort koek, cake of andere zoetigheid. Laat Vascobelo daar nou een heel mooi assortiment van serveren! De keuze is reuze: met red velvet taart, cheesecake, lemon meringue, vegan chocolade taart, worteltaart en meer. We kiezen appeltaart van Patisserie Kuyt en een Portugese pastel de nata. Jeetje, deze appeltaart moet je proeven! Vascobelo serveert hem op verzoek warm, en met lekker veel slagroom: hij is kruimelig, onwijs goed op smaak en gewoonweg zalig. Ook de koffie is natuurlijk fantastisch (tip: haal hier je koffie to go voor je werkdag). Vascobelo is een perfecte aanwinst voor menig Rotterdammer: of je er nou rustig wil zitten flexwerken, komt lunchen voor of na een shoptrip, een koffie of iets sterkers wilt drinken met vrienden of lekker wilt dineren. Vascobelo wordt een allemans vriend.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.

Bentō Café, een oase van rust op het Weena

Bentō Café heeft sinds de renovatie een vernieuwde plek met open koken, huisgemaakte onigiri en binnenkort ook merchandise.

Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.