Waar je bij Blaak moest uitkijken dat je niet voorbij het restaurant liep, is dat nu verleden tijd: het nieuwe restaurant van Kyatcha aan de Leuvehaven is een eyecatcher. Hun kleine en knusse locatie bij Blaak is verruild voor een groter en modern ingericht pand in het gloednieuwe Port Pavillion. Hier kun je, uitkijkend over het water, genieten van niet alleen lekkere sushi maar ook van cocktails, bites en gerechten van de grill.
Warm en chic

Als je voor het nieuwe pand van Kyatcha staat, lijkt het restaurant door de weerspiegeling in de glazen wanden opgenomen te worden door de haven. In tegenstelling tot deze industriële buitenkant, is de binnenkant warm en chic aangekleed. Door de verschillende zitruimtes die zijn gecreëerd, voelt het waar je dan ook zit knus aan. De gedimde lichten en de warme kleuren van het fleurige behang stimuleren ook deze intieme setting. Ideaal voor een uitgebreide date night of een lange avond tafelen met goed gezelschap.
Cocktails en mocktails

Door de toevoeging van een bar in het restaurant, is het nu ook mogelijk om daar te genieten van goed gemixte gin tonics of cocktails. In ons geval een mocktail, die zeker niet onderdoet voor de alcoholische versies. De citronelito heeft als basis bruisend appelcider met daarbij een stengel citroengras die het een citroen- en gemberachtige smaak geeft. Door de lichte gember smaak, valt het ook minder op dat er geen alcohol in zit. In combinatie met de munt die het geheel frisser maakt, is dit de ideale zomer mocktail.
Vertrouwde favorieten

Wanneer de bediening de menukaart komt brengen, vragen we wat er naast het restaurant nog meer vernieuwd is. Lachend vertelt de bediening dat eigenlijk bijna alles wel anders is. Shared dining staat nu centraal en je kunt ervoor kiezen om alles in een keer te bestellen, maar je kunt de gerechten in verschillende gangen laten komen. Heb je nu keuzestress, dan kun je ook de menukaart even laten liggen en gedurende de avond steeds opnieuw kijken waar je nog zin in hebt. Sushi blijft bij Kyatcha de boventoon voeren en gelukkig is daar niets aan veranderd: het zijn heerlijk combinaties, met verse ingrediënten en met veel aandacht opgemaakt. Zoals bijvoorbeeld de Hamachi Truffle roll, waar de Japanse koningsmakreel heel zorgvuldig om de rijst gekruld is met daaroverheen truffel-sojasaus. Ook staat op de kaart de vertrouwde sushirol met geflambeerde zalm en avocado. Het klinkt simpel, maar is ontzettend lekker.
Nieuwe aanvullingen

De bediening raadt ons aan om naast de sushi ook een robata gerecht te proberen. Robata is de afkorting van de Japanse grillmethode robatayaki, waarbij op een kleine grill met houtskool eronder vis, vlees en groente bereid worden. We nemen de Iberico Secreto met soja-honingsaus, wat een speciaal stuk vlees is. Het zit namelijk alleen in de schouder van een Ibericovarken. De bijzondere, kruidige en bijna nootachtige smaak van het vlees past goed bij het zoete van de honing en het zoute van de sojasaus. Het vlees is ook zo mals en een beetje vettig, waardoor het wegsmelt op je tong. Nu snappen we waarom Kyatcha in Leuvehaven gemaakt is om lang te tafelen: van dit soort gerechten moet je eindeloos kunnen genieten.
Het is ook nog steeds mogelijk om bij Kyatcha te bestellen of af te halen in Leuvehaven. Hun restaurant bij Blaak is voorlopig gesloten, maar er wordt wel gekeken of ze die in de toekomst weer heropenen.