Lekker Brood & verse Sappies

Brood & Sappies is onlangs overgenomen door nieuwe eigenaren. Wij gingen langs om te zien (en proeven) wat er veranderd is.

29 Jun 2017 Koen Sillevis Smitt

blogger Naast zijn studies, Nederlands en Psychologie, werkt Koen al jaren in restaurant Mangiare. Zijn voorliefde voor de Italiaanse en Aziatische keuken wil hij combineren met zijn passie voor schrijven. Dat is eigenlijk altijd de droom geweest.

Lekker Brood & verse Sappies

Hoewel de zaak er inmiddels al vier jaar zit, maakt Brood & Sappies pas vandaag zijn entree op de Buik van Rotterdam. Aan mij de taak om een babbel te maken met de nieuwe eigenaren. En natuurlijk om kennis te maken met de broodjes van de naar eigen zeggen “enige echte broodjeszaak op de Witte de With.”

De aanpassingen


Vanaf 1 maart hebben de twee heren de zaak overgenomen: “Nieuwe parasol, nieuwe zonneschermen, nieuwe tapinstallaties, vaste openingstijden; dat hebben we allemaal toegevoegd.” Maar de kersverse eigenaren hebben meer ambities: in de toekomst willen ze tot minimaal 1 uur ’s nachts openblijven, bezorgen via Deliveroo en uitbreiden naar andere steden. “Maar of dat gebeurt, ligt natuurlijk ook aan jullie recensie!” zeggen ze lachend.

De kaart


De kaart oogt op het eerste gezicht vrij simpel. Weinig poespas, maar dat is misschien juist wat Brood & Sappies zo leuk maakt. “Mensen komen hier om gewoon iets te bestellen wat ze al kennen: broodje bal, broodje hete kip.” Daarnaast zijn alle producten vers, duurzaam en huisgemaakt. “Nou ja, 99,9 procent dan. We hebben bijvoorbeeld brood van Jordy’s Bakery.” Ook zijn sinds kort een aantal bijzondere tosti’s toegevoegd, zoals de Toasted Avo en de Salmon Melt. Tot slot is er ook nog een diner-gedeelte toegevoegd aan de kaart.

Bitterballen van Palmesteyn

Ik krijg een portie Palmesteyn bitterballen voorgeschoteld, met daarbij een vers sinaasappelsappie. Voor wie nog nooit van Palmesteyn heeft gehoord (ik maakte tot dit moment deel uit van deze groep onwetenden): hier worden koeien grootgebracht in een gezonde omgeving. Zónder groeimiddelen, mét veel natuur om lekker in te grazen. Ik verbrand onmiddellijk mijn tong op de krokante bitterbal. “Vermeld dat maar in je artikel! Dat de bitterballen gloeiendheet zijn!” Ik schiet in de lach en spoel het snel weg met een slok van het koude sap. 


Ik besluit bij mijn volgende bezoek aan Brood & Sappies een broodje hete kip te bestellen, op aanraden van de eigenaren: “Maar er is eigenlijk niks van onze kaart wat we zelf niet lusten.” Het laatste broodje hete kip dat ik ooit at, eindigde met tranende ogen en een sprintje naar de dichtstbijzijnde kraan. Ik bereid me dus alvast voor. Omdat we nog wat meer willen proeven, bestellen we een boterham met geitenkaas en een paar biertjes. Het personeel is erg vriendelijk. We worden geduldig geholpen, ook als we meerdere vragen stellen over het menu. De jongen die ons helpt, straalt plezier uit en ik denk dat dat heel belangrijk is in de horeca. 

Hoe smaakt het?


Daar komen de broodjes aan. “Ik heb een goede keus gemaakt,” schiet door mijn hoofd als ik een blik werp op mijn broodje. Het smaakt ook erg lekker: een krokant broodje met sappige, smaakvol gekruide kip. En dit keer geen tranende ogen! Dat lucht wel een beetje op, hoewel het van mij iets pittiger had gemogen. Ook de boterham geitenkaas is lekker! Een goed sausje en een verse boterham. We spoelen alles weg met een Leffe Blond en genieten nog even van de verkoelende schaduw. 

Brood & Sappies oogt als een no-nonsense broodjeszaak. De bekende broodjes, met huisgemaakt en erg smaakvol beleg. Verwacht dus geen experimentele creaties, maar degelijke, goed belegde broodjes voor een goede prijs.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.

Ian van Eck over de geuren van wijn: ‘puur parfum’

Ian van Eck praat ons op De Buik geregeld bij over wijnen. Deze keer gaat het geuren en welke invloed die kunnen hebben op je smaakpapillen.